- Nowy
W koszyku nie ma jeszcze produktów
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
-
wstecz
-
wstecz
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
-
wstecz
-
wstecz
-
wstecz
-
wstecz
-
wstecz
- NARZĘDZIA DO DEKORACJI
- TYLKI CUKIERNICZE
- WORKI CUKIERNICZE
- WAŁKI DO MASY I CIASTA
- AKCESORIA DO KORONEK
- AKCESORIA FLORYSTYCZNE
- KRATKI DO STUDZENIA
- RÓZGI i TRZEPACZKI
- NOŻE KUCHENNE
- SZPATUŁY CUKIERNICZE
- SKROBKI
- ŁOPATKI KUCHENNE
- PĘDZELKI
- MISKI
- MIARKI KUCHENNE
- TARKI RĘCZNE
- DROBNY SPRZĘT KUCHENNY
- SITKA CUKIERNICZE
- STOLNICE SILIKONOWE
- FOLIE GITAROWE
- SPRZĘT BARISTYCZNY
- SYFONY I AKCESORIA
- TERMOMETRY I MIERNIKI
- ROBOTY KUCHENNE
- BLENDERY
- URZĄDZENIA DO CZEKOLADY
- DRUKARKI SPOŻYWCZE
- GOFROWNICE I AKCESORIA
- ŚRODKI HIGIENY
-
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
- KSIĄŻKI CUKIERNICZE
- AGUGIARO & FIGNA
- ALFATEC PRO
- ASTRA SWEETS
- BABBI
- BALDINI
- BAMIX OF SWITZERLAND
- BARBARA LUIJCKX
- BENEO
- BIRKMANN
- BONUS
- BOTANICA
- BRAND 4CAKE
- BRAS MILANO
- CACAO BARRY
- CALLEBAUT
- CCW WEIBLER CONFISERIE CHOCOLATERIE
- CHOCOLATE WORLD
- CHOCOVIC
- COLLINO
- COMPRITAL
- DANTOM
- DAWN FOODS
- DE BUYER
- DEBIC
- DECO RELIEF
- DECORA
- DEKORA
- DEKORPOL
- DIJO FUN&FOOD
- DITARTE
- DLA SMAKU
- DOMOGEL
- DOROSIOWE RANTY
- DREIDOPPEL
- DYLEX
- ELENA LIOFILIZATY
- EMIX
- EUROVANILLE
- EWALD-GELATINE GMBH
- FLORENSUC
- FOOD COLOURS
- FRACTAL COLORS
- FRANTYL
- FS OPAKOWANIA
- GALAGO MEDAC
- GIUBILEO EXPERIENCE
- GIUSTO MANETTI BATTILORO
- GODAN
- GOLDPLAST
- GRODCONO
- HANS BRUNNER
- HEINZELMANN
- HENDI
- HERSTA
- ICB TECNOLOGIE
- ISI INSPIRING FOOD
- KOMAGES
- KRAM
- LAPED
- LC TRADE POLAND
- LEAGEL
- LEDUVEL
- LIV OPAKOWANIA
- LOUIS FRANCOIS
- LOVE NATURE
- LUBECA
- MARTELLATO
- MASTER MARTINI
- MASTERCHEM
- MAZZONI GROUP
- MICROPLANE
- MIRAN
- MIX EXPERT
- MIXIT
- MODECOR
- MONA LISA
- MONIN
- MORI 2A
- MULTIICE
- NESTLE PROFESSIONAL
- NOVACART
- PAPILART
- PAVONI ITALIA
- PEJOT
- PERNIGOTTI
- PIANETTA DI BARBIERI
- PODKŁADY CUKIERNICZE
- POLKRYS
- POLO PLAST
- PROFBOARD
- RAVIFRUIT
- ROBOT COUPE
- ROSE DECOR
- SALPA
- SARACINO
- SASKIA
- SEMPRE
- SICO KITCHENWARE
- SILIKOMART
- SOSA INGREDIENTS
- STALGAST
- STARK
- STÖCKEL
- STYROPAK
- SWEET DECOR
- TALA
- TEAHOUSE EXCLUSIVES
- TESCOMA
- TESTO
- THERMOHAUSER
- TOMGAST
- TRUCILLO
- UNIPACK
- UNOX
- VALRHONA
- VAN HOUTEN
- VITAMIX
- VITO OIL FILTER SYSTEM
- WILTON
- ZEELANDIA
Szukaj
1 szt. Meksykańska Czaszka - foremka silikonowa do odciskania i odlewania dekoracji - dł. 7.5 x szer. 6 cm
Seria łatwych w użyciu foremek silikonowych do odciskania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej i marcepanu lub odlewania dekoracji z czekolady i izomaltu.
Opis produktu
Meksykańska Czaszka - foremka silikonowa:
Seria foremek silikonowych do odciskania i odlewania elementów dekoracyjnych. Pozwalają na łatwe tworzenie dekoracji z masy cukrowej, marcepanu, czekolady czy izomaltu. Wykonane z elastycznego silikonu, który zapewnia precyzyjne odwzorowanie kształtu. Elastyczność materiału pozwala na łatwe wyjmowanie kształtów z formy. Stosowanie foremek znacząco skraca czas tworzenia dekoracji i zapewnia powtarzalność wzoru. Uniwersalne zastosowanie, nadaje się do różnych mas cukierniczych. Możliwości zastosowania foremek silikonowych: do odciskania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej i marcepanu, do odlewania elementów dekoracyjnych z czekolady i izomaltu.
Sposób użycia foremek silikonowych:
Przed użyciem foremkę silikonowa należy dokładnie umyć i osuszyć. Foremkę można delikatnie oprószyć skrobią kukurydzianą lub cukrem pudrem, co zapobiega to przywieraniu masy cukrowej. Masę cukrową należy dobrze uplastycznić rozrabiając w dłoniach. Masę można również delikatnie podgrzać w kuchence mikrofalowej. Dokładnie wypełnić kształt uplastycznioną masą cukrową. Nadmiar masy cukrowej delikatnie usunąć za pomocą noża lub szpatułki cukierniczej. Wypełnioną foremkę umieścić w zamrażalniku na około 5-20 minut, co ułatwi wyjęcie gotowego wzoru. Ostrożnie wyjąć kształt z formy po przez naciśnięcie zewnętrznej strony foremki. Dekoracje z masy cukrowej można dowolnie barwić przy użyciu barwników spożywczych. Podczas tworzenia dekoracji z izomaltu, czystą i suchą foremkę należy wypełnić upłynnionym izomaltem i pozostawić do wystygnięcia, następnie delikatnie wyjąć kształt. Podczas tworzenia dekoracji z czekolady, czystą i suchą foremkę należy wypełnić upłynnioną czekoladą i pozostawić do stężenia, najlepiej umieścić foremkę na kilka minut w zamrażalniku, następnie delikatnie wyjąć kształt z foremki.
Szczegóły i charakterystyka produktu:
Rodzaj | foremka silikonowa |
Wzór | meksykańska czaszka |
Kształt | wypukły |
Wymiary foremki | dł. 75 x szer. 60 mm |
Materiał | silikon |
Kolor | fioletowy |
Przeznaczenie | do kontaktu z żywnością |
Zastosowanie | do odciskania i odlewania dekoracji |
Tematyka | Halloween |
Producent | Wyprodukowano dla Słodkie Marzenie |
Dystrybutor | Sempre Group |
Kraj produkcji | Wyprodukowano w PRC |
Ostrzeżenia i informacje dodatkowe:
Wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Dokładnie umyć przed pierwszym użyciem. Foremka nadaje się do chłodzenia i mrożenia. Nie używać ostrych narzędzi podczas pracy z foremką. Trzymać z dala od otwartego ognia i innych źródeł zapłonu.
Szczegóły produktu
CW1666 Czaszka na Halloween - forma z poliwęglanu na 12 trójwymiarowych pralin - Chocolate world
Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. Zobacz jak pracować z formą:
op. 1 kg Biała masa cukrowa do modelowania - Modelling Paste Saracino - mocna i elastyczna
Biała masa cukrowa do modelowania. Gotowa do użycia masa plastyczna do ręcznego formowania figurek i odciskania dekoracji cukierniczych. Doskonała do precyzyjnego formowania figurek, kwiatów oraz drobnych elementów dekoracyjnych.
400 g BIAŁA CZEKOLADA 28% RECIPE N°W2 W2-E0-D94 CALLEBAUT
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka, wanilii i karmelu. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.
400 g CIEMNA CZEKOLADA 54.5% RECIPE N°811-E0-D94 CALLEBAUT
Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
400 g MLECZNA CZEKOLADA 33.6% RECIPE N°823 823-E0-D94 CALLEBAUT
Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
6 szt. PĘDZELKI NATURALNE 5050487 SWEET DECOR zestaw pędzelków do dekoracji z naturalnego włosia
CZASZKA MEKSYKAŃSKA 195 219 BIRKMANN foremka do wykrawania ze stali nierdzewnej - wysokość 7 cm
Foremka do wykrawania ciasteczek i tworzenia dekoracji (nie tylko spożywczych) w kształcie meksykańskiej czaszki.
1 szt. DIAMENTY 8 WZORÓW - foremka silikonowa do odciskania i odlewania dekoracji - 19 x 27 mm
Seria łatwych w użyciu foremek silikonowych do odciskania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej i marcepanu lub odlewania dekoracji z czekolady i izomaltu.
1 szt. GWIAZDKI 4 ROZMIARY - foremka silikonowa do odciskania i odlewania dekoracji
Seria łatwych w użyciu foremek silikonowych do odciskania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej i marcepanu lub odlewania dekoracji z czekolady i izomaltu.
1 szt. KOKARDKI 16 WZORÓW - foremka silikonowa do odciskania i odlewania dekoracji
Seria łatwych w użyciu foremek silikonowych do odciskania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej i marcepanu lub odlewania dekoracji z czekolady i izomaltu.
Forma silikonowa do wypieków i deserów na Halloween! Uniwersalna foremka cukiernicza do domowych słodyczy w kształcie Czaszki. Foremka silikonowa Czaszka od marki Wilton pozwala na przygotowanie 6 porcji o przybliżonych wymiarach dł. 70 mm x szer. 60 mm x wys. 35 mm.
Forma do tabliczek czekolady z wzorem meksykańskiej czaszki. Idealna do tworzenia dekoracyjnych tabliczek czekolady na Halloween. Dopracowany w najdrobniejszych szczegółach wzór stworzony we współpracy z Fabrizio Fiorani. Forma pozwala ja jednorazowe przygotowanie 3 tabliczek czekolady o wymiarach: dł. 154 mm x szer. 77 mm x wys. 9 mm i i gramaturze około 100 g.
Skull od Pavoni Italia, forma silikonowa do efektownych deserów na Halloween. Dopracowany w najdrobniejszych szczegółach trójwymiarowy wzór ludzkiej czaszki. Forma stworzona we współpracy z Fabrizio Fiorani pozwala na jednorazowe przygotowanie 16 porcji w kształcie czaszki o wymiarach: dł. 60 mm x szer. 50 mm x wys. 70 mm i pojemności 120 ml.
1 szt. Muszelki - foremka silikonowa do odciskania i odlewania dekoracji
Seria łatwych w użyciu foremek silikonowych do odciskania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej i marcepanu lub odlewania dekoracji z czekolady i izomaltu.