Zielona pistacja - naturalne orzechy w całości:
Łuskane orzechy pistacjowe poddane procesowi blanszowania. Surowe orzechy, które nie zostały poddane procesowi prażenia. Produkt o naturalnym smaku i aromacie. Surowe orzechy pistacjowe charakteryzują się subtelnym i świeżym smakiem oraz delikatną konsystencją. Są dość miękkie, a przy tym lekko chrupiące. Proces blanszowania pozwala na usuniecie skórki z orzechów bez naruszenia ich naturalnej struktury. Intensywna zielona barwa surowych pistacji to największy atut produktu. Surowe pistacje doskonale sprawdzą się do najbardziej wyszukanych przepisów. Wysokiej jakości produkt o wyjątkowych cechach sensorycznych.
Szczegóły i charakterystyka produktu:
Wygląd zewnętrzny: orzechy pistacjowe, blanszowane, całe, czyste, zdrowe, suche, bez pozostałości okrywy, dostatecznie rozwinięte.
Konsystencja: ścisła, chrupka, lekko miękka.
Barwa: naturalna, intensywnie zielona.
Smak i zapach: delikatny, pozbawiony obcych zapachów i posmaków.
Składniki i alergeny: pistacje surowe blanszowane 100%; produkt może zawierać śladowe ilości pozostałych orzechów.

Nazwa handlowa |
Orzech Pistacji Zielony |
Barwa |
intensywnie zielona |
Rodzaj |
surowe pistacje |
Forma |
łuskane |
surowe |
blanszowane |
całe |
Kształt |
naturalny |
Wilgotność |
max. 6% |
Pozostałości skórki |
max. 0.2% |
Masa netto |
1000 g |
Przeznaczenie |
produkt spożywczy |
Zastosowanie |
do bezpośredniego użycia |
Producent |
Makar Bakalie |
Dystrybutor |
Sempre Group |
Kraj pochodzenia |
Iran |
Warunki przechowywania orzechów:
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przez bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Po otwarciu produkt najlepiej przesypać do zamykanego pojemnika przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Do nakładania produktu używać czystych i suchych przyborów lub stosować jednorazowe rękawiczki ochronne.
Wartość odżywcza orzechów:
Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu: |
Wartość energetyczna |
2624 kJ / 632 kcal |
Tłuszcz |
46.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
5.3 g |
Węglowodany |
28.0 g |
w tym cukry |
28.0 g |
Białko |
21.0 g |
Sól |
< 0.01 g |

