Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.
op. 400 g BIAŁA CZEKOLADA Z KARMELEM 30.4% GOLD CALLEBAUT CHK-R30GOLD-E0-D94
Wyjątkowa czekolada o intensywnym - karmelowym smaku i bursztynowej barwie o złotym odcieniu. Uniwersalna płynność czyni są wszechstronną w zastosowaniu. Doskonała do nadawania smaku oraz barwy rożnego rodzaju słodkim kreacjom.
Opis produktu
GOLD - to biała czekolada z prawdziwym karmelem - wytwarzana z mieszanki wyselekcjonowanych ziaren kakaowych z trzech różnych krajów - Wybrzeże Kości Słoniowej, Ghana, Ekwador - dla uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku. Czekolada zawdzięcza swój unikalny profil smakowy wysokiej zawartości kakao pozyskiwanego z najlepszych ziaren oraz dodatkowi karmelizowanego cukru. Charakteryzuje się zrównoważonym smakiem z wyczuwalnymi nutami toffi, masła, śmietanki i odrobinie soli. Starannie opracowana i wykonana z najlepszych składników - karmelizowany cukier i karmelizowane mleko. Charakterystyczna bursztynowa barwa o złotym odcieniu doda elegancji do każdej kreacji. Uniwersalna płynność, sprawia, że czekolada sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach - do oblewania, formowania, nadziewania, nadawania smaku oraz wielu innych. GOLD to czekolada karmelowa (biała czekolada z karmelizowanym cukrem) o minimalnej zawartości masy kakaowej - 30.4%.
![]()
Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.
![]()
Składniki: tłuszcz kakaowy, cukier, mleko pełne w proszku, laktoza (z mleka), serwatka w proszku, mleko odtłuszczone w proszku, cukier karmelowy (2%), emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy, sól; może zawierać śladowe ilości orzechów (w tym orzechów arachidowych i orzechów laskowych); biała kuwertura czekoladowa z karmelem (30.4% minimalna zawartość kakao).
![]()
| KOMPOZYCJA - SKŁAD | ||
| KAKAO (MASŁO KAKAOWE) | MLEKO | TŁUSZCZ |
| 30.4% | 28.3% | 37.1% |
![]()
Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.
![]()
| APLIKACJE | |
| CUKIERNICTWO | |
|
średnie oblewanie, formowanie średnich pustych figurek (15-30 cm), formowanie pralin, formowanie małych pustych figurek (5-15 cm), mieszanie, szprycowanie dekoracji, natryskiwanie (aerograf) |
grona czekoladowe, pasta czekoladowa, ganache, talarki czekoladowe, trufle |
| CIASTKA, WYPIEKI I DESERY | |
|
glazury, musy, sosy, nadawanie smaku, oblewanie - krem bawarski, krem cremeux, krem angielski, krem twarogowy, ganache, glazury, musy, sosy |
|
|
LODY |
|
|
nadawanie smaku - lody amerykańskie, tradycyjne lody włoskie, lody włoskie |
|
![]()
![]()
| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
| Wartość energetyczna | 2388/571 kJ/kcal |
| Tłuszcz | 37.0 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 23.0 g |
| Węglowodany | 51.0 g |
| w tym cukry | 50.0 g |
| Białko | 8.0 g |
| Sól | 0.51 g |
![]()
![]()
| TEMPEROWANIE CZEKOLADY | |||
| RODZAJ CZEKOLADY | TOPNIENIE | KRYSTALIZACJA | PRACA Z CZEKOLADA |
| CIEMNA CZEKOLADA | T1 50-55°C | T2 28-29°C | T3 31-32°C |
| MLECZNA CZEKOLADA | T1 45-50°C | T2 27-28°C | T3 29-30°C |
| BIAŁA CZEKOLADA | T1 40-45°C | T2 26-27°C | T3 28-29°C |
![]()
![]()
PRZYKŁADOWE PRZEPISY Z FINEST BELGIAN CHOCOLATE GOLD:
![]()
![]()
|
GLAZURA Z CZEKOLADY GOLD - PRZEPIS Składniki: |
|
| woda | 270 g |
| kakao EXTRA BRUTE | 10 G |
| cukier | 250 g |
| syrop glukozowy | 350 g |
| mleko skondensowane | 200 g |
| listki żelatyny | 18 g |
| czekolada GOLD | 300 g |
| Wykonanie: podgrzej wodę z cukrem i glukozą oraz kakao (jeżeli jest w przepisie); zagotuj i zdejmij z ognia, a następnie dodaj skondensowane mleko oraz żelatynę; wylej na czekoladę i zblenduj; przelej przez sito do pojemnika i odstaw do lodówki z folią w kontakcie; używaj w temperaturze między 30-40 stopni Celsjusza na zamrożonych ciastach. | |
![]()
![]()
![]()
Szczegóły produktu
- NUMER KATALOGOWY
- CHK-R30GOLD-E0-D94
- NAZWA HANDLOWA
- FINEST BELGIAN CHOCOLATE GOLD
- MASA NETTO
- 400 g
- OPAKOWANIE
- TORBA
- OPAKOWANIE ZBIORCZE
- 2.8 kg (7 x 400 g) KARTON
- RODZAJ
- CZEKOLADA W KALETKACH
- KSZTAŁT
- Callets™
- SMAK
- KARMELOWY | NUTY ŚMIETANKI | SŁONE AKCENTY
- BARWA
- BURSZTYNOWA | ZŁOTA
- PRZEZNACZENIE
- DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA
- ZASTOSOWANIE
- CUKIERNICTWO | GASTRONOMIA | LODY | UNIWERSALNE
- RODZAJ CZEKOLADY
- BIAŁA CZEKOLADA Z KARMELEM
- PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY
- 3/5
- POCHODZENIE ZIARNA KAKAOWEGO
- WYBRZEŻE KOŚCI SŁONIOWEJ | GHANA | EKWADOR
- ZAWARTOŚĆ KAKAO
- 30.4 % (MASŁO KAKAOWE)
- ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
- 37.1 %
- ZAWARTOŚĆ MLEKA
- 28.3 %
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
- TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
- 12 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI