- Nowy

Kompletna mieszanka do sporządzania lodów mlecznych oraz miękkich lodów z automatu o smaku śmietankowym. Doskonale zbilansowana mieszanka bazowa w postaci proszku. Przeznaczona do łączenia z mlekiem i/lub śmietanką w odpowiednich proporcjach w procesie na zimno.
Miscele Complete, to seria kompletnych mieszanek do produkcji lodów mlecznych - LatteLatte oraz lodów owocowych - FruttaFrutta. Gotowe do użycia, doskonale zbilansowane mieszanki w proszku, które wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z mlekiem - LatteLatte lub wodą - FruttaFrutta. Stosowanie kompletnych mieszanek pozwala na przyspieszenie procesu produkcji lodów z jednoczesnym zachowaniem doskonałej jakości. Lody wytwarzane z gotowych baz można dowolnie urozmaicać, łączyć z pastami smakowymi, variegato, a także świeżymi lub mrożonymi owocami. Produkty z serii LatteLatte mogą być stosowane w procesie na zimno, jednak w celu uzyskania lepszego efektu producent sugeruje stosowanie gorącego mleka o temperaturze około 60°C.
LatteLatte Fiordilatte - to doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do lodów mlecznych o smaku śmietankowym. Stosowanie gotowej mieszanki bazowej pozwala znacznie skrócić i usprawnić proces produkcji bez wpływu na jakość lodów. Kompletna mieszanka pozwala na uzyskanie lodów o wyjątkowej smarowności, kremowej konsystencji i doskonałej trwałości. Lody charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie. Mieszanka pozwala również na produkcję lodów miękkich z automatu o smaku śmietankowym.
Mieszanka do stosowania w procesie na zimno (w temperaturze pokojowej) lub w procesie na gorąco (pasteryzacja 85°C).
Nazwa handlowa | Latte Latte Fiordilatte |
Numer katalogowy | 1.14.88 |
Rodzaj produktu | kompletna mieszanka do lodów mlecznych |
Seria produktowa | LatteLatte |
Smak | śmietankowy |
Forma | proszek |
Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie | do produkcji lodów mlecznych i miękkich lodów z automatu |
Opakowanie jednostkowe | torba aluminiowa z etykietą |
Masa netto | 1.25 kg |
Opakowanie zbiorcze | 8 x 1.25 kg - 10 kg |
Produkt | nie zawiera glutenu |
Producent | Babbi |
Składniki: cukier, odtłuszczone mleko w proszku, dekstroza, olej kokosowy, maltodekstryna, śmietanka w proszku, suszony syrop glukozowy, stabilizatory: karboksymetyloceluloza (E466), guma guar (E412), mączka chleba świętojańskiego (E410), substancja zagęszczająca: karagen (E407), emulgator: estry sacharozy i kwasów tłuszczowych (E473), skrobia modyfikowana (E1442), aromaty.
Alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości jaj oraz soi.
Analiza składu surowcowego kompletnej mieszanki do lodów mlecznych:
cukry | 65.2% |
tłuszcze | 14.4% |
sucha masa beztłuszczowa | 16.8% |
pozostała sucha masa | 1.2% |
całkowita sucha masa | 97.8% |
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu. Termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta.
LODY A | LODY B | GRANITA | LODY SOFT | |
Mleko pełne | 3000 ml | 3000 ml | 2500 ml | 3900 ml |
Śmietanka | 200 g | - | 500 g | 150 g |
LatteLatte | 1250 g | 1250 g | 1250 g | 1250 g |
Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 1910 kJ / 454 kcal |
Tłuszcz | 14.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 12.0 g |
Węglowodany | 75.0 g |
w tym cukry | 67.0 g |
Białko | 6.0 g |
Błonnik | 0.4 g |
Sól | 0.29 g |
Produkt do użytku profesjonalnego.
Produkt bezglutenowy.
Producent: Babbi
Dystrybutor: Sempre Group
Kraj produkcji: wyprodukowano we Włoszech.
Indeks: PERNIGOTTI05
Marka: PERNIGOTTI
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Łatwa w użyciu - pozwala uzyskać lody o kremowej i wyjątkowo stabilnej strukturze.
Indeks: COMPRITAL98
Marka: COMPRITAL
Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów świderków o smaku śmietankowym. Pozwala uzyskać kremowe i gęste lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.
Indeks: COMPRITAL64
Marka: COMPRITAL
Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów włoskich o smaku śmietankowym. Pozwala uzyskać kremowe i aksamitne lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.
Indeks: PERNIGOTTI178
Marka: PERNIGOTTI
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Łatwa w użyciu - pozwala uzyskać kremowe lody o przyjemnym i zrównoważonym śmietankowym smaku.
Indeks: COMPRITAL05
Marka: COMPRITAL
Produkt w proszku o intensywnym smaku śmietankowym - przeznaczony do nadawania smaku (do lodów i cukiernictwa). Rozpuszczalny zarówno na zimno jak i na ciepło.
Indeks: COMPRITAL271
Marka: COMPRITAL
Doskonale zbilansowana mieszanka bazowa o śmietankowym smaku - do produkcji lodów mlecznych. Pozwala uzyskać delikatne lody o kremowej konsystencji i doskonałej strukturze.
Indeks: BABBI03
Marka: BABBI
Aromat mleczno-śmietankowy w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na gorąco.
Indeks: DAWN115
Marka: DAWN FOODS
Indeks: BABBI178
Marka: BABBI
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów smakowych (z zastosowaniem klasycznych past).
60,80 zł / 1 kg
Indeks: BABBI179
Marka: BABBI
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów orzechowych (z zastosowaniem tłustych past).
Indeks: SEMPRE299
Marka: SEMPRE
Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów włoskich o smaku śmietankowym. Pozwala uzyskać kremowe i aksamitne lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.
Indeks: BABBI207
Marka: BABBI
Kompletna mieszanka do sporządzania lodów mlecznych oraz miękkich lodów z automatu o smaku słonego karmelu. Doskonale zbilansowana mieszanka bazowa w postaci proszku. Przeznaczona do łączenia z mlekiem w odpowiednich proporcjach w procesie na zimno.
Indeks: BABBI216
Marka: BABBI
Kompletna mieszanka do sporządzania lodów jogurtowych bez dodatku cukru. Przeznaczona do łączenia z mlekiem w odpowiednich proporcjach w procesie na zimno.
Indeks: BABBI233
Marka: BABBI
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania bananowych lodów mlecznych z kawałkami owoców. Mieszanka do stosowania w procesie na zimno, nie wymaga pasteryzacji.
Kompletna mieszanka do sporządzania lodów mlecznych oraz miękkich lodów z automatu o smaku śmietankowym. Doskonale zbilansowana mieszanka bazowa w postaci proszku. Przeznaczona do łączenia z mlekiem i/lub śmietanką w odpowiednich proporcjach w procesie na zimno.