• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

liofilizowany jogurt naturalny - w proszku - z dodatkiem aromatu jogurtowego do lodów i wyrobów cukierniczych
  • liofilizowany jogurt naturalny - w proszku - z dodatkiem aromatu jogurtowego do lodów i wyrobów cukierniczych

1 kg YOGHITO 30 10338 BABBI liofilizowany jogurt naturalny z aromatem - do lodów i wyrobów cukierniczych

BABBI04

Liofilizowany jogurt naturalny z aromatem w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na ciepło.

Rabaty ilościowe

Ilość Cena Oszczędzasz
8 152,95 zł Do 64,40 zł
161,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

YOGHITO 30 - to półprodukt w postaci proszku na bazie liofilizowanego jogurtu naturalnego - do aromatyzowania lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych - może być dodawany do mieszanki bazowej zarówno w procesie zimnym, jak i ciepłym. 

AROMATIZZANTI - to seria aromatów w proszku (środki aromatyzujące w postaci pudru), które charakteryzują się łatwym dozowaniem oraz długim terminie przydatności do spożycia (stabilność aromatu). Dodatek aromatu w proszku znacznie usprawnia proces produkcji lodów. Aromaty przeznaczone są przede wszystkim do lodów mlecznych, doskonale sprawdzą się również do kremów i mas cukierniczych. Podczas produkcji lodów aromaty można łączyć z pastami smakowymi oraz pastami variegato (do przekładania i dekorowania). Stosowanie aromatów zapewnia powtarzalność produktu i gwarantuje wysoką jakość wyrobów. Aromaty to półprodukty w postaci proszku do lodów i cukiernictwa, przeznaczone dla przemysłu i laboratoriów rzemieślniczych (produkt nieprzeznaczony do bezpośredniego spożycia).

Liofilizacja to proces suszenia poprzez wymrożenie wody z produktu, z zachowaniem od 90% do 97% naturalnie występujących w produkcie składników odżywczych; jest to sposób przedłużania trwałości produktów spożywczych bez zastosowania dodatków spożywczych w tym substancji konserwujących.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: odtłuszczone mleko w proszku, liofilizowany jogurt naturalny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), kwas mlekowy (E270), cukier, serwatka w proszku, aromaty, dekstroza, sól; może zawierać śladowe ilości jaj, soi oraz ich pochodnych.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; do dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów; po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA ZIMNO LUB NA CIEPŁO)
MIESZANKA BAZOWA 1000 g
YOGHITO 30 30 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1167/279 kJ/kcal
Tłuszcz 0.8 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.5 g
Węglowodany 47.0 g
w tym cukry 47.0 g
Białko 21.0 g
Błonnik 0.0 g
Sól 1.7 g

DANE ANALITYCZNE
CUKRY 11.6 %
TŁUSZCZ 0.7 %
POZOSTAŁA SUCHA MASA 96.4 %

Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.

BABBI (13).png

Szczegóły produktu
BABBI04
40 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
1.03.38
NAZWA HANDLOWA
YOGHITO 30
MASA NETTO
1.0 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
8 kg (8 x 1 kg) KARTON
RODZAJ
LIOFILIZOWANY JOGURT NATURALNY Z AROMATEM
AROMAT
JOGURT NATURALNY
SMAK
JOGURT NATURALNY | SŁODKI
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO LODÓW I WYROBÓW CUKIERNICZYCH
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE CIEPŁYM I ZIMNYM
DOZOWANIE
30 g/kg
APLIKACJE
LODY | MUSY | KREMY | MASY | NADZIENIA
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
AROMATIZZANTI
CERTYFIKATY
GLUTEN FREE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: SEMPRE289

Marka: SEMPRE

op. 1 kg WANILIA 110005 SEMPRE koncentrat spożywczy w proszku - bez dodatku sacharozy - na bazie aromatów naturalnych

Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.

Cena 201,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: SEMPRE328

Marka: SEMPRE

op. 1 kg PALONE MASŁO 110007 SEMPRE koncentrat spożywczy w proszku - bez dodatku sacharozy - na bazie aromatów naturalnych

Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.

Cena 195,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU