op. 5.6 kg Gruszki kandyzowane w syropie - całe owoce - Pere Candite Sotto Sciroppo - Pianetta di Barbieri

Indeks: BARBIERI01

Gruszki kandyzowane w całości zanurzone w delikatnym syropie. Owoce poddawane są ręcznej selekcji i pakowaniu do metalowych puszek w celu zapewnienia najwyższej jakości produktu.

370,00 zł (5% VAT)
66,07 zł / 1 kg

352,38 zł netto

PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Magazyn: 1 szt.

Opis produktu

Kandyzowane gruszki w delikatnym syropie:

Pianetta di Barbieri, to producent wysokiej jakości przetworów owocowych. Specjalizuje się w wytwarzaniu kandyzowanych owoców. Monitorowany proces produkcyjny pozwala na wytwarzanie najlepszej jakości wyrobów o stałych parametrach, doskonałym smaku i aromacie. Owoce przetwarzane są bez dodatku syntetycznych aromatów. Część etapów przetwarzania owoców prowadzona jest ręcznie, co pozwala utrzymać jakość produktów na najwyższym poziomie. Kandyzowane w sposób tradycyjny owoce spełnią oczekiwania nawet najbardziej wymagających profesjonalistów. Owoce poddawane są procesowi kandyzowania w otwartych zbiornikach, co pozwala na naturalne odparowanie wody. Ręczna selekcja i pakowanie owoców z dodatkiem syropu kandyzującego zapewnia najwyższą jakość wyrobów. Końcowy proces pasteryzacji gwarantuje bezpieczeństwo mikrobiologiczne. Szeroki asortyment produktów obejmuje różnorodne owoce o różnym stopniu rozdrobnienia. Wyroby kandyzowane kierowane są przede wszystkim do piekarni, cukierni, lodziarni, restauracji oraz profesjonalnych pracowni rzemieślniczych.

Producent polega na sprawdzonych dostawcach, z którymi prowadzi zaufaną i stałą współpracę. Wybierane są jedynie owoce o odpowiednim stopniu dojrzałości. Proces kandyzacji prowadzony jest w sposób tradycyjny, w celu zachowania najwyższej jakości surowców. Metoda kandyzowania oparta o naturalne odparowywanie wody pozwala na zachowanie biologicznych właściwości surowców. Owoce są odpowiednio miękkie, soczyste, pełne smaku i aromatu. Dodatkowo ręczna selekcja podczas pakowania gwarantuje najwyższą jakość produktów. Proces kandyzowania owoców prowadzony jest z szacunkiem do surowca. Pozwala to na zachowanie pełni naturalnego smaku i aromatu.

Zastosowanie kandyzowanych owoców:

Kandyzowane owoce przeznaczone są do użytku profesjonalnego. Do stosowania w piekarniach, cukierniach, lodziarniach, restauracjach oraz profesjonalnych pracowniach rzemieślniczych. Idealnie sprawdzają się do tradycyjnych wypieków. To także doskonały dodatek do słodkich wypieków śniadaniowych, lodów, deserów, a także wytrawnych potraw.

Szczegóły produktu i charakterystyka kandyzowanych owoców:

Gruszki kandyzowane w całości zanurzone w delikatnym syropie.

Składniki i alergeny: gruszki (całe), cukier, syrop glukozowy, przeciwutleniacz: dwutlenek siarki; produkt zawiera dwutlenek siarki.

Numer katalogowy PFRL1008
Nazwa handlowa PERE CANDITE SOTTO SCIROPPO
Rodzaj produktu gruszki kandyzowane w syropie
Seria produktowa kandyzowane owoce w syropie
Barwa bursztynowa, jasna
Smak słodki, charakterystyczny
Forma całe owoce
Masa produktu 5.6 kg
Masa netto 3.6 kg (po odsączeniu)
Opakowanie metalowa puszka (FE40)
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie do bezpośredniego użycia
Bx 72-73
pH 4.6-5.0
aw 0.80
Producent Pianetta di Barbieri
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji Włochy

Warunki przechowywania kandyzowanych owoców:

Przechowywanie wyrobów kandyzowanych przed otwarciem: produkt przed otwarciem należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Trzymać z dala od źródeł ciepła i chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego.

Przechowywanie wyrobów kandyzowanych po otwarciu: po otwarciu produkt należy przechowywać w warunkach chłodniczych. Owoce należy pozostawić w syropie. Po otwarciu produkt można przechowywać w fabrycznym opakowaniu lub przełożyć do zamykanego pojemnika przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Po otwarciu opakowanie produktu należy zabezpieczyć przed możliwym działaniem czynników zewnętrznych. Chronić przed działaniem obcych zapachów. 

Do nakładania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów oraz stosować jednorazowe rękawiczki ochronne przeznaczone do kontaktu z żywnością. Po otwarciu produkt należy spożyć najszybciej jak to możliwe. Termin przydatności do spożycia produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 36 miesięcy od daty produkcji. Zgodnie ze specyfikacją od producenta. Szczegółowe informacje, w tym numer partii znajdują się na opakowaniu produktu.

Opakowanie produktu: kandyzowane owoce podlegają ręcznej selekcji i pakowaniu do metalowych puszek. Układane są w opakowaniu z pełnym szacunkiem dla surowca w celu zachowania najwyższej jakości. Owoce utrwalane są w puszkach w procesie pasteryzacji, co zapewnia im pełne bezpieczeństwo mikrobiologiczne.

Przybliżona wartość odżywcza kandyzowanych owoców:

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 1220 kJ / 287 kcal
Tłuszcz 0.3 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.1 g
Węglowodany 71.0 g
w tym cukry 66.0 g
Białko 0.21 g
Sól 0.11 g

Szczegóły produktu