- Nowy
Gotowy do użycia neutralny żel dekoracyjny. Lustrzana glazura cukiernicza do stosowania na zimno, przeznaczona do nakładania na płaskie powierzchnie. Neutralny Decorgel do glazurowania świeżych owoców, ciast, tortów, musów i kremów.
Mieszanka bazowa neutralnego żelu dekoracyjnego. Przygotowana ze składników pochodzenia roślinnego. Pozwala na sporządzanie glazur i polew dekoracyjnych możliwych do stosowania w produktach wegańskich. Roślinna alternatywa dla tradycyjnych polew dekoracyjnych na bazie żelatyny.
Opis produktu
Proglacage to mieszanka bazowa neutralnego żelu dekoracyjnego. Przygotowana ze składników pochodzenia roślinnego. Pozwala na sporządzanie glazur i polew dekoracyjnych możliwych do stosowania w produktach wegańskich. Roślinna alternatywa dla tradycyjnych polew dekoracyjnych na bazie żelatyny. Produkt umożliwia tworzenie błyszczących polew odpornych na proces mrożenia i rozmrażania. Wysoce wydajny produkt. Z jednego opakowania - 700 g Proglacage można uzyskać nawet do 10 kg neutralnej polewy dekoracyjnej.
Mieszanka bazowa w proszku to doskonała alternatywa dla dostępnych na rynku gotowych polew lustrzanych. W przeciwieństwie do gotowych produktów baza w proszku oferuje pełną elastyczność użycia. Receptury można dostosowywać do własnych potrzeb i procesu produkcji. Mieszanka w postaci proszku znacząco ułatwia przechowywanie i wydłuża okres przydatności do spożycia produktu. Pozwala na przygotowanie neutralnej bazy, którą można wykorzystać do tworzenia polew smakowych, np. owocowych, orzechowych lub czekoladowych. Gwarantuje uzyskanie idealnej do glazurowania konsystencji i wykazuje odporność na procesy mrożenia i rozmrażania.
Proglacage pozwala w prosty sposób uzyskać polewy o doskonałej przyczepności, gładkiej konsystencji i błyszczącym wykończeniu. Produkt niw zawiera żelatyny ani pektyn. Zapewnia długotrwały efekt, stabilną teksturę i wyjątkowy połysk, który utrzymuje się nawet do 48 godzin prezentacji w gablocie. Dodatkowo uproszczona receptura nie wymaga regulacji takich parametrów, jak Brix czy pH. Produkt dobrze dostosowuje się do owoców, czekolady i past orzechowych stosowanych w przepisach.
Proglacage można używać do sporządzania polew przeznaczonych do użytku bezpośredniego. Mieszanka pozwala również na przygotowanie neutralnej bazy do dalszej obróbki (np. sporządzania polew smakowych, owocowych, orzechowych lub czekoladowych). Bazę można przechowywać w lodówce, w szczelnie zamkniętym pojemniku przez około 5 dni.
Składniki: skrobia z tapioki, dekstroza, substancja zagęszczająca: agar (E406).
Alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości jaj, soi, mleka, selera, gorczycy, sezamu, siarczynów, orzechów arachidowych i pozostałych orzechów oraz ich pochodne.
Przygotowanie neutralnej polewy lustrzanej: wymieszać Proglacage z cukrem i wodą i doprowadzić do wrzenia. W celu aktywowania efektu żelowania mieszankę należy schłodzić do temperatury 4-5°C. Producent zaleca schładzanie produktu przez minimum 12 godzin.
Przygotowanie polewy owocowej: do bazy neutralnej należy dodać przecier owocowy i podgrzać do temperatury 80°C, a następnie schłodzić do temperatury 4-5°C. Proces chłodzenia powinien trwać około 12 godzin.
Przygotowanie polewy orzechowej lub czekoladowej: neutralną bazę należy podgrzać do temperatury 80°C, a następnie dodać pastę orzechową lub upłynnioną czekoladę. Polewy orzechowe i czekoladowe należy nakładać w temperaturze 35-45°C. Produkt należy pozostawić do schłodzenia w temperaturze 4-5°C na około 12 godzin.
W przypadku nakładania glazury przy użyciu pistoletu natryskowego konieczne jest podgrzanie mieszanki do temperatury 70-80°C.
Zalecane dozowanie dodatku: 5-10%
Proglacage to roślinna alternatywa dla produktów na bazie żelatyny. Produkt może być stosowany w wegańskich przepisach. W celu zapewnienia wyjątkowego połysku, lepszej trwałości i większej odporności na proces mrożenia producent zaleca dodanie do neutralnej bazy 30-35% cukru oraz 20-25% płynnej glukozy.
Glazurę należy nakładać bezpośrednio na zamrożone produkty, gdy osiągnie ona temperaturę 35-40°C. Glazurę można nakładać przy użyciu pistoletu natryskowego. Zalecana średnica dyszy to 3 mm. Polewa przeznaczona do nakładania poprzez natryskiwanie powinna mieć temperaturę 70-80°C. Jedno opakowanie (700 g) Proglacage pozwala na przygotowanie 10 kg neutralnej polewy dekoracyjnej.
Nazwa handlowa | Proglacage |
Numer katalogowy | 52737 |
Opakowanie | plastikowy pojemnik z nakrętką |
Masa netto | 700 g |
Rodzaj | mieszanka bazowa neutralnej polewy dekoracyjnej |
Właściwości | roślinna alternatywa dla mieszanek na bazie żelatyny |
Rozpuszczalność | na gorąco |
Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie | mieszanka bazowa do sporządzania glazur i polew lustrzanych |
Dozowanie | 5-10% |
Forma | proszek |
Barwa | biała |
Smak | neutralny |
Produkt | wegański, koszerny |
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Produkt przechowywać w temperaturze od 15-25°C. Wilgotność względna otoczenia nie powinna przekraczać 60%. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu dokładnie zamknąć opakowanie. Po otwarciu produkt najlepiej przechowywać w fabrycznym opakowaniu.
Termin przydatności do spożycia produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu, to 18 miesięcy od daty produkcji. Zgodnie ze specyfikacją od producenta. Numer partii oraz dokładna data znajdują się na opakowaniu.
Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 1451 kJ / 345 kcal |
Tłuszcz | 0.1 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
Węglowodany | 82.0 g |
w tym cukry | 36.0 g |
Białko | 0.1 g |
Błonnik | 7.7 g |
Sól | 0.2 g |
Producent: Sosa Ingredients
Dystrybutor: Sempre Group
Kraj produkcji: wyprodukowano w Hiszpanii
Produkt nie nadaje się do bezpośredniego spożycia.
Produkt możliwy do spożycia przez wegan i wegetarian.
Produkt koszerny.
Szczegóły produktu