• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

czekolada karmelowa Gold od Callebaut ten sam smak, ta sama jakość i zupełnie nowe, lepsze opakowanie
  • czekolada karmelowa Gold od Callebaut ten sam smak, ta sama jakość i zupełnie nowe, lepsze opakowanie
  • czekolada karmelowa Gold od Callebaut ten sam smak, ta sama jakość i zupełnie nowe, lepsze opakowanie
  • czekolada karmelowa Gold od Callebaut ten sam smak, ta sama jakość i zupełnie nowe, lepsze opakowanie
  • czekolada karmelowa Gold od Callebaut - profil smakowy
  • czekolada od Callebaut wytwarzana jest w postaci łatwych do dozowania i topienia - callets

2.5 kg BIAŁA CZEKOLADA Z KARMELEM 30.4% GOLD CALLEBAUT CHK-R30GOLD-E4-U70

CALLEBAUT21

Wyjątkowa czekolada o intensywnym - karmelowym smaku i bursztynowej barwie o złotym odcieniu. Uniwersalna płynność czyni są wszechstronną w zastosowaniu. Doskonała do nadawania smaku oraz barwy rożnego rodzaju słodkim kreacjom.

222,50 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

GOLD - to biała czekolada z prawdziwym karmelem - wytwarzana z mieszanki wyselekcjonowanych ziaren kakaowych z trzech różnych krajów - Wybrzeże Kości Słoniowej, Ghana, Ekwador - dla uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku. Czekolada zawdzięcza swój unikalny profil smakowy wysokiej zawartości kakao pozyskiwanego z najlepszych ziaren oraz dodatkowi karmelizowanego cukru. Charakteryzuje się zrównoważonym smakiem z wyczuwalnymi nutami toffi, masła, śmietanki i odrobinie soli. Starannie opracowana i wykonana z najlepszych składników - karmelizowany cukier i karmelizowane mleko. Charakterystyczna bursztynowa barwa o złotym odcieniu doda elegancji do każdej kreacji. Uniwersalna płynność, sprawia, że czekolada sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach - do oblewania, formowania, nadziewania, nadawania smaku oraz wielu innych. GOLD to czekolada karmelowa (biała czekolada z karmelizowanym cukrem) o minimalnej zawartości masy kakaowej - 30.4%.

Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

Składniki: tłuszcz kakaowy, cukier, mleko pełne w proszku, laktoza (z mleka), serwatka w proszku, mleko odtłuszczone w proszku, cukier karmelowy (2%), emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy, sól; może zawierać śladowe ilości orzechów (w tym orzechów arachidowych i orzechów laskowych); biała kuwertura czekoladowa z karmelem (30.4% minimalna zawartość kakao).

KOMPOZYCJA - SKŁAD
KAKAO (MASŁO KAKAOWE) MLEKO TŁUSZCZ
30.4% 28.3% 37.1%

Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.

APLIKACJE
CUKIERNICTWO

średnie oblewanie, formowanie średnich pustych figurek (15-30 cm), formowanie pralin, formowanie małych pustych figurek (5-15 cm), mieszanie, szprycowanie dekoracji, natryskiwanie (aerograf)

grona czekoladowe, pasta czekoladowa, ganache, talarki czekoladowe, trufle

CIASTKA, WYPIEKI I DESERY

glazury, musy, sosy, nadawanie smaku, oblewanie - krem bawarski, krem cremeux, krem angielski, krem twarogowy, ganache, glazury, musy, sosy

LODY

nadawanie smaku - lody amerykańskie, tradycyjne lody włoskie, lody włoskie

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2388/571 kJ/kcal
Tłuszcz 37.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 23.0 g
Węglowodany 51.0 g
w tym cukry 50.0 g
Białko  8.0 g
Sól 0.51 g

TEMPEROWANIE CZEKOLADY
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADA
CIEMNA CZEKOLADA T1 50-55°C T2 28-29°C T3 31-32°C
MLECZNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27-28°C T3 29-30°C
BIAŁA CZEKOLADA T1 40-45°C T2 26-27°C T3 28-29°C

PRZYKŁADOWE PRZEPISY Z FINEST BELGIAN CHOCOLATE GOLD:

 

ZŁOTE CIASTKO

ZŁOTY GANACHE DO PRALIN

ZŁOTY MUS CZEKOLADOWY

ZŁOTA GLAZURA CZEKOLADOWA

GLAZURA Z CZEKOLADY GOLD - PRZEPIS

Składniki:

woda 270 g
kakao EXTRA BRUTE 10 G
cukier 250 g
syrop glukozowy 350 g
mleko skondensowane 200 g
listki żelatyny 18 g
czekolada GOLD 300 g
Wykonanie: podgrzej wodę z cukrem i glukozą oraz kakao (jeżeli jest w przepisie); zagotuj i zdejmij z ognia, a następnie dodaj skondensowane mleko oraz żelatynę; wylej na czekoladę i zblenduj; przelej przez sito do pojemnika i odstaw do lodówki z folią w kontakcie; używaj w temperaturze między 30-40 stopni Celsjusza na zamrożonych ciastach.

Szczegóły produktu
CALLEBAUT21
6 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
CHK-R30GOLD-E4-U70
NAZWA HANDLOWA
FINEST BELGIAN CHOCOLATE GOLD
MASA NETTO
2.5 kg
OPAKOWANIE
TORBA
OPAKOWANIE ZBIORCZE
20 kg (8 x 2.5 kg) KARTON
RODZAJ
CZEKOLADA W KALETKACH
KSZTAŁT
Callets™
SMAK
KARMELOWY | NUTY ŚMIETANKI | SŁONE AKCENTY
BARWA
BURSZTYNOWA | ZŁOTA
PRZEZNACZENIE
DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA
ZASTOSOWANIE
CUKIERNICTWO | GASTRONOMIA | LODY | UNIWERSALNE
RODZAJ CZEKOLADY
BIAŁA CZEKOLADA Z KARMELEM
PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY
3/5
POCHODZENIE ZIARNA KAKAOWEGO
WYBRZEŻE KOŚCI SŁONIOWEJ | GHANA | EKWADOR
ZAWARTOŚĆ KAKAO
30.4 % (MASŁO KAKAOWE)
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
37.1 %
ZAWARTOŚĆ MLEKA
28.3 %
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
12 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: LUBECA84

Marka: LUBECA

op. 200 g COCOA BUTTER CHIPS 777 LUBECA rafinowany i dezodoryzowany tłuszcz kakaowy w postaci pastylek o śr. 8 mm

Produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego. Tłuszcz kakaowy o neutralnym smaku i zapachu - uniwersalny w zastosowaniu. Wytwarzany w postaci wygodnych do porcjowania i upłynniania pastylek. Wykorzystywany w produkcji cukierniczej oraz przez szefów kuchni do smażenia potraw.

Cena 37,80 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
20 innych produktów w tej samej kategorii: