• Nowy
op. 5.6 kg Gruszki kandyzowane w syropie - całe owoce - Pere Candite Sotto Sciroppo - Pianetta di Barbieri
  • op. 5.6 kg Gruszki kandyzowane w syropie - całe owoce - Pere Candite Sotto Sciroppo - Pianetta di Barbieri
  • op. 5.6 kg Gruszki kandyzowane w syropie - całe owoce - Pere Candite Sotto Sciroppo - Pianetta di Barbieri
  • op. 5.6 kg Gruszki kandyzowane w syropie - całe owoce - Pere Candite Sotto Sciroppo - Pianetta di Barbieri
  • op. 5.6 kg Gruszki kandyzowane w syropie - całe owoce - Pere Candite Sotto Sciroppo - Pianetta di Barbieri

op. 5.6 kg Gruszki kandyzowane w syropie - całe owoce - Pere Candite Sotto Sciroppo - Pianetta di Barbieri

BARBIERI01

Gruszki kandyzowane w całości zanurzone w delikatnym syropie. Owoce poddawane są ręcznej selekcji i pakowaniu do metalowych puszek w celu zapewnienia najwyższej jakości produktu.

370,00 zł
Brutto

66,07 zł / 1 kg

Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


favorite_border favorite
Opis

Kandyzowane gruszki w delikatnym syropie:

Pianetta di Barbieri, to producent wysokiej jakości przetworów owocowych. Specjalizuje się w wytwarzaniu kandyzowanych owoców. Monitorowany proces produkcyjny pozwala na wytwarzanie najlepszej jakości wyrobów o stałych parametrach, doskonałym smaku i aromacie. Owoce przetwarzane są bez dodatku syntetycznych aromatów. Część etapów przetwarzania owoców prowadzona jest ręcznie, co pozwala utrzymać jakość produktów na najwyższym poziomie. Kandyzowane w sposób tradycyjny owoce spełnią oczekiwania nawet najbardziej wymagających profesjonalistów. Owoce poddawane są procesowi kandyzowania w otwartych zbiornikach, co pozwala na naturalne odparowanie wody. Ręczna selekcja i pakowanie owoców z dodatkiem syropu kandyzującego zapewnia najwyższą jakość wyrobów. Końcowy proces pasteryzacji gwarantuje bezpieczeństwo mikrobiologiczne. Szeroki asortyment produktów obejmuje różnorodne owoce o różnym stopniu rozdrobnienia. Wyroby kandyzowane kierowane są przede wszystkim do piekarni, cukierni, lodziarni, restauracji oraz profesjonalnych pracowni rzemieślniczych.

Producent polega na sprawdzonych dostawcach, z którymi prowadzi zaufaną i stałą współpracę. Wybierane są jedynie owoce o odpowiednim stopniu dojrzałości. Proces kandyzacji prowadzony jest w sposób tradycyjny, w celu zachowania najwyższej jakości surowców. Metoda kandyzowania oparta o naturalne odparowywanie wody pozwala na zachowanie biologicznych właściwości surowców. Owoce są odpowiednio miękkie, soczyste, pełne smaku i aromatu. Dodatkowo ręczna selekcja podczas pakowania gwarantuje najwyższą jakość produktów. Proces kandyzowania owoców prowadzony jest z szacunkiem do surowca. Pozwala to na zachowanie pełni naturalnego smaku i aromatu.

Zastosowanie kandyzowanych owoców:

Kandyzowane owoce przeznaczone są do użytku profesjonalnego. Do stosowania w piekarniach, cukierniach, lodziarniach, restauracjach oraz profesjonalnych pracowniach rzemieślniczych. Idealnie sprawdzają się do tradycyjnych wypieków. To także doskonały dodatek do słodkich wypieków śniadaniowych, lodów, deserów, a także wytrawnych potraw.

Szczegóły produktu i charakterystyka kandyzowanych owoców:

Gruszki kandyzowane w całości zanurzone w delikatnym syropie.

Składniki i alergeny: gruszki (całe), cukier, syrop glukozowy, przeciwutleniacz: dwutlenek siarki; produkt zawiera dwutlenek siarki.

Numer katalogowy PFRL1008
Nazwa handlowa PERE CANDITE SOTTO SCIROPPO
Rodzaj produktu gruszki kandyzowane w syropie
Seria produktowa kandyzowane owoce w syropie
Barwa bursztynowa, jasna
Smak słodki, charakterystyczny
Forma całe owoce
Masa produktu 5.6 kg
Masa netto 3.6 kg (po odsączeniu)
Opakowanie metalowa puszka (FE40)
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie do bezpośredniego użycia
Bx 72-73
pH 4.6-5.0
aw 0.80
Producent Pianetta di Barbieri
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji Włochy

Warunki przechowywania kandyzowanych owoców:

Przechowywanie wyrobów kandyzowanych przed otwarciem: produkt przed otwarciem należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Trzymać z dala od źródeł ciepła i chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego.

Przechowywanie wyrobów kandyzowanych po otwarciu: po otwarciu produkt należy przechowywać w warunkach chłodniczych. Owoce należy pozostawić w syropie. Po otwarciu produkt można przechowywać w fabrycznym opakowaniu lub przełożyć do zamykanego pojemnika przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Po otwarciu opakowanie produktu należy zabezpieczyć przed możliwym działaniem czynników zewnętrznych. Chronić przed działaniem obcych zapachów. 

Do nakładania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów oraz stosować jednorazowe rękawiczki ochronne przeznaczone do kontaktu z żywnością. Po otwarciu produkt należy spożyć najszybciej jak to możliwe. Termin przydatności do spożycia produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 36 miesięcy od daty produkcji. Zgodnie ze specyfikacją od producenta. Szczegółowe informacje, w tym numer partii znajdują się na opakowaniu produktu.

Opakowanie produktu: kandyzowane owoce podlegają ręcznej selekcji i pakowaniu do metalowych puszek. Układane są w opakowaniu z pełnym szacunkiem dla surowca w celu zachowania najwyższej jakości. Owoce utrwalane są w puszkach w procesie pasteryzacji, co zapewnia im pełne bezpieczeństwo mikrobiologiczne.

Przybliżona wartość odżywcza kandyzowanych owoców:

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 1220 kJ / 287 kcal
Tłuszcz 0.3 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.1 g
Węglowodany 71.0 g
w tym cukry 66.0 g
Białko 0.21 g
Sól 0.11 g

Szczegóły produktu
BARBIERI01
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: SWEETDECOR45/8

Marka: SWEET DECOR

10 g AROMAT GRUSZKOWY SWEET DECOR aromat spożywczy w proszku nadający smak i zapach

favorite_border favorite

Aromat spożywczy w postaci proszku przeznaczony do aromatyzowania oraz nadawania smaku różnego rodzaju wyrobom cukierniczym. 

Cena 9,70 zł

970,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: DREIDOPPEL10

Marka: DREIDOPPEL

1 kg PASTA GRUSZKA 211 DREIDOPPEL pasta smakowa do lodów i wyrobów cukierniczych

favorite_border favorite

Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.

Cena 170,00 zł

170,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: DEBIC02

Marka: DEBIC

700 ml DAIRY CREAM WITH SUGAR DEBIC słodzona bita śmietana w sprayu produkt gotowy do użycia

favorite_border favorite

Niezawodny i gotowy do użycia produkt - lekko słodka bita śmietana stworzona z myślą o profesjonalistach. Wygodna butelka z precyzyjnym dozownikiem zapewnia zawsze doskonały efekt dekoracyjny.

Cena 39,90 zł

57,00 zł / 1l

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: KERRY49

Marka: RAVIFRUIT

op. 1 kg Gruszka - RAVIFRUIT - pasteryzowany przecier owocowy - 90% zawartość owoców

favorite_border favorite

Wysokiej jakości przecier gruszkowy o 90% zawartości owoców. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.

Cena 37,00 zł

37,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: MONIN274

Marka: MONIN

op. 1 l Puree Gruszka - Le Fruit de MONIN Williams Pear - gęsty przecier owocowy do napojów i deserów

favorite_border favorite

Le Fruit de Monin Williams Pear, to gęsty przecier o słodkim smaku dojrzałych gruszek. Subtelna barwa i autentyczny smak. Idealny dodatek do napojów, deserów i śniadań. Twórz własne owocowe przepisy z wykorzystaniem puree od Monin.

Cena 70,10 zł

70,10 zł / 1l

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: COMPRITAL172

Marka: COMPRITAL

1.25 kg PERA CON PEZZI P294 SPEEDY CLASSIC COMPRITAL kompletna mieszanka do lodów z kawałkami owoców - gruszka

favorite_border favorite

Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).

Cena 90,63 zł

72,50 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SILIKOMART655

Marka: SILIKOMART

NATURAE MELA & PERA 33.317.36.0065 SILIKOMART forma silikonowa plastry jabłka i gruszki do haute cuisine

favorite_border favorite

Forma do tworzenia oryginalnych dekoracji, przystawek i potraw na najwyższym poziomie. Inspirowana naturą i stworzona we współpracy z topowymi szefami kuchni. Innowacyjna, a zarazem uniwersalna w zastosowaniu - wykazuje odporność w szerokim zakresie temperatur.

Cena 160,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: AGUGIARO05

Marka: AGUGIARO & FIGNA

op. 10 kg Panettone "+" Faridea - wzbogacona we włókna i enzymy mąka pszenna do słodkich wypieków na zakwasie

favorite_border favorite

Specjalna mieszanka do wypieku idealnych Panettone! Wzbogacona mąka z pszenicy miękkiej przeznaczona do słodkich wypieków na zakwasie, wymagających długiego procesu wyrastania. Wydłuża okres przydatności do spożycia wypieków. Naturalnie wytrzymała mieszanka, o wysokiej stabilności, która pozwala na utrzymanie idealnej struktury ciasta.

Cena 220,00 zł

22,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: AGUGIARO11

Marka: AGUGIARO & FIGNA

op. 10 kg Pan di Spagna Le Sinfonie - mąka z pszenicy miękkiej typ 00 - do puszystych i wilgotnych biszkoptów

favorite_border favorite

Pan di Spagna - mąka pszenna do puszystych i wilgotnych wypieków z ciasta biszkoptowego. Mąka z pszenicy miękkiej typu 00 o 11% zawartości białka. Mąka do ciasta biszkoptowego. Mąka sprzyjająca fizycznemu rozrostowi ciasta. Idealna do biszkoptów, muffinek, ciasta filo, ptysi i deserów smażonych.

Cena 86,00 zł

8,60 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: AGUGIARO10

Marka: AGUGIARO & FIGNA

op. 10 kg Biscotteria Le Sinfonie - mąka z pszenicy miękkiej typ 00 - do wypieków z ciasta kruchego

favorite_border favorite

Biscotteria - mąka pszenna do wyjątkowo kruchych wypieków. Mąka z pszenicy miękkiej typu 00 0 10% zawartości białka. Mąka do wypieków z ciasta kruchego, idealna do tart i tartaletek. Mąka do wypieku kruchych ciasteczek.

Cena 85,00 zł

8,50 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: BARBIERI02

Marka: Pianetta di Barbieri

op. 5.6 kg Mieszanka kandyzowanych owoców w syropie - Frutta Assortita Candita Sotto Sciroppo - Pianetta di Barbieri

favorite_border favorite

Mieszanka kandyzowanych owoców zanurzonych w delikatnym syropie. W mieszance znajdują się wiśnie, morele, brzoskwinie, gruszki, mandarynki, melon oraz dynia w zmiennych proporcjach. Owoce poddawane są ręcznej selekcji i pakowaniu do metalowych puszek.

Cena 394,00 zł

70,36 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BARBIERI08

Marka: Pianetta di Barbieri

op. 3.6 kg Półkandyzowane owoce leśne w syropie - Frutti di Bosco Al Naturale Semicanditi Sotto Sciroppo - Pianetta di Barbieri

favorite_border favorite

Mieszanka półkandyzowanych owoców leśnych zanurzonych w delikatnym syropie o niższej zawartości cukru. W mieszance znajdują się czerwone i czarne porzeczki, maliny oraz jeżyny w zmiennych proporcjach.

Cena 393,00 zł

109,17 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE