1kg białe dropsy FAT-BASED COATING DROPS WHITE Dawn (polewa niewymagająca temperowania)
Biała polewa - surogat czekolady do oblewania i dekoracji czekolado-podobnych nie wymagających temperowania prawdziwej czekolady.
W koszyku nie ma jeszcze produktów
Szukaj
Opis produktu
Opis: gotowy do użycia prawdziwy karmel o maślanym smaku toffee.
Złoty karmel o półpłynnej konsystencji.
Caramel Fil - to gotowy do użycia prawdziwy karmel. Ze względu na swój złoty kolor, maślany smak toffee i półpłynną konsystencję
bardzo dobrze łączy się z ciemniejszą i bardziej intensywną czekoladą. Stanowi też doskonałe nadzienie do wyrobów cukierniczych.
Karmel wystarczy zmiękczyć przed użyciem, mieszając lub nieznacznie podgrzewając (maks. 25-30°C), i nałożyć do rękawa cukierniczego.
Następnie należy nałożyć go do form lub do wybranych kubeczków czekoladowych.
Można także nadać mu chrupiącą teksturę. Caramel Fill jest doskonały także do nadawania smaku lodom,
kremom do wypieków, musom itp.
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w oryginalnym,
szczelnie zamkniętym opakowaniu, chronić przed dostępem światła.
Składniki: syrop glukozowy, zagęszczone odtłuszczone słodzone mleko (odtłuszczone mleko, cukier),
tłuszcz roślinny (kokosowy) całkowicie utwardzony, sól, aromat, emulgator: E471.
Kod produktu: FWF-Z2CARA
Opakowanie: 5kg
Konsystencja: kremowa
Zastosowanie/sposób przygotowania:
- cukiernictwo (nadzienia, praliny, trufle),
- desery i ciasta,
- wyroby piekarnicze,
- lody i sorbety.
Nieznacznie zmiękczyć lub podgrzać przed szprycowaniem do form
i kubeczków lub przed zmieszaniem z kremem.
Dozowanie: według uznania
Producent: Callebaut
Szczegóły produktu
1kg białe dropsy FAT-BASED COATING DROPS WHITE Dawn (polewa niewymagająca temperowania)
Biała polewa - surogat czekolady do oblewania i dekoracji czekolado-podobnych nie wymagających temperowania prawdziwej czekolady.
Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. Forma stworzona we współpracy z Davide Comaschi. Zobacz jak pracować z formą:
5 kg BLOK GIANDUJA MLECZNA GIA-144 CALLEBAUT mleczna czekolada z orzechami laskowymi
Mleczna czekolada zmieszana z prażonymi orzechami laskowymi tworzą delikatny i kremowy przysmak - doskonały do wyrobów cukierniczych oraz do nadawania smaku nadzieniom i deserom.
Wystąpił błąd, sprawdź szczegóły poniżej