- Nowy

Zielone pistacje, to wysokiej jakości produkt o subtelnym smaku, delikatnej konsystencji i naturalnej barwie. Całe orzechy pistacjowe poddane procesowi blanszowania, który wydobywa pełnię naturalnego smaku i koloru.
Łuskane orzechy pistacjowe poddane procesowi blanszowania. Surowe orzechy, które nie zostały poddane procesowi prażenia. Produkt o naturalnym smaku i aromacie. Surowe orzechy pistacjowe charakteryzują się subtelnym i świeżym smakiem oraz delikatną konsystencją. Są dość miękkie, a przy tym lekko chrupiące. Proces blanszowania pozwala na usuniecie skórki z orzechów bez naruszenia ich naturalnej struktury. Intensywna zielona barwa surowych pistacji to największy atut produktu. Surowe pistacje doskonale sprawdzą się do najbardziej wyszukanych przepisów. Wysokiej jakości produkt o wyjątkowych cechach sensorycznych.
Wygląd zewnętrzny: orzechy pistacjowe, blanszowane, całe, czyste, zdrowe, suche, bez pozostałości okrywy, dostatecznie rozwinięte.
Konsystencja: ścisła, chrupka, lekko miękka.
Barwa: naturalna, intensywnie zielona.
Smak i zapach: delikatny, pozbawiony obcych zapachów i posmaków.
Składniki i alergeny: pistacje surowe blanszowane 100%; produkt może zawierać śladowe ilości pozostałych orzechów.
Nazwa handlowa | Orzech Pistacji Zielony |
Barwa | intensywnie zielona |
Rodzaj | surowe pistacje |
Forma | łuskane |
surowe | |
blanszowane | |
całe | |
Kształt | naturalny |
Wilgotność | max. 6% |
Pozostałości skórki | max. 0.2% |
Masa netto | 1000 g |
Przeznaczenie | produkt spożywczy |
Zastosowanie | do bezpośredniego użycia |
Producent | Makar Bakalie |
Dystrybutor | Sempre Group |
Kraj pochodzenia | Iran |
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przez bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Po otwarciu produkt najlepiej przesypać do zamykanego pojemnika przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Do nakładania produktu używać czystych i suchych przyborów lub stosować jednorazowe rękawiczki ochronne.
Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 2624 kJ / 632 kcal |
Tłuszcz | 46.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 5.3 g |
Węglowodany | 28.0 g |
w tym cukry | 28.0 g |
Białko | 21.0 g |
Sól | < 0.01 g |
Indeks: PERNIGOTTI48
Marka: PERNIGOTTI
Podwójnie pistacjowa pasta do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Kremowa pasta pistacjowa z kawałkami pokruszonych orzechów pistacjowych. Krem pistacjowy o atrakcyjnej zielonej barwie z chrupiącym dodatkiem pokruszonych pistacji.
Indeks: DREIDOPPEL15
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past aromatyzująco-koloryzujących do wyrobów cukierniczych i lodów. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz barwę.
Indeks: BABBI68
Marka: BABBI
Kompletna linia półproduktów w postaci past smakowych i dekoracyjnych umieszczona w wygodnych - kilogramowych - opakowaniach. Przeznaczona zarówno do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów oraz wyrobów cukierniczych, jak i na użytek domowy.
Indeks: BABBI137
Marka: BABBI
Kremowa pasta z pistacji i białej czekolady z chrupiącymi wafelkami i herbatnikami oraz praliną z karmelizowanych orzechów pistacjowych - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Indeks: PERNIGOTTI211
Marka: PERNIGOTTI
Morettina to wyjątkowa seria miękkich kremów do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).
Indeks: SWEETDECOR45/26
Marka: SWEET DECOR
Aromat spożywczy w postaci proszku przeznaczony do aromatyzowania oraz nadawania smaku różnego rodzaju wyrobom cukierniczym.
Indeks: BONUS44
Marka: BONUS
Siekane pistacje to naturalna posypka dekoracyjna do lodów, wypieków i deserów. Pełna smaku i aromatu oraz wartości odżywczych. Prażone i rozdrobnione pistacje w postaci nieregularnych kawałków o wielkości od 2 do 4 mm.
Indeks: SEMPRE467
Marka: SEMPRE
Czysta pasta z prażonych i mielonych pistacji do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak orzechów.
Indeks: BABBI183
Marka: BABBI
Indeks: COMPRITAL356
Marka: COMPRITAL
Indeks: BABBI212
Marka: BABBI
Gotowy do użycia krem bez dodatku cukru o aksamitnej konsystencji i uniwersalnym zastosowaniu. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.
Indeks: BABBI214
Marka: BABBI
Seria past przygotowywanych z wyselekcjonowanych orzechów pistacjowych, które pozwalają na uzyskanie lodów o intensywnym, naturalnym i wyrafinowanym smaku.
Indeks: PERNIGOTTI302
Marka: PERNIGOTTI
Kremowa pasta pistacjowa z dodatkiem chrupiących wafelków i kawałków prażonych pistacji - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Indeks: BONUS47
Marka: BONUS
Naturalne orzechy pistacjowe w całości - nie poddawane procesowi prażenia (surowe). Produkt bez dodatku soli.
Zielone pistacje, to wysokiej jakości produkt o subtelnym smaku, delikatnej konsystencji i naturalnej barwie. Całe orzechy pistacjowe poddane procesowi blanszowania, który wydobywa pełnię naturalnego smaku i koloru.