- Nowy

Kompletna mieszanka do sporządzania lodów mlecznych oraz miękkich lodów z automatu o smaku czekoladowym. Doskonale zbilansowana mieszanka bazowa w postaci proszku. Przeznaczona do łączenia z mlekiem w odpowiednich proporcjach w procesie na zimno.
Miscele Complete, to seria kompletnych mieszanek do produkcji lodów mlecznych - LatteLatte oraz lodów owocowych - FruttaFrutta. Gotowe do użycia, doskonale zbilansowane mieszanki w proszku, które wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z mlekiem - LatteLatte lub wodą - FruttaFrutta. Stosowanie kompletnych mieszanek pozwala na przyspieszenie procesu produkcji lodów z jednoczesnym zachowaniem doskonałej jakości. Lody wytwarzane z gotowych baz można dowolnie urozmaicać, łączyć z pastami smakowymi, variegato, a także świeżymi lub mrożonymi owocami. Produkty z serii LatteLatte mogą być stosowane w procesie na zimno, jednak w celu uzyskania lepszego efektu producent sugeruje stosowanie gorącego mleka o temperaturze około 60°C.
LatteLatte Cioccolato - to doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do lodów mlecznych o smaku czekoladowym. Stosowanie gotowej mieszanki bazowej pozwala znacznie skrócić i usprawnić proces produkcji bez wpływu na jakość lodów. Kompletna mieszanka pozwala na uzyskanie lodów o wyjątkowej smarowności, kremowej konsystencji i doskonałej trwałości. Lody charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie. Mieszanka pozwala również na produkcję lodów miękkich z automatu o smaku czekoladowym.
Mieszanka do stosowania w procesie na zimno (w temperaturze pokojowej) lub w procesie na gorąco (pasteryzacja 85°C).
Nazwa handlowa | Latte Latte Cioccolato |
Numer katalogowy | 1.14.87 |
Rodzaj produktu | kompletna mieszanka do lodów mlecznych |
Seria produktowa | LatteLatte |
Smak | czekoladowy |
Forma | proszek |
Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie | do produkcji lodów mlecznych i miękkich lodów z automatu |
Opakowanie jednostkowe | torba aluminiowa z etykietą |
Masa netto | 1.25 kg |
Opakowanie zbiorcze | 8 x 1.25 kg - 10 kg |
Produkt | nie zawiera glutenu |
Producent | Babbi |
Składniki: cukier, odtłuszczone kakao w proszku, dekstroza, olej kokosowy, odtłuszczone mleko w proszku, suszony syrop glukozowy, stabilizatory: karboksymetyloceluloza (E466), guma guar (E412), mączka chleba świętojańskiego (E410), substancja zagęszczająca: karagen (E407), emulgator: estry sacharozy i kwasów tłuszczowych (E473), skrobia modyfikowana (E1442), aromaty.
Alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości jaj oraz soi.
Analiza składu surowcowego kompletnej mieszanki do lodów mlecznych:
cukry | 67.5% |
tłuszcze | 6.6% |
sucha masa beztłuszczowa | 2.9% |
pozostała sucha masa | 20.7% |
całkowita sucha masa | 97.6% |
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu. Termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta.
LODY | GRANITA | LODY SOFT | |
Mleko pełne | 3000 ml | 3500 ml | 3100 ml |
Śmietanka | - | - | 100 g |
Cukier | - | 130 g | - |
Gorąca woda (65°C) | - | - | 600 g |
LatteLatte | 1250 g | 1250 g | 1250 g |
Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 1664 kJ / 394 kcal |
Tłuszcz | 6.6 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 5.2 g |
Węglowodany | 73.0 g |
w tym cukry | 67.0 g |
Białko | 6.0 g |
Błonnik | 7.2 g |
Sól | 0.05 g |
Produkt do użytku profesjonalnego.
Produkt bezglutenowy.
Producent: Babbi
Dystrybutor: Sempre Group
Kraj produkcji: wyprodukowano we Włoszech.
Indeks: COMPRITAL66
Marka: COMPRITAL
Topping czekoladowy, to doskonały dodatek dekoracyjny do lodów i deserów. Znakomicie podkreśli smak lodów włoskich i jogurtu mrożonego. Urozmaici smak gofrów z bitą śmietaną i naleśników na słodko. Gotowa polewa smakowa o uniwersalnym zastosowaniu.
Indeks: COMPRITAL65
Marka: COMPRITAL
Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów włoskich o smaku czekoladowym. Pozwala uzyskać kremowe i aksamitne lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.
Indeks: COMPRITAL230
Marka: COMPRITAL
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów czekoladowych. Baza do produkcji wegańskich lodów czekoladowych o intensywnej barwie i smaku.
Indeks: COMPRITAL152
Marka: GIUBILEO EXPERIENCE
Baza do sporządzania lodów czekoladowych o wyrazistym smaku kakao. Baza do mlecznych lodów czekoladowych oparta na naturalnych składnikach. Produkt bez dodatku tłuszczy pochodzenia roślinnego, emulgatorów i sztucznych aromatów. Przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych.
Indeks: PERNIGOTTI161
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: PERNIGOTTI62
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: BABBI94
Marka: BABBI
Topping czekoladowy, to doskonały dodatek dekoracyjny do lodów i deserów. Znakomicie podkreśli smak lodów włoskich i jogurtu mrożonego. Urozmaici smak gofrów z bitą śmietaną i naleśników na słodko. Polewa owocowa o uniwersalnym zastosowaniu.
Indeks: BABBI08
Marka: BABBI
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów czekoladowych. Mieszanka pozwala również na produkcję lodów wegańskich.
Indeks: BABBI48
Marka: BABBI
Indeks: PERNIGOTTI60
Marka: PERNIGOTTI
Kompletna mieszanka do produkcji intensywnie czekoladowych lodów. Przeznaczona do produkcji metodą tradycyjną. Mieszankę wystarczy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera.
Indeks: PERNIGOTTI134
Marka: PERNIGOTTI
Kompletna mieszanka do produkcji intensywnie czekoladowych lodów. Przeznaczona do produkcji metodą tradycyjną. Mieszankę wystarczy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera.
Indeks: PERNIGOTTI150
Marka: PERNIGOTTI
Kompletna mieszanka do produkcji intensywnie czekoladowych lodów (z kakao pochodzącego z Santo Domingo). Przeznaczona do produkcji metodą tradycyjną. Mieszankę wystarczy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera.
Indeks: BABBI168
Marka: BABBI
Gotowy do użycia krem o uniwersalnym zastosowaniu. Mleczna czekolada z chrupiącą praliną z orzeszków ziemnych. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.
Indeks: SEMPRE298
Marka: SEMPRE
Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów włoskich o smaku czekoladowym. Pozwala uzyskać kremowe i aksamitne lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.
Indeks: BABBI173
Marka: BABBI
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów czekoladowych. Mieszanka pozwala również na produkcję lodów wegańskich.
Indeks: COMPRITAL296
Marka: COMPRITAL
Produkt w proszku na bazie kakao przeznaczony do produkcji semifreddo i lodów czekoladowych. Dodatek do białej bazy pozwala na uzyskanie smaku mlecznej lub ciemnej czekolady.
Kompletna mieszanka do sporządzania lodów mlecznych oraz miękkich lodów z automatu o smaku czekoladowym. Doskonale zbilansowana mieszanka bazowa w postaci proszku. Przeznaczona do łączenia z mlekiem w odpowiednich proporcjach w procesie na zimno.