- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
- CZEKOLADA
- KAWIARNIA I BAR
- DLA LODZIARNI
- PASTY DO LODÓW
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
- DO CUKIERNICTWA
- DO PIECZENIA
- DODATKI SPOŻYWCZE
- DEKORACJE CUKIERNICZE
- OPAKOWANIA JEDNORAZOWE
- SPRZĘT I AKCESORIA
- PRODUKTY OKAZJONALNE
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
CW1959 CZEKOLADKA Z SERCEM CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do walentynkowych czekoladek
Walentynki nie mogą obejść się bez wyjątkowych czekoladek. Forma do kostek czekolady z sercem pozwala na przygotowanie wyjątkowo eleganckiego i słodkiego upominku.
Formy do pracy z czekoladą wykonane z poliwęglanu charakteryzują się wyjątkową trwałością i wytrzymałością. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie zarówno wysokich jak i niskich temperatur. Materiał, z którego wykonane są formy zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię wyrobów czekoladowych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia matowych plam. Zapewnia również równomierne rozprowadzanie ciepła, co ma ogromne znaczenie podczas pracy z czekoladą. Dodatkową zaletą form wykonanych z poliwęglanu jest ich transparentna barwa, która pozwala na kontrolę podczas formowania kształtów. Ponadto materiał pod wpływem zmian temperatury kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania kształtów z formy. Przed wlaniem czekolady, formę należy lekko podgrzać, co zapobiega zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.
Zalety korzystania z form z poliwęglanu:
-
trwały i wytrzymały materiał gwarantuje niezawodność
-
odporność materiału na uszkodzenia mechaniczne oraz szeroki zakres temperatur
-
zapewnienie błyszczącej powierzchni wyrobów czekoladowych
-
równomierne rozprowadzanie ciepła wewnątrz formy
-
możliwość kontrolowania wypełnienia formy - dzięki transparentnej barwie
-
łatwość wyjmowania kształtów z formy
SCHEMAT FORMY DO PRALIN:
- WYBÓR ODPOWIEDNIEJ PŁYNNOŚCI CZEKOLADY:
Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.
- PROCES TEMPEROWANIA CZEKOLADY:
Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).
- PRODUKCJA PRALIN Z NADZIENIEM:
Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.
Opis
- NUMER KATALOGOWY
- CW1959
- NAZWA HANDLOWA
- CHOCOLATE MOULD CARAQUE HEART CW1959
- OPAKOWANIE
- BRAK OPAKOWANIA OCHRONNEGO
- ILOŚĆ PORCJI
- 21
- OBJĘTOŚĆ PORCJI
- 5.2 g
- OBJĘTOŚĆ FORMY
- 109.2 g (21 x 5.2 g)
- WYMIARY FORMY
- 275 mm x 135 mm x h 24 mm
- WYMIARY PORCJI
- 31.9 mm x 31.9 mm x h 5 mm
- RODZAJ
- FORMA DO CZEKOLADEK
- KSZTAŁT
- FORMY - PROSTOKĄTNY
- BARWA
- TRANSPARENTNA
- WZÓR
- KWADRAT Z SERCEM
- MATERIAŁ
- POLIWĘGLAN
- PRZEZNACZENIE
- DO KONTAKTU Z ŻYWNOŚCIĄ
- ZASTOSOWANIE
- DO CZEKOLADY
- APLIKACJE
- KOSTKI CZEKOLADY | PRALINY | CZEKOLADKI
- TEMATYKA
- WALENTYNKI
- MOŻLIWOŚĆ CHŁODZENIA
- TAK
- MOŻLIWOŚĆ SZOKOWEGO ZAMRAŻANIA
- TAK
Indeks: CHOCOWORLD85
Marka: CHOCOLATE WORLD
1480CW Forma do lizaków SERCE z serduszkami Chocolate World
Forma do pralin i czekoladek
Indeks: CHOCOWORLD78
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do Pralin USTA Z NAPISEM LOVE 1893CW Chocolate World
Indeks: SILIKOMART637
Marka: SILIKOMART
50 szt. dł. 15 cm BIAŁE PAPIEROWE PATYCZKI DO LIZAKÓW 99.412.99.0001 WONDER CAKES SILIKOMART
Papierowe patyczki do lizaków w kolorze naturalnej bieli. Idealne do klasycznych lizaków, lizaków z izomaltu, czekolady i lizaków z ciasta (cake pop).
Indeks: HANSBRUNNER56
Marka: HANS BRUNNER
HB-9092-S QUADRATTAFEL HANS BRUNNER forma z poliwęglanu do kwadratowych tabliczek czekolady
Seria form do tworzenia kwadratowych tabliczek czekolady. Wykonane z wysokiej jakości odpornego poliwęglanu.
Indeks: HANSBRUNNER104
Marka: HANS BRUNNER
HB-9072-PC TABLICZKA KIELICH Z HOSTIĄ HANS BRUNNER forma z poliwęglanu do komunijnych tabliczek czekolady
Seria form do tworzenia dekoracyjnych wyrobów czekoladowych z okazji pierwszej komunii. Wykonane z wysokiej jakości odpornego poliwęglanu. Idealne do przygotowania słodkich upominków dla gości.
Indeks: CHOCOWORLD185
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW12105 HALFRONDE REEP MET IJSSCHERVEN CHOCOLATE WORLD - forma z poliwęglanu do pralin - zaokrąglony blok w geometryczny wzór
Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: CHOCOWORLD06
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin Prostokąt 1244CW Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin prostokąt
Indeks: CHOCOWORLD133
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW1161 EGG KROKO CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do czekoladek w kształcie pisanek
Profesjonalna forma z poliwęglanu do wielkanocnych pralin w kształcie pisanek. Idealna do pralin nadziewanych i dekorowanych.
Indeks: CHOCOWORLD02
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin Paleta Malarska 1030CW Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie palety
Indeks: HANSBRUNNER107
Marka: HANS BRUNNER
HB-0784-S DREIECKPRALINE HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do pralin - dekoracyjny trójkąt
Kolekcja form do tworzenia klasycznych, nadziewanych lub dekorowanych pralin. Dopracowane wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: CHOCOWORLD152
Marka: CHOCOLATE WORLD
CF0232 CUBE CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do pralin w kształcie kostek
Profesjonalna forma z poliwęglanu do klasycznych pralin i czekoladek nadziewanych o sześciennym kształcie. Przestrzenny wzór doskonale sprawdzi się do pralin dekorowanych.
Indeks: CHOCOWORLD08
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin Wir 1301CW Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie wiru
Indeks: HANSBRUNNER16
Marka: HANS BRUNNER
Forma do Pralin ARCTIC Mors/Wieloryb/Pingwin/Eskimos HB-9074-PC Hans Brunner
Indeks: CHOCOWORLD136
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW1441 CARAQUE RECTANGULAR STRIPED CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do prostokątnych czekoladek w paski
Profesjonalna forma z poliwęglanu do prostokątnych kawałków czekolady z wzorem. Klasyczny wzór doskonale sprawdzi się do tworzenia eleganckich czekoladek.
Indeks: CHOCOWORLD186
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do jajka 7 cm CW12108 EI MET RONDJES CHOCOLATE WORLD - połówka jajka z wzorem okręgów
Sezonowa kolekcja form do tworzenia wielkanocnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: HANSBRUNNER67
Marka: HANS BRUNNER
Forma na 40 Półkul śr.25 mm 2,5g HB-9005-S Hans Brunner
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie Kuli
Indeks: SILIKOMART632
Marka: SILIKOMART
SCG 07 PRALINE 22.107.77.0065 SILIKOMART forma silikonowa do domowych pralin czekoladowych
Seria form silikonowych dla prawdziwych miłośników czekolady. Twórz ulubione i spersonalizowane czekoladki dla siebie i dla najbliższych. Do dzieła!
Indeks: CHOCOWORLD113
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW1919 MINI CACAOBOON 19 MM DUBBEL MODEL CHOCOLATE WORLD - forma z poliwęglanu do mini pralin - ziarno kakaowca - dł. 19 mm
Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: CHOCOWORLD166
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW12036 REEP ROUND SNACK CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do zaokrąglonych patyczków czekoladowych
Profesjonalna forma z poliwęglanu do tworzenia zaokrąglonych patyczków z czekolady - zaprojektowana we współpracy z Martin Diez.
Indeks: SILIKOMART256
Marka: SILIKOMART
Forma silikonowa SERCA 12x8 ml SCG 48 MY LOVE 22.148.77.0065 Silikomart
Brązowa forma silikonowa w kształcie 12 małych serc po 8 ml.
Indeks: HANSBRUNNER29
Marka: HANS BRUNNER
HB-0953-S Forma do pralin TRUSKAWKA Hans Brunner
Forma do pralin i czekoladek
Indeks: HANSBRUNNER36
Marka: HANS BRUNNER
HB-9079-PC KISS HANS BRUNNER forma z poliwęglanu do pralin w kształcie ust
Walentynki nie mogą obejść się bez wyjątkowych czekoladek. Forma do pralin w kształcie ust pozwala na przygotowanie wyjątkowo eleganckiego i słodkiego upominku.