Kompletna mieszanka do lodów o smaku czekoladowym:
Miscele Complete, to seria kompletnych mieszanek do produkcji lodów mlecznych - LatteLatte oraz lodów owocowych - FruttaFrutta. Gotowe do użycia, doskonale zbilansowane mieszanki w proszku, które wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z mlekiem - LatteLatte lub wodą - FruttaFrutta. Stosowanie kompletnych mieszanek pozwala na przyspieszenie procesu produkcji lodów z jednoczesnym zachowaniem doskonałej jakości. Lody wytwarzane z gotowych baz można dowolnie urozmaicać, łączyć z pastami smakowymi, variegato, a także świeżymi lub mrożonymi owocami. Produkty z serii LatteLatte mogą być stosowane w procesie na zimno, jednak w celu uzyskania lepszego efektu producent sugeruje stosowanie gorącego mleka o temperaturze około 60°C.
Szczegóły i charakterystyka produktu:
LatteLatte Cioccolato - to doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do lodów mlecznych o smaku czekoladowym. Stosowanie gotowej mieszanki bazowej pozwala znacznie skrócić i usprawnić proces produkcji bez wpływu na jakość lodów. Kompletna mieszanka pozwala na uzyskanie lodów o wyjątkowej smarowności, kremowej konsystencji i doskonałej trwałości. Lody charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie. Mieszanka pozwala również na produkcję lodów miękkich z automatu o smaku czekoladowym.
Mieszanka do stosowania w procesie na zimno (w temperaturze pokojowej) lub w procesie na gorąco (pasteryzacja 85°C).
| Nazwa handlowa |
Latte Latte Cioccolato |
| Numer katalogowy |
1.14.87 |
| Rodzaj produktu |
kompletna mieszanka do lodów mlecznych |
| Seria produktowa |
LatteLatte |
| Smak |
czekoladowy |
| Forma |
proszek |
| Przeznaczenie |
do użytku profesjonalnego |
| Zastosowanie |
do produkcji lodów mlecznych i miękkich lodów z automatu |
| Opakowanie jednostkowe |
torba aluminiowa z etykietą |
| Masa netto |
1.25 kg |
| Opakowanie zbiorcze |
8 x 1.25 kg - 10 kg |
| Produkt |
nie zawiera glutenu |
| Producent |
Babbi |
Skład kompletnej mieszanki do lodów mlecznych:
Składniki: cukier, odtłuszczone kakao w proszku, dekstroza, olej kokosowy, odtłuszczone mleko w proszku, suszony syrop glukozowy, stabilizatory: karboksymetyloceluloza (E466), guma guar (E412), mączka chleba świętojańskiego (E410), substancja zagęszczająca: karagen (E407), emulgator: estry sacharozy i kwasów tłuszczowych (E473), skrobia modyfikowana (E1442), aromaty.
Alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości jaj oraz soi.
Analiza składu surowcowego kompletnej mieszanki do lodów mlecznych:
| cukry |
67.5% |
| tłuszcze |
6.6% |
| sucha masa beztłuszczowa |
2.9% |
| pozostała sucha masa |
20.7% |
| całkowita sucha masa |
97.6% |
Warunki przechowywania produktu:
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu. Termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta.
Receptura i dozowanie kompletnej mieszanki do lodów mlecznych:
|
LODY |
GRANITA |
LODY SOFT |
| Mleko pełne |
3000 ml |
3500 ml |
3100 ml |
| Śmietanka |
- |
- |
100 g |
| Cukier |
- |
130 g |
- |
| Gorąca woda (65°C) |
- |
- |
600 g |
| LatteLatte |
1250 g |
1250 g |
1250 g |
Wartość odżywcza mieszanki bazowej do lodów mlecznych:
| Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu: |
| Wartość energetyczna |
1664 kJ / 394 kcal |
| Tłuszcz |
6.6 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
5.2 g |
| Węglowodany |
73.0 g |
| w tym cukry |
67.0 g |
| Białko |
6.0 g |
| Błonnik |
7.2 g |
| Sól |
0.05 g |
Ostrzeżenia i informacje dodatkowe:
Produkt do użytku profesjonalnego.
Produkt bezglutenowy.
Producent: Babbi
Dystrybutor: Sempre Group
Kraj produkcji: wyprodukowano we Włoszech.