
Indeks: SILIKOMART83
Marka: SILIKOMART
SF005 Forma silikonowa HALF SPHERES półkule 15 szt. 30.005.00.0060 Silikomart
1kg Czekolada 66% Origine MEXIQUE CIEMNA CHD-N66MEX-E4-U70 Cacao Barry:
Opis: czekolada deserowa o statusie kuwertury wytwarzana z ziarna kakaowego z Meksyku;
charakteryzuje się lekko kwaśnym, mocno kakaowym oraz pikantnym smakiem, wyczuwalne są nuty drzewne oraz lukrecji.
Zawartość kakao minimum 66%
Pochodzenie ziarna kakaowego: meksykańskie ziarna kakaowe, głównie odmiana Forastero
Składniki: miazga kakaowa (Meksyk), cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy
(może zawierać mleko).
Skład:
- kakao: 66%
- mleko: 0%
- tłuszcz: 37%
Płynność: 3/5
Opakowanie: 1 kg (produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego 2,5 kg)
Zastosowanie: ciasta, ganache, pianki, musy, dekoracje czekoladowe, sosy, oblewanie, nadziewanie,
produkcja lodów, gotowanie, tabliczki czekolady, praliny;
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu,
chronić przed działaniem promieni słonecznych i obcych zapachów.
Kod produktu: CHD-N66MEX-E4-U70
Wskazówki dotyczące parowania: cynamon, piernik, curry, lukrecja, malina, banan, karmel, orzechy laskowe
Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące od daty produkcji
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 545/2281 kcal/kJ
tłuszcz: 39,0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 23,0 g
węglowodany: 35,0 g
- w tym cukry: 31,0 g
białko: 7,8 g
sól: 0,02 g
POBIERZ NASZE E-booki:
"Inspirująca E-Księga Czekoladowych Pomysłów" o wartości 29 zł. Znajdziesz w niej niesamowite i łatwe przepisy m.in. na: dziesięć czekolad do picia, czekoladową pizzę, pyszne ręcznie robione trufle, puszysty mus, precle czy czekoladowe lizaki. Łącznie 22 przepisy na 40 stronach okraszonych kolorowymi zdjęciami (wersja elektroniczna - link do sciągnięcia po zamówieniu).
"Temperowanie czekolady - 5 sposobów" e-skrypt o wartości 9,99 zł. W kilka chwil przekształcisz się w profesjonalnego "Chocolatier" i wejdziesz w świat nowych czekoladowych możliwości. Temperowanie jest konieczne do prawidłowego wyrabiania pralin, tabliczek czekolady, etc. i nadaje czekoladzie lśniący wygląd i odpowiednią twardość (wersja elektroniczna - link do sciągnięcia po zamówieniu).
Indeks: SILIKOMART83
Marka: SILIKOMART
Indeks: CACAOBARRY10(1)
Marka: CACAO BARRY
Aromatyczna mleczna czekolada o statusie kuwertury oraz wysokiej płynności. Wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Ghany - ma wspaniałe aromaty czerwonych owoców i kasztanów otoczone mocnymi nutami kakao i herbatników.
Indeks: SILIKOMART543
Marka: SILIKOMART
Forma silikonowa o klasycznym kształcie do tworzenia tradycyjnych i nowoczesnych wypieków oraz deserów mrożonych. Uniwersalne zastosowanie i łatwość użycia gwarantują zawsze doskonały efekt, niezależnie od tego jaką formę deseru przygotujesz.
Indeks: FRANTYL218
Marka: FRANTYL