Morettina Peppita, to krem powlekający o wyjątkowo smarownej konsystencji z dodatkiem całych, prażonych orzechów laskowych - pozwala na tworzenie efektownych i dekoracyjnych kuwet z lodami. Przeznaczona jest do produkcji lodów rzemieślniczych (do przekładania, smarowania i dekorowania). Doskonale sprawdzi się również podczas przygotowywania różnego rodzaju kremów cukierniczych, deserów mrożonym oraz musów. Podczas produkcji lodów oraz do wyrobu kremów pastę dozuje się według własnego uznania. Produkt zawiera 20% wyselekcjonowanych i prażonych orzechów laskowych.
MORETTINA PEPPITA - "to krem powlekający o smaku gianduia zawierający 20% całych, prażonych, chrupiących orzechów laskowych dodanych na gorąco"
Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty o smaku gianduia z całymi orzechami laskowymi - do produkcji i urozmaicania lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu).
Składniki: cukier, olej roślinny (słonecznikowy), całe prażone orzechy laskowe (20%), pasta z orzechów laskowych, odtłuszczone mleko w proszku, odtłuszczone kakao w proszku, proszek kakaowy, skoncentrowana śmietanka, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), aromaty; może zawierać soję, jaja, migdały, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, pistacje, orzechy arachidowe, nasiona sezamu oraz ich pochodne.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
RECEPTURA - DOZOWANIE |
MORETTINA PEPPITA |
QUANTUM SATIS - WEDŁUG UZNANIA |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
2508/604 kJ/kcal |
Tłuszcz |
46.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
5.9 g |
Węglowodany |
37.0 g |
w tym cukry |
35.0 g |
Białko |
8.2 g |
Sól |
0.09 g |
Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji. MORETTINE W LODZIARSTWIE - krem powlekający do lodów rzemieślniczych - marka przekształciła swoją wielką pasję do cukierniczych znakomitości w prawdziwą misję. Mistrzostwo osiągnięte w tworzeniu produktów na bazie kakao i niestrudzone poszukiwanie ciągle nowych rozwiązań, aby zaspokoić inspiracje twórców lodów, doprowadziły do stworzenia linii MORETTINE. Kremy powlekające wkraczają do lodziarni zastępując tradycyjną variegaturę i rewolucjonizują standardy smakowe lodów rzemieślniczych. Wraz z pojawieniem się MORETTINE powstaje świat, w którym dominują kontrasty w doznaniach sensorycznych.