Podwójnie pistacjowa pasta do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Kremowa pasta pistacjowa z kawałkami pokruszonych orzechów pistacjowych. Krem pistacjowy o atrakcyjnej zielonej barwie z chrupiącym dodatkiem pokruszonych pistacji.
W koszyku nie ma jeszcze produktów
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
-
wstecz
-
wstecz
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
-
wstecz
-
wstecz
-
wstecz
-
wstecz
-
wstecz
- NARZĘDZIA DO DEKORACJI
- TYLKI CUKIERNICZE
- WORKI CUKIERNICZE
- WAŁKI DO MASY I CIASTA
- AKCESORIA DO KORONEK
- AKCESORIA FLORYSTYCZNE
- KRATKI DO STUDZENIA
- RÓZGI i TRZEPACZKI
- NOŻE KUCHENNE
- SZPATUŁY CUKIERNICZE
- SKROBKI
- ŁOPATKI KUCHENNE
- PĘDZELKI
- MISKI
- MIARKI KUCHENNE
- TARKI RĘCZNE
- DROBNY SPRZĘT KUCHENNY
- SITKA CUKIERNICZE
- STOLNICE SILIKONOWE
- FOLIE GITAROWE
- SPRZĘT BARISTYCZNY
- SYFONY I AKCESORIA
- TERMOMETRY I MIERNIKI
- ROBOTY KUCHENNE
- BLENDERY
- URZĄDZENIA DO CZEKOLADY
- DRUKARKI SPOŻYWCZE
- GOFROWNICE I AKCESORIA
- ŚRODKI HIGIENY
-
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
- KSIĄŻKI CUKIERNICZE
- AGUGIARO & FIGNA
- ALFATEC PRO
- ASTRA SWEETS
- BABBI
- BALDINI
- BAMIX OF SWITZERLAND
- BARBARA LUIJCKX
- BENEO
- BIRKMANN
- BONUS
- BOTANICA
- BRAND 4CAKE
- BRAS MILANO
- CACAO BARRY
- CALLEBAUT
- CCW WEIBLER CONFISERIE CHOCOLATERIE
- CHOCOLATE WORLD
- CHOCOVIC
- COLLINO
- COMPRITAL
- DANTOM
- DAWN FOODS
- DE BUYER
- DEBIC
- DECO RELIEF
- DECORA
- DEKORA
- DEKORPOL
- DIJO FUN&FOOD
- DITARTE
- DLA SMAKU
- DOMOGEL
- DOROSIOWE RANTY
- DREIDOPPEL
- DYLEX
- ELENA LIOFILIZATY
- EMIX
- EUROVANILLE
- EWALD-GELATINE GMBH
- FLORENSUC
- FOOD COLOURS
- FRACTAL COLORS
- FRANTYL
- FS OPAKOWANIA
- GALAGO MEDAC
- GIUBILEO EXPERIENCE
- GIUSTO MANETTI BATTILORO
- GODAN
- GOLDPLAST
- GRODCONO
- HANS BRUNNER
- HEINZELMANN
- HENDI
- HERSTA
- ICB TECNOLOGIE
- ISI INSPIRING FOOD
- KOMAGES
- KRAM
- LAPED
- LC TRADE POLAND
- LEAGEL
- LEDUVEL
- LIV OPAKOWANIA
- LOUIS FRANCOIS
- LOVE NATURE
- LUBECA
- MARTELLATO
- MASTER MARTINI
- MASTERCHEM
- MAZZONI GROUP
- MICROPLANE
- MIRAN
- MIX EXPERT
- MIXIT
- MODECOR
- MONA LISA
- MONIN
- MORI 2A
- MULTIICE
- NESTLE PROFESSIONAL
- NOVACART
- PAPILART
- PAVONI ITALIA
- PEJOT
- PERNIGOTTI
- PIANETTA DI BARBIERI
- PODKŁADY CUKIERNICZE
- POLKRYS
- POLO PLAST
- PROFBOARD
- RAVIFRUIT
- ROBOT COUPE
- ROSE DECOR
- SALPA
- SARACINO
- SASKIA
- SEMPRE
- SICO KITCHENWARE
- SILIKOMART
- SOSA INGREDIENTS
- STALGAST
- STARK
- STÖCKEL
- STYROPAK
- SWEET DECOR
- TALA
- TEAHOUSE EXCLUSIVES
- TESCOMA
- TESTO
- THERMOHAUSER
- TOMGAST
- TRUCILLO
- UNIPACK
- UNOX
- VALRHONA
- VAN HOUTEN
- VITAMIX
- VITO OIL FILTER SYSTEM
- WILTON
- ZEELANDIA
Szukaj
op. 500 g Kataifi - prażone ciasto do dubajskiej czekolady - drobno pokruszone nitki gotowe do użycia
Niezbędny składnik do bogato nadzianej tabliczki czekolady w stylu dubajskim. Gotowe do użycia pokruszone nitki prażonego ciasta Kataifi. Produkt do tabliczek czekolady i deserów inspirowanych dubajską czekoladą z pistacjami.
Opis produktu
Niezbędny składnik do Dubajskiej czekolady!
![]()
Kataifi lub Kadayif, to wyjątkowe ciasto sporządzane w formie bardzo cienkich nitek, które formą przypominają drobne igiełki. Ciasto cieszy się popularnością w kuchniach Bliskiego Wschodu, Turcji, Grecji i Bałkanów. Posiada neutralny smak i bardzo delikatny aromat. Po upieczeniu lub uprażeniu zyskuje wyjątkowo chrupiącą konsystencję. Wykorzystywane jest zarówno do słodkich jak i wytrawnych przepisów. Ciasto wytwarza się z kilku podstawowych składników. Jego sekret tkwi jednak w formie bardzo cienkich nitek, które dają szerokie możliwości wykorzystania. Ciasto to niezbędny składnik do nadziewania tabliczek czekolady w stylu dubajskim. Jednak po za tym powszechnym zastosowaniem cieszy się dużą uniwersalnością w zastosowaniu. Prażone ciasto w formie drobnych igiełek, to produkt o delikatnym smaku i subtelnym aromacie, który wykorzystasz bezpośrednio jako chrupiący składnik różnego rodzaju deserów i potraw, nie tylko do orientalnych przepisów.
Produkt do przygotowania nadziewanej tabliczki czekolady w stylu dubajskim. Do przygotowania nadziewanej czekolady w stylu dubajskim będziesz potrzebować także odpowiedniej formy oraz kremowej pasty pistacjowej!
![]()
Inne możliwości zastosowania chrupiącego ciasta w postaci cienkich nitek:
![]()
Prażone ciasto Kataifi w formie drobnych nitek czy igiełek, to bez wątpienia podstawowy składnik nadzienia pistacjowego do dubajskiej czekolady. Prażone nitki wykorzystasz również jako chrupiący składnik do nadzień cukierniczych, element chrupiącej warstwy do tortu, dodatek do deserów w formie chrupiącej posypki. Z prażonymi nitkami ciasta Kadayif każdy deser będzie smakował wyśmienicie. Wyjątkowo kruche ciasto o neutralnym smaku wykorzystasz także do wytrawnych przekąsek i potraw. Doskonale sprawdzi się do ciast i deserów inspirowanych dubajską czekoladą oraz tradycyjnymi przepisami kuchni orientalnej.
![]()
Skład chrupiącego ciasta Kataifi:
![]()
Składniki: mąka pszenna, woda, sól; alergeny: produkt zawiera pszenicę oraz gluten, może zawierać śladowe ilości sezamu, orzechów arachidowych i pozostałych orzechów.
![]()
Wartość odżywcza prażonego ciasta Kadayif:
![]()
| Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
| Wartość energetyczna | 1390 kJ / 330 kcal |
| Tłuszcz | 0.65 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.10 g |
| Węglowodany | 75.0 g |
| w tym cukry | 0.0 g |
| Białko | 4.0 g |
| Sól | 0.1 g |
![]()
![]()
Jak przechowywać prażone ciasto do dubajskiej czekolady?
![]()
Warunki przechowywania: prażone ciasto Kataifi nie wymaga rygorystycznych warunków przechowywania. Najważniejsze, żeby produkt przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w celu jak najdłuższego zachowania wyjątkowej chrupkości i kruchości ciasta. Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów kuchennych lub porcjować ciasto w jednorazowych rękawiczkach przystosowanych do kontaktu z żywnością. Po każdym użyciu produkt należy zabezpieczyć przed działaniem czynników zewnętrznych oraz szczelnie zamknąć opakowanie.
![]()
Szczegóły i charakterystyka produktu - prażone nitki Kataifi:
![]()
| Nazwa handlowa | Kadayif Prażone |
| Seria produktowa | Dubai Style Chocolate |
| Rodzaj | prażone ciasto Kataifi |
| Forma | produkt gotowy do użycia |
| Kształt | drobne nitki, igiełki |
| Smak | neutralny |
| Aromat | delikatny z prażonymi nutami |
| Barwa | kremowa, brązowa |
| Opakowanie | plastikowy słoiczek z nakrętką |
| Masa netto | 500 g |
| Przeznaczenie | gotowy produkt do użytku profesjonalnego |
| Zastosowanie | składnik dubajskiej czekolady |
| Producent | Wyprodukowano dla Sempre Group |
| Dystrybutor | Sempre Group |
| Kraj produkcji | Wyprodukowano w UE |
| Kraj pochodzenia | Turcja |
![]()
![]()
Stwórz własną Dubai Style Chocolate!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Szczegóły produktu
op. 1 kg Pasta Pistacchio Puro One Babbi - pasta pistacjowa z dodatkiem barwnika - nr. kat. 12372
Pasta pistacjowa o lekko pikantnym smaku z typowym aromatem prażonych pistacji. Pasta o atrakcyjnej zielonej barwie uzyskanej poprzez dodatek barwnika spożywczego.
6 kg MORETTINA PISTACCHIO 12093045 PERNIGOTTI gładki krem pistacjowy do przekładania i dekorowania
Morettina to wyjątkowa seria miękkich kremów do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).
op. 500 g Pistacje łuskane prażone rozdrobnione - kostka 2-4 mm
Siekane pistacje to naturalna posypka dekoracyjna do lodów, wypieków i deserów. Pełna smaku i aromatu oraz wartości odżywczych. Prażone i rozdrobnione pistacje w postaci nieregularnych kawałków o wielkości od 2 do 4 mm.
Produkt otrzymywany z odmian pistacji sycylijskich i śródziemnomorskich. Dodatek soli wzmacnia naturalny smak pistacji. Produkt o intensywnym aromacie z przyjemnymi nutami prażenia. Produkt bez dodatku barwników.
op. 3 kg Pistacchio 100% De Luxe Babbi - pasta pistacjowa z dodatkiem barwnika - nr. kat. 12419
Pasta pistacjowa z odmian pistacji sycylijskich i śródziemnomorskich. Lekko pikantny smak z typowym aromatem prażonych pistacji. Pasta o atrakcyjnej zielonej barwie uzyskanej poprzez dodatek barwnika spożywczego.
op. 5.5 kg Cremosette Pistacchio - gotowy krem pistacjowy do nadziewania - 241001 Leagel
Cremosette Pistacchio od Leagel, to wysokiej jakości krem o smaku prażonych pistacji i mleka, o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Gotowy krem cukierniczy do szprycowania, oblewania i dekorowania. Poznaj możliwości, jakie dają produkty Cremosette:
Seria form do tworzenia nadziewanych tabliczek czekolady. Profesjonalna forma z poliwęglanu do Dubajskiej czekolady z pistacjami. Dopracowane wzory do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu. Obejrzyj krótki film i dowiedz się, jak pracować z formą:
Seria form do tworzenia nadziewanych tabliczek czekolady. Profesjonalna forma z poliwęglanu do Dubajskiej czekolady z pistacjami. Dopracowane wzory do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu. Obejrzyj krótki film i dowiedz się, jak pracować z formą:
Seria form do tworzenia nadziewanych tabliczek czekolady. Profesjonalna forma z poliwęglanu do Dubajskiej czekolady z pistacjami. Dopracowane wzory do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu. Obejrzyj krótki film i dowiedz się, jak pracować z formą:
Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych tabliczek czekolady. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie.
Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych tabliczek czekolady. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie.
Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych tabliczek czekolady. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie.
Czysta pasta z prażonych i mielonych pistacji do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak orzechów.
Czysta pasta z prażonych i mielonych pistacji do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak orzechów.
Pasta z pistacji pochodzących wyłącznie z basenu Morza Śródziemnego, z barwnikiem pochodzenia roślinnego i szczyptą soli.
"Król Karol kupił królowej Karolinie korale koloru koralowego". Trochę zmienimy ten popularny wierszyk, bo z nami przygotujesz koralowe desery, tory i monoporcje, którymi obdarujesz nie tylko królową!
Pudełko kartonowe 30/30/25h cm wysokie opakowanie na tort z rączką Sweet Decor
Solidne pudełko na wysoki tort
Modyfikowana skrobia z tapioki - dodatek do żywności o właściwościach zagęszczających. Doskonale sprawdzi się do produkcji różnego rodzaju sosów, przecierów, polew, przetworów oraz wyrobów cukierniczych.