Kompletna mieszanka do lodów o smaku słonego karmelu:
Miscele Complete, to seria kompletnych mieszanek do produkcji lodów mlecznych - LatteLatte oraz lodów owocowych - FruttaFrutta. Gotowe do użycia, doskonale zbilansowane mieszanki w proszku, które wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z mlekiem - LatteLatte lub wodą - FruttaFrutta. Stosowanie kompletnych mieszanek pozwala na przyspieszenie procesu produkcji lodów z jednoczesnym zachowaniem doskonałej jakości. Lody wytwarzane z gotowych baz można dowolnie urozmaicać, łączyć z pastami smakowymi, variegato, a także świeżymi lub mrożonymi owocami. Produkty z serii LatteLatte mogą być stosowane w procesie na zimno, jednak w celu uzyskania lepszego efektu producent sugeruje stosowanie gorącego mleka o temperaturze około 60°C.
Szczegóły i charakterystyka produktu:
LatteLatte Salted Caramel - to doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do lodów mlecznych o smaku słonego karmelu. Stosowanie gotowej mieszanki bazowej pozwala znacznie skrócić i usprawnić proces produkcji bez wpływu na jakość lodów. Kompletna mieszanka pozwala na uzyskanie lodów o wyjątkowej smarowności, kremowej konsystencji i doskonałej trwałości. Lody charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie. Mieszanka pozwala również na produkcję lodów miękkich z automatu o smaku słonego karmelu.
Mieszanka do stosowania w procesie na zimno (w temperaturze pokojowej) lub w procesie na gorąco (pasteryzacja 85°C).
Nazwa handlowa |
Latte Latte Salted Caramel |
Numer katalogowy |
1.48.21 |
Rodzaj produktu |
kompletna mieszanka do lodów mlecznych |
Seria produktowa |
LatteLatte |
Smak |
słony karmel |
Forma |
proszek |
Przeznaczenie |
do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie |
do produkcji lodów mlecznych i miękkich lodów z automatu |
Opakowanie jednostkowe |
torba aluminiowa z etykietą |
Masa netto |
1.25 kg |
Opakowanie zbiorcze |
8 x 1.25 kg - 10 kg |
Produkt |
nie zawiera glutenu |
Producent |
Babbi |
Skład kompletnej mieszanki do lodów mlecznych:
Składniki: karmelizowany cukier, aromatyczny karmel z masłem i śmietanką (cukier, syrop glukozowy, masło, śmietanka), olej kokosowy, cukier, odtłuszczone mleko w proszku, dekstroza, śmietanka w proszku, suszony syrop glukozowy, stabilizatory: guma tara (E417), guma guar (E412), karboksymetyloceluloza (E466), sól, substancja zagęszczająca: karagen (E407), emulgatory: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym (E472b), estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), mąka sojowa, skrobia modyfikowana (E1442).
Alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości jaj.
Analiza składu surowcowego kompletnej mieszanki do lodów mlecznych:
cukry |
64.2% |
tłuszcze |
17.5% |
sucha masa beztłuszczowa |
6.9% |
pozostała sucha masa |
7.1% |
całkowita sucha masa |
95.9% |
Warunki przechowywania produktu:
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu. Termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta.
Receptura i dozowanie kompletnej mieszanki do lodów mlecznych:
|
LODY A |
LODY SOFT |
Mleko pełne |
3000 ml |
3500 ml |
LatteLatte |
1250 g |
1250 g |
Wartość odżywcza mieszanki bazowej do lodów mlecznych:
Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu: |
Wartość energetyczna |
1948 kJ / 464 kcal |
Tłuszcz |
18.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
15.0 g |
Węglowodany |
73.0 g |
w tym cukry |
66.0 g |
Białko |
2.6 g |
Błonnik |
0.5 g |
Sól |
1.7 g |
Ostrzeżenia i informacje dodatkowe:
Produkt do użytku profesjonalnego.
Produkt bezglutenowy.
Producent: Babbi
Dystrybutor: Sempre Group
Kraj produkcji: wyprodukowano we Włoszech.