Kandyzowane owoce w delikatnym syropie:

Pianetta di Barbieri, to producent wysokiej jakości przetworów owocowych. Specjalizuje się w wytwarzaniu kandyzowanych owoców. Monitorowany proces produkcyjny pozwala na wytwarzanie najlepszej jakości wyrobów o stałych parametrach, doskonałym smaku i aromacie. Owoce przetwarzane są bez dodatku syntetycznych aromatów. Część etapów przetwarzania owoców prowadzona jest ręcznie, co pozwala utrzymać jakość produktów na najwyższym poziomie. Kandyzowane w sposób tradycyjny owoce spełnią oczekiwania nawet najbardziej wymagających profesjonalistów. Owoce poddawane są procesowi kandyzowania w otwartych zbiornikach, co pozwala na naturalne odparowanie wody. Ręczna selekcja i pakowanie owoców z dodatkiem syropu kandyzującego zapewnia najwyższą jakość wyrobów. Końcowy proces pasteryzacji gwarantuje bezpieczeństwo mikrobiologiczne. Szeroki asortyment produktów obejmuje różnorodne owoce o różnym stopniu rozdrobnienia. Wyroby kandyzowane kierowane są przede wszystkim do piekarni, cukierni, lodziarni, restauracji oraz profesjonalnych pracowni rzemieślniczych.

Producent polega na sprawdzonych dostawcach, z którymi prowadzi zaufaną i stałą współpracę. Wybierane są jedynie owoce o odpowiednim stopniu dojrzałości. Proces kandyzacji prowadzony jest w sposób tradycyjny, w celu zachowania najwyższej jakości surowców. Metoda kandyzowania oparta o naturalne odparowywanie wody pozwala na zachowanie biologicznych właściwości surowców. Owoce są odpowiednio miękkie, soczyste, pełne smaku i aromatu. Dodatkowo ręczna selekcja podczas pakowania gwarantuje najwyższą jakość produktów. Proces kandyzowania owoców prowadzony jest z szacunkiem do surowca. Pozwala to na zachowanie pełni naturalnego smaku i aromatu.

Zastosowanie kandyzowanych owoców:

Kandyzowane owoce przeznaczone są do użytku profesjonalnego. Do stosowania w piekarniach, cukierniach, lodziarniach, restauracjach oraz profesjonalnych pracowniach rzemieślniczych. Idealnie sprawdzają się do tradycyjnych wypieków. To także doskonały dodatek do słodkich wypieków śniadaniowych, lodów, deserów, a także wytrawnych potraw.

Szczegóły produktu i charakterystyka kandyzowanych owoców:

Kandyzowane owoce zanurzone w delikatnym syropie. W mieszance znajdują się następujące owoce w zmiennych proporcjach: wiśnie, morele, brzoskwinie, gruszki, mandarynki, melon, dynia.
Składniki i alergeny: owoce w różnych proporcjach (wiśnie, morele, brzoskwinie, gruszki, mandarynki, melon, dynia), cukier, syrop glukozowy, przeciwutleniacz: dwutlenki siarki, barwnik (w czerwonych wiśniach): erytrozyna (E127); obecność wszystkich wskazanych w składzie owoców nie jest gwarantowana z uwagi na proces pakowania; w produkcie mogą znajdować się pestki owoców lub ich cząstki; produkt zawiera dwutlenek siarki.

| Numer katalogowy | PFRL1014 | 
| Nazwa handlowa | FRUTTA ASSORTITA CANDITA SOTTO SCIROPPO | 
| Rodzaj produktu | mieszanka owoców kandyzowanych | 
| Seria produktowa | kandyzowane owoce w syropie | 
| Barwa | naturalna, czerwone wiśnie | 
| Smak | delikatny, słodki | 
| Forma | całe owoce, kawałki owoców | 
| Owoce w mieszance | wiśnie, morele, brzoskwinie, gruszki | 
| mandarynki, melon, dynia | 
| Masa produktu | 5.6 kg | 
| Masa netto | 3.6 kg (po odsączeniu) | 
| Opakowanie | metalowa puszka (FE40) | 
| Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego | 
| Zastosowanie | do bezpośredniego użycia | 
| Bx | 72-73 | 
| pH | 4.5-4.8 | 
| aw | 0.81 | 
| Producent | Pianetta di Barbieri | 
| Dystrybutor | Sempre Group | 
| Kraj produkcji | Włochy | 


Warunki przechowywania kandyzowanych owoców:

Przechowywanie wyrobów kandyzowanych przed otwarciem: produkt przed otwarciem należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Trzymać z dala od źródeł ciepła i chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego.
Przechowywanie wyrobów kandyzowanych po otwarciu: po otwarciu produkt należy przechowywać w warunkach chłodniczych. Owoce należy pozostawić w syropie. Po otwarciu produkt można przechowywać w fabrycznym opakowaniu lub przełożyć do zamykanego pojemnika przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Po otwarciu opakowanie produktu należy zabezpieczyć przed możliwym działaniem czynników zewnętrznych. Chronić przed działaniem obcych zapachów. 
Do nakładania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów oraz stosować jednorazowe rękawiczki ochronne przeznaczone do kontaktu z żywnością. Po otwarciu produkt należy spożyć najszybciej jak to możliwe. Termin przydatności do spożycia produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 36 miesięcy od daty produkcji. Zgodnie ze specyfikacją od producenta. Szczegółowe informacje, w tym numer partii znajdują się na opakowaniu produktu.
Opakowanie produktu: kandyzowane owoce podlegają ręcznej selekcji i pakowaniu do metalowych puszek. Układane są w opakowaniu z pełnym szacunkiem dla surowca w celu zachowania najwyższej jakości. Owoce utrwalane są w puszkach w procesie pasteryzacji, co zapewnia im pełne bezpieczeństwo mikrobiologiczne. Z uwagi na proces pakowania owoce w mieszance występują w zróżnicowanych proporcjach, a obecność wszystkich rodzajów owoców zawartych w wykazie składników nie jest gwarantowana.

Przybliżona wartość odżywcza kandyzowanych owoców:

| Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | 
| Wartość energetyczna | 1155 kJ / 272 kcal | 
| Tłuszcz | 0.0 g | 
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g | 
| Węglowodany | 66.0 g | 
| w tym cukry | 63.0 g | 
| Białko | 0.2 g | 
| Sól | 0.23 g | 


