Pasta variegato z całymi i siekanymi owocami najlepszych wiśni o zrównoważonej kwasowości - idealna do urozmaicania smaków lodów, dekorowania i przekładania oraz jako nadzienie do wyrobów cukierniczych. Przeznaczona jest do produkcji lodów rzemieślniczych. Doskonale sprawdzi się również podczas przygotowywania różnego rodzaju kremów cukierniczych, deserów mrożonym oraz musów. Stosowana jako pasta variegato do dekorowania i przekładania używana jest na zasadzie quantum satis - według uznania.

Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Pasta z kandyzowanymi owocami do lodów i cukiernictwa (półprodukt w paście z wiśniami - do przekładania lodów rzemieślniczych oraz do nadziewania semifreddo i wyrobów cukierniczych).

Składniki: wiśnie (amarena) (40.4%), cukier, syrop glukozowy, skoncentrowany sok z wiśni amarena (4.2%), dekstroza, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), skrobia modyfikowana (E1422), aromaty, substancje zagęszczające: agar (E406), pektyna (E440), barwnik: antocyjany (E163); może zawierać śladowe ilości soi, mleka, jaj, orzechów włoskich i pistacji oraz ich pochodnych; produkt wegański, produkt bezglutenowy.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

RECEPTURA - DOZOWANIE |
PASTA VARIEGATO ARANCIA |
quantum satis (według uznania) |
MIESZANKA BAZOWA |
1000 g |

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
1101/259 kJ/kcal |
Tłuszcz |
0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
0.0 g |
Węglowodany |
64.0 g |
w tym cukry |
52.0 g |
Białko |
0.0 g |
Sól |
0.02 g |

CECHY/CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA |
CAŁKOWITA ZAWARTOŚĆ BAKTERII |
< 5.000 ufc/g |
PLEŚNIE |
< 100 ufc/g |
DROŻDŻE |
< 100 ufc/g |
ENTEROBAKTERIE |
< 100 ufc/g |
GRONKOWIEC ZŁOCISTY |
< 20 ufc/g |
SALMONELLA |
nieobecna w 25 g |

Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.
.png)