

Makaroniki to bardzo dekoracyjne i słodkie ciasteczka migdałowe, które teraz możesz łatwo przygotować w kształcie niewielkich serduszek. W przygotowaniach na pewno pomoże Ci mata silikonowa przeznaczona zarówno dla profesjonalistów jak i do użytku domowego.
Makaroniki to pyszne i chrupiące ciasteczka przygotowywane na bazie białek, cukru oraz mielonych migdałów. Doskonale prezentują się we wszystkich kolorach tęczy i idealnie komponują się z większością smakowych kremów. Ich dekoracyjny wygląd i różnorodność smaków (które zależą tylko od kreatywności cukierników) sprawiają, że doskonale sprawdzają się do osłodzenia każdej okazji.
Wyjątkowe ciasteczka migdałowe w kształcie serc?
Przygotuj kolorowe serduszka migdałowe z pomocą profesjonalnej maty silikonowej, którą możesz wykorzystać w domowej pracowni cukierniczej (wymiary maty pozwalają na jej stosowanie do domowych piecach i piekarnikach).
Mata została wykonana z wysokiej jakości odpornego i elastycznego silikonu, który pozwala na użytkowanie maty w piekarnikach i piecach elektrycznych, gazowych oraz konwekcyjnych. Nadaje się również do chłodzenia, mrożenia oraz szokowego zamrażania, wykazuje odporność na działanie temperatur w zakresie od (-) 60°C do (+) 230°C. Maty można używać również w kuchence mikrofalowej oraz bezpiecznie myć ją w zmywarce. Elastyczność materiału pozwala również na łatwe użytkowanie i przechowywanie maty.
Mata pozwala na jednorazowe przygotowanie 42 makaroników w kształcie serc o średnicy około 4 cm. Na macie znajdują się specjalne ramki (w kształcie serc), które utrzymują kształt wylanej masy, po środku ramki znajduje się oznaczenie które ułatwia dozowanie masy podczas nakładania. Mata doskonale sprawdzi się również do wypieku innych rodzajów ciasteczek oraz tworzenia dekoracji z czekolady. Stosowanie maty do wypieku makaroników i tworzenia dekoracji zapewnia powtarzalność wyrobów oraz ich identyczny wygląd, co jest niezwykle istotne zwłaszcza w profesjonalnej kuchni i cukierni.
SCHEMAT MATY DO MAKARONIKÓW:
WARUNKI UŻYTKOWANIA MATY DO MAKARONIKÓW:
Indeks: SILIKOMART137
Marka: SILIKOMART
Indeks: SILIKOMART238
Marka: SILIKOMART
Indeks: RÓŻNE296
Marka: SEMPRE
Mąka migdałowa, kraj pochodzenia USA - drobno mielone migdały - doskonałe do wypieku francuskich makaroników. Sprawdzi się również jako zamiennik mąki pszennej podczas przygotowywania różnego rodzaju wypieków.
Indeks: MODECOR1278
Marka: MODECOR
Dekoracja wykonana z barwionej czekolady - wypukłe serca z jadalnym nadrukiem. Idealny sposób na szybką i efektowną dekorację Twoich słodkich wyrobów. Doskonale sprawdzą się zarówno w profesjonalnej jak i domowej pracowni cukierniczej.
Indeks: USŁUGI15
Marka: SEMPRE
Idealny pomysł na szybką i wyjątkową dekorację Twojego tortu - spersonalizowany wydruk na jadalnym papierze cukrowym.
Indeks: DECORELIEF62
Marka: Deco Relief
Gama rozpuszczalnych w wodzie barwników spożywczych charakteryzujących się wysoką koncentracją czystej substancji barwiącej. Intensywne barwniki w formie proszku o niskim dozowaniu łatwo rozpuszcza się w płynach i masach. Przeznaczone przede wszystkim do barwienia dekoracji wykonywanych z cukru i izomaltu. Doskonale sprawdzają się do tworzenia kolorowych...
Makaroniki to bardzo dekoracyjne i słodkie ciasteczka migdałowe, które teraz możesz łatwo przygotować w kształcie niewielkich serduszek. W przygotowaniach na pewno pomoże Ci mata silikonowa przeznaczona zarówno dla profesjonalistów jak i do użytku domowego.