op. 10 kg Panettone "+" Faridea - wzbogacona we włókna i enzymy mąka pszenna do słodkich wypieków na zakwasie

Indeks: P%AGUGIARO05
220,00 zł -80%
44,00 zł (5% VAT)
4,40 zł / 1 kg
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką : 220,00 zł

41,90 zł netto

PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Magazyn: 3 szt.

Opis produktu

Wzbogacona mąka do wypieku Panettone, Pandoro, Focaccia i Colomba!

Mąka jest podstawowym składnikiem każdego przepisu. To od rodzaju mąki uzależnione jest stosowanie pozostałych składników. Proporcje składników ciasta opiera się o właściwości mąki. Rodzaj mąki wyznacza proporcje dodawanych w przepisie składników płynnych. Wybór odpowiedniej mąki to pierwszy i najważniejszy krok, a tym samym prawdziwe wyzwanie! Na początek kilka niezbędnych informacji, które pomogą Ci dokonać właściwego wyboru mąki pszennej: Mąka z miękkiej pszenicy typu 00 charakteryzuje się wysokim stopniem zmielenia, niską zawartością składników mineralnych oraz wysoką zawartością glutenu. Gluten to główne białko mające wpływ na strukturę i elastyczność ciasta. Zawartość procentowa białka (glutenu) w mące odpowiada za tworzenie struktury ciasta oraz za jego elastyczność.

Mąka pszenna do wypieków na zakwasie, wymagających długiego procesu wyrastania!

Faridea oferuje gamę najwyższej jakości mieszanek stworzonych w celu osiągania powtarzalnych wypieków. Mieszanki oparte są na technicznych właściwościach mąk zmieszanych z innymi dodatkami funkcjonalnymi. Mieszanki pozwalają na precyzyjne tworzenie receptur i przepisów, zapewniają poprawę procesów oraz zwiększenie wydajności. Wzbogacone mieszanki spełniają wymagania różnego rodzaju przetwarzania ciasta zależnie od stosowanego procesu. Gwarantują bezpieczeństwo i zawsze doskonałe rezultaty. Pozwalają usprawnić proces przetwarzania ciasta.

Specjalna mieszanka do wypieku idealnych Panettone!

Panettone "+", to wzbogacona mąka z pszenicy miękkiej typu 00 o 14% zawartości białka. Dodatek błonnika z owoców cytrusowych (suszonego miąższu pomarańczy), enzymu spożywczego (amylazy) oraz sproszkowanego soku z aceroli czyni z mąki mieszankę stworzoną do wypieku doskonałego Panettone, Pandoro, Focaccia i Colomba! Mieszanka została stworzona z myślą o rzemieślniczych, słodkich wypiekach na zakwasie wymagających długiego procesu wyrastania ciasta. Mąka zintegrowana z włóknami roślinnymi i enzymami wydłuża okres przydatności do spożycia wypieków. Naturalnie wytrzymała mieszanka, o wysokiej stabilności, która pozwala na utrzymanie idealnej struktury ciasta. Zapewnia wydłużoną świeżość wypieków z zachowaniem wilgotnego, miękkiego ciasta o pełnej, charakterystycznej strukturze. Stosowanie mieszanki gwarantuje najwyższą jakość i powtarzalność produktów.

Specyfikacja mąki do wypieku Panettone:

Składniki i alergeny: mąka pszenna miękka typ 00, błonnik z owoców cytrusowych (suszony miąższ pomarańczy), enzym spożywczy (amylaza), sproszkowany sok z aceroli (acerola, maltodekstryna). może zawierać śladowe ilości soi, jaj, mleka, nasion sezamu; produkt nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego.

Panettone "+" od Faridea:
Rodzaj wzbogacona mąka pszenna typ 00
Dodatki

błonnik z owoców cytrusowych (suszony miąższ pomarańczy),

enzym spożywczy (Amylaza),

sproszkowany sok z aceroli

Przeznaczenie mieszanka do słodkich wypieków na zakwasie wymagających długiego procesu wyrastania
Zastosowanie Panettone, Pandoro, Focaccia, Colomba
Cechy

naturalnie wytrzymała,

o wysokiej stabilności,

utrzymuje idealną strukturę nawet w przypadku nadmiernej obróbki

Produkt do użytku profesjonalnego
Typ 00
Białko 14%
Wilgotność 15.5%

Zalety stosowania mieszanki do wypieku Panettone:

- naturalnie wytrzymała mieszanka o wysokiej stabilności,

- pozwala na utrzymanie idealnej struktury ciasta (nawet w przypadku nadmiernej obróbki),

- pozwala uzyskać wilgotne, miękkie i aromatyczne wypieki,

- wyroby utrzymują świeżość nawet przez ponad 60 dni, bez dodatku emulgatorów,

- mieszanka zapewnia doskonałą strukturę ciasta, pełną i charakterystyczną dla rzemieślniczego Panettone,

- konsystencja ciasta jest miękka i wilgotna, łatwa do rozrywania,

- zapewnia najwyższą jakość i powtarzalność produktów.

Charakterystyka produktu Panettone "+":
Nazwa handlowa Panettone "+"
Rodzaj wzbogacona mąka z pszenicy miękkiej typ 00
Producent Faridea
Dystrybutor Sempre Group
Opakowanie worek papierowy + folia zabezpieczająca
Masa netto 10 kg
Przeznaczenie do wypieków wymagających długiego procesu wyrastania
Zastosowanie Panettone, Pandoro, Focaccia, Colomba
Termin przydatności do spożycia 12 miesięcy od daty produkcji (w szczelnie zamkniętym, fabrycznym opakowaniu)
Kraj produkcji Włochy

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów; do nakładania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów; po każdym użyciu dokładnie zabezpieczyć produkt przed działaniem czynników zewnętrznych. Termin przydatności do spożycia produktu w szczelnie zamkniętym fabrycznym opakowaniu to 12 miesięcy od daty produkcji (zgodnie ze specyfikacją od producenta). Przykładowy przepis z użyciem mieszanki znajduje się na opakowaniu.

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 1429 kJ/337 kcal
Tłuszcz 0.9 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.1 g
Węglowodany 67.0 g
w tym cukry 1.6 g
Białko 14.0 g
Błonnik 3.1 g
Sól 0.0 g

Szczegóły produktu