- Nowy

Gruszki kandyzowane w całości zanurzone w delikatnym syropie. Owoce poddawane są ręcznej selekcji i pakowaniu do metalowych puszek w celu zapewnienia najwyższej jakości produktu.
Pianetta di Barbieri, to producent wysokiej jakości przetworów owocowych. Specjalizuje się w wytwarzaniu kandyzowanych owoców. Monitorowany proces produkcyjny pozwala na wytwarzanie najlepszej jakości wyrobów o stałych parametrach, doskonałym smaku i aromacie. Owoce przetwarzane są bez dodatku syntetycznych aromatów. Część etapów przetwarzania owoców prowadzona jest ręcznie, co pozwala utrzymać jakość produktów na najwyższym poziomie. Kandyzowane w sposób tradycyjny owoce spełnią oczekiwania nawet najbardziej wymagających profesjonalistów. Owoce poddawane są procesowi kandyzowania w otwartych zbiornikach, co pozwala na naturalne odparowanie wody. Ręczna selekcja i pakowanie owoców z dodatkiem syropu kandyzującego zapewnia najwyższą jakość wyrobów. Końcowy proces pasteryzacji gwarantuje bezpieczeństwo mikrobiologiczne. Szeroki asortyment produktów obejmuje różnorodne owoce o różnym stopniu rozdrobnienia. Wyroby kandyzowane kierowane są przede wszystkim do piekarni, cukierni, lodziarni, restauracji oraz profesjonalnych pracowni rzemieślniczych.
Producent polega na sprawdzonych dostawcach, z którymi prowadzi zaufaną i stałą współpracę. Wybierane są jedynie owoce o odpowiednim stopniu dojrzałości. Proces kandyzacji prowadzony jest w sposób tradycyjny, w celu zachowania najwyższej jakości surowców. Metoda kandyzowania oparta o naturalne odparowywanie wody pozwala na zachowanie biologicznych właściwości surowców. Owoce są odpowiednio miękkie, soczyste, pełne smaku i aromatu. Dodatkowo ręczna selekcja podczas pakowania gwarantuje najwyższą jakość produktów. Proces kandyzowania owoców prowadzony jest z szacunkiem do surowca. Pozwala to na zachowanie pełni naturalnego smaku i aromatu.
Kandyzowane owoce przeznaczone są do użytku profesjonalnego. Do stosowania w piekarniach, cukierniach, lodziarniach, restauracjach oraz profesjonalnych pracowniach rzemieślniczych. Idealnie sprawdzają się do tradycyjnych wypieków. To także doskonały dodatek do słodkich wypieków śniadaniowych, lodów, deserów, a także wytrawnych potraw.
Gruszki kandyzowane w całości zanurzone w delikatnym syropie.
Składniki i alergeny: gruszki (całe), cukier, syrop glukozowy, przeciwutleniacz: dwutlenek siarki; produkt zawiera dwutlenek siarki.
Numer katalogowy | PFRL1008 |
Nazwa handlowa | PERE CANDITE SOTTO SCIROPPO |
Rodzaj produktu | gruszki kandyzowane w syropie |
Seria produktowa | kandyzowane owoce w syropie |
Barwa | bursztynowa, jasna |
Smak | słodki, charakterystyczny |
Forma | całe owoce |
Masa produktu | 5.6 kg |
Masa netto | 3.6 kg (po odsączeniu) |
Opakowanie | metalowa puszka (FE40) |
Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie | do bezpośredniego użycia |
Bx | 72-73 |
pH | 4.6-5.0 |
aw | 0.80 |
Producent | Pianetta di Barbieri |
Dystrybutor | Sempre Group |
Kraj produkcji | Włochy |
Przechowywanie wyrobów kandyzowanych przed otwarciem: produkt przed otwarciem należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Trzymać z dala od źródeł ciepła i chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego.
Przechowywanie wyrobów kandyzowanych po otwarciu: po otwarciu produkt należy przechowywać w warunkach chłodniczych. Owoce należy pozostawić w syropie. Po otwarciu produkt można przechowywać w fabrycznym opakowaniu lub przełożyć do zamykanego pojemnika przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Po otwarciu opakowanie produktu należy zabezpieczyć przed możliwym działaniem czynników zewnętrznych. Chronić przed działaniem obcych zapachów.
Do nakładania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów oraz stosować jednorazowe rękawiczki ochronne przeznaczone do kontaktu z żywnością. Po otwarciu produkt należy spożyć najszybciej jak to możliwe. Termin przydatności do spożycia produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 36 miesięcy od daty produkcji. Zgodnie ze specyfikacją od producenta. Szczegółowe informacje, w tym numer partii znajdują się na opakowaniu produktu.
Opakowanie produktu: kandyzowane owoce podlegają ręcznej selekcji i pakowaniu do metalowych puszek. Układane są w opakowaniu z pełnym szacunkiem dla surowca w celu zachowania najwyższej jakości. Owoce utrwalane są w puszkach w procesie pasteryzacji, co zapewnia im pełne bezpieczeństwo mikrobiologiczne.
Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 1220 kJ / 287 kcal |
Tłuszcz | 0.3 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.1 g |
Węglowodany | 71.0 g |
w tym cukry | 66.0 g |
Białko | 0.21 g |
Sól | 0.11 g |
Indeks: SWEETDECOR45/8
Marka: SWEET DECOR
Aromat spożywczy w postaci proszku przeznaczony do aromatyzowania oraz nadawania smaku różnego rodzaju wyrobom cukierniczym.
Indeks: DAWN70
Marka: DAWN FOODS
Indeks: MONIN116
Marka: MONIN
Indeks: PAVONI64
Marka: PAVONI ITALIA
Indeks: DREIDOPPEL10
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
Indeks: MONIN366
Marka: BOTANICA
Indeks: DEBIC02
Marka: DEBIC
Niezawodny i gotowy do użycia produkt - lekko słodka bita śmietana stworzona z myślą o profesjonalistach. Wygodna butelka z precyzyjnym dozownikiem zapewnia zawsze doskonały efekt dekoracyjny.
Indeks: KERRY49
Marka: RAVIFRUIT
Wysokiej jakości przecier gruszkowy o 90% zawartości owoców. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: COMPRITAL370
Marka: COMPRITAL
Indeks: MONIN274
Marka: MONIN
Le Fruit de Monin Williams Pear, to gęsty przecier o słodkim smaku dojrzałych gruszek. Subtelna barwa i autentyczny smak. Idealny dodatek do napojów, deserów i śniadań. Twórz własne owocowe przepisy z wykorzystaniem puree od Monin.
Indeks: COMPRITAL172
Marka: COMPRITAL
Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).
Indeks: SILIKOMART655
Marka: SILIKOMART
Forma do tworzenia oryginalnych dekoracji, przystawek i potraw na najwyższym poziomie. Inspirowana naturą i stworzona we współpracy z topowymi szefami kuchni. Innowacyjna, a zarazem uniwersalna w zastosowaniu - wykazuje odporność w szerokim zakresie temperatur.
Indeks: AGUGIARO05
Marka: AGUGIARO & FIGNA
Specjalna mieszanka do wypieku idealnych Panettone! Wzbogacona mąka z pszenicy miękkiej przeznaczona do słodkich wypieków na zakwasie, wymagających długiego procesu wyrastania. Wydłuża okres przydatności do spożycia wypieków. Naturalnie wytrzymała mieszanka, o wysokiej stabilności, która pozwala na utrzymanie idealnej struktury ciasta.
Indeks: AGUGIARO11
Marka: AGUGIARO & FIGNA
Pan di Spagna - mąka pszenna do puszystych i wilgotnych wypieków z ciasta biszkoptowego. Mąka z pszenicy miękkiej typu 00 o 11% zawartości białka. Mąka do ciasta biszkoptowego. Mąka sprzyjająca fizycznemu rozrostowi ciasta. Idealna do biszkoptów, muffinek, ciasta filo, ptysi i deserów smażonych.
Indeks: AGUGIARO10
Marka: AGUGIARO & FIGNA
Biscotteria - mąka pszenna do wyjątkowo kruchych wypieków. Mąka z pszenicy miękkiej typu 00 0 10% zawartości białka. Mąka do wypieków z ciasta kruchego, idealna do tart i tartaletek. Mąka do wypieku kruchych ciasteczek.
Indeks: BARBIERI02
Marka: Pianetta di Barbieri
Mieszanka kandyzowanych owoców zanurzonych w delikatnym syropie. W mieszance znajdują się wiśnie, morele, brzoskwinie, gruszki, mandarynki, melon oraz dynia w zmiennych proporcjach. Owoce poddawane są ręcznej selekcji i pakowaniu do metalowych puszek.
Indeks: BARBIERI08
Marka: Pianetta di Barbieri
Mieszanka półkandyzowanych owoców leśnych zanurzonych w delikatnym syropie o niższej zawartości cukru. W mieszance znajdują się czerwone i czarne porzeczki, maliny oraz jeżyny w zmiennych proporcjach.
Gruszki kandyzowane w całości zanurzone w delikatnym syropie. Owoce poddawane są ręcznej selekcji i pakowaniu do metalowych puszek w celu zapewnienia najwyższej jakości produktu.