- Nowy

Mieszanka kandyzowanych owoców zanurzonych w delikatnym syropie. W mieszance znajdują się wiśnie, morele, brzoskwinie, gruszki, mandarynki, melon oraz dynia w zmiennych proporcjach. Owoce poddawane są ręcznej selekcji i pakowaniu do metalowych puszek.
Pianetta di Barbieri, to producent wysokiej jakości przetworów owocowych. Specjalizuje się w wytwarzaniu kandyzowanych owoców. Monitorowany proces produkcyjny pozwala na wytwarzanie najlepszej jakości wyrobów o stałych parametrach, doskonałym smaku i aromacie. Owoce przetwarzane są bez dodatku syntetycznych aromatów. Część etapów przetwarzania owoców prowadzona jest ręcznie, co pozwala utrzymać jakość produktów na najwyższym poziomie. Kandyzowane w sposób tradycyjny owoce spełnią oczekiwania nawet najbardziej wymagających profesjonalistów. Owoce poddawane są procesowi kandyzowania w otwartych zbiornikach, co pozwala na naturalne odparowanie wody. Ręczna selekcja i pakowanie owoców z dodatkiem syropu kandyzującego zapewnia najwyższą jakość wyrobów. Końcowy proces pasteryzacji gwarantuje bezpieczeństwo mikrobiologiczne. Szeroki asortyment produktów obejmuje różnorodne owoce o różnym stopniu rozdrobnienia. Wyroby kandyzowane kierowane są przede wszystkim do piekarni, cukierni, lodziarni, restauracji oraz profesjonalnych pracowni rzemieślniczych.
Producent polega na sprawdzonych dostawcach, z którymi prowadzi zaufaną i stałą współpracę. Wybierane są jedynie owoce o odpowiednim stopniu dojrzałości. Proces kandyzacji prowadzony jest w sposób tradycyjny, w celu zachowania najwyższej jakości surowców. Metoda kandyzowania oparta o naturalne odparowywanie wody pozwala na zachowanie biologicznych właściwości surowców. Owoce są odpowiednio miękkie, soczyste, pełne smaku i aromatu. Dodatkowo ręczna selekcja podczas pakowania gwarantuje najwyższą jakość produktów. Proces kandyzowania owoców prowadzony jest z szacunkiem do surowca. Pozwala to na zachowanie pełni naturalnego smaku i aromatu.
Kandyzowane owoce przeznaczone są do użytku profesjonalnego. Do stosowania w piekarniach, cukierniach, lodziarniach, restauracjach oraz profesjonalnych pracowniach rzemieślniczych. Idealnie sprawdzają się do tradycyjnych wypieków. To także doskonały dodatek do słodkich wypieków śniadaniowych, lodów, deserów, a także wytrawnych potraw.
Kandyzowane owoce zanurzone w delikatnym syropie. W mieszance znajdują się następujące owoce w zmiennych proporcjach: wiśnie, morele, brzoskwinie, gruszki, mandarynki, melon, dynia.
Składniki i alergeny: owoce w różnych proporcjach (wiśnie, morele, brzoskwinie, gruszki, mandarynki, melon, dynia), cukier, syrop glukozowy, przeciwutleniacz: dwutlenki siarki, barwnik (w czerwonych wiśniach): erytrozyna (E127); obecność wszystkich wskazanych w składzie owoców nie jest gwarantowana z uwagi na proces pakowania; w produkcie mogą znajdować się pestki owoców lub ich cząstki; produkt zawiera dwutlenek siarki.
Numer katalogowy | PFRL1014 |
Nazwa handlowa | FRUTTA ASSORTITA CANDITA SOTTO SCIROPPO |
Rodzaj produktu | mieszanka owoców kandyzowanych |
Seria produktowa | kandyzowane owoce w syropie |
Barwa | naturalna, czerwone wiśnie |
Smak | delikatny, słodki |
Forma | całe owoce, kawałki owoców |
Owoce w mieszance | wiśnie, morele, brzoskwinie, gruszki |
mandarynki, melon, dynia | |
Masa produktu | 5.6 kg |
Masa netto | 3.6 kg (po odsączeniu) |
Opakowanie | metalowa puszka (FE40) |
Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie | do bezpośredniego użycia |
Bx | 72-73 |
pH | 4.5-4.8 |
aw | 0.81 |
Producent | Pianetta di Barbieri |
Dystrybutor | Sempre Group |
Kraj produkcji | Włochy |
Przechowywanie wyrobów kandyzowanych przed otwarciem: produkt przed otwarciem należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Trzymać z dala od źródeł ciepła i chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego.
Przechowywanie wyrobów kandyzowanych po otwarciu: po otwarciu produkt należy przechowywać w warunkach chłodniczych. Owoce należy pozostawić w syropie. Po otwarciu produkt można przechowywać w fabrycznym opakowaniu lub przełożyć do zamykanego pojemnika przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Po otwarciu opakowanie produktu należy zabezpieczyć przed możliwym działaniem czynników zewnętrznych. Chronić przed działaniem obcych zapachów.
Do nakładania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów oraz stosować jednorazowe rękawiczki ochronne przeznaczone do kontaktu z żywnością. Po otwarciu produkt należy spożyć najszybciej jak to możliwe. Termin przydatności do spożycia produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 36 miesięcy od daty produkcji. Zgodnie ze specyfikacją od producenta. Szczegółowe informacje, w tym numer partii znajdują się na opakowaniu produktu.
Opakowanie produktu: kandyzowane owoce podlegają ręcznej selekcji i pakowaniu do metalowych puszek. Układane są w opakowaniu z pełnym szacunkiem dla surowca w celu zachowania najwyższej jakości. Owoce utrwalane są w puszkach w procesie pasteryzacji, co zapewnia im pełne bezpieczeństwo mikrobiologiczne. Z uwagi na proces pakowania owoce w mieszance występują w zróżnicowanych proporcjach, a obecność wszystkich rodzajów owoców zawartych w wykazie składników nie jest gwarantowana.
Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 1155 kJ / 272 kcal |
Tłuszcz | 0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
Węglowodany | 66.0 g |
w tym cukry | 63.0 g |
Białko | 0.2 g |
Sól | 0.23 g |
Indeks: MIXIT107
Marka: MIXIT
Chrupiące, pełne smaku, aromatu i witamin owoce suszone mrozem, to zdrowa przekąska i idealny dodatek do posiłków i wypieków. Idealnie sprawdzą się również do dekorowania czekolady oraz różnego rodzaju deserów czy monoporcji.
Indeks: MIXIT103
Marka: MIXIT
Chrupiące, pełne smaku, aromatu i witamin owoce suszone mrozem, to zdrowa przekąska i idealny dodatek do posiłków i wypieków. Idealnie sprawdzą się również do dekorowania czekolady oraz różnego rodzaju deserów czy monoporcji.
Indeks: MIXIT102
Marka: MIXIT
Chrupiące, pełne smaku, aromatu i witamin owoce suszone mrozem, to zdrowa przekąska i idealny dodatek do posiłków i wypieków. Idealnie sprawdzą się również do dekorowania czekolady oraz różnego rodzaju deserów czy monoporcji.
Indeks: MIXIT111
Marka: MIXIT
Chrupiące, pełne smaku, aromatu i witamin owoce suszone mrozem, to zdrowa przekąska i idealny dodatek do posiłków i wypieków. Idealnie sprawdzą się również do dekorowania czekolady oraz różnego rodzaju deserów czy monoporcji.
Indeks: MIXIT112
Marka: MIXIT
Chrupiące, pełne smaku, aromatu i witamin owoce suszone mrozem, to zdrowa przekąska i idealny dodatek do posiłków i wypieków. Idealnie sprawdzą się również do dekorowania czekolady oraz różnego rodzaju deserów czy monoporcji.
Indeks: MIXIT109
Marka: MIXIT
Chrupiące, pełne smaku, aromatu i witamin owoce suszone mrozem, to zdrowa przekąska i idealny dodatek do posiłków i wypieków. Idealnie sprawdzą się również do dekorowania czekolady oraz różnego rodzaju deserów czy monoporcji.
Indeks: PAPILART191
Marka: NOVACART
Indeks: PAPILART190
Marka: NOVACART
Indeks: NOVACART167(2)
Marka: NOVACART
Indeks: PAPILART65(1)
Marka: NOVACART
Indeks: LAPED26
Marka: LAPED
Cukier perlisty do dekoracji wypieków! Granulki cukrowe do zapiekania i dekoracji! Posypka cukrowa do Panettone! Cukier do dekoracji wielkanocnej babki! Granulki cukrowe do makowca! Chrupiący cukier do croissantów i rogalików! Termostabilny cukier do zapiekania w postaci wydłużonych granulek o białej barwie. Idealny do dekoracji powierzchni wypieków....
Indeks: LAPED27
Marka: LAPED
Cukier perlisty do dekoracji wypieków! Granulki cukrowe do zapiekania i dekoracji! Posypka cukrowa do Panettone! Cukier do dekoracji wielkanocnej babki! Granulki cukrowe do makowca! Chrupiący cukier do croissantów i rogalików! Termostabilny cukier do zapiekania w postaci wydłużonych granulek o białej barwie. Idealny do dekoracji powierzchni wypieków....
Indeks: LAPED28
Marka: LAPED
Cukier perlisty do dekoracji wypieków! Granulki cukrowe do zapiekania i dekoracji! Posypka cukrowa do Panettone! Cukier do dekoracji wielkanocnej babki! Granulki cukrowe do makowca! Chrupiący cukier do croissantów i rogalików! Termostabilny cukier do zapiekania w postaci wydłużonych granulek o białej barwie. Idealny do dekoracji powierzchni wypieków....
Indeks: MONIN369(2)
Marka: BOTANICA
Suszone plastry ananasa - naturalny dodatek dekoracyjny do drinków, koktajli, napojów, sorbetów, lodów, deserów, przystawek, potraw i czego tylko zamarzysz! Delikatna, aromatyczna i bardzo smaczna dekoracja w postaci cienkich plastrów ananasa.
Indeks: MONIN369(1)
Marka: BOTANICA
Suszone plastry mango - naturalny dodatek dekoracyjny do drinków, koktajli, napojów, sorbetów, lodów, deserów, przystawek, potraw i czego tylko zamarzysz! Delikatna, aromatyczna i bardzo smaczna dekoracja w postaci cienkich plastrów mango.
Indeks: AGUGIARO05
Marka: AGUGIARO & FIGNA
Specjalna mieszanka do wypieku idealnych Panettone! Wzbogacona mąka z pszenicy miękkiej przeznaczona do słodkich wypieków na zakwasie, wymagających długiego procesu wyrastania. Wydłuża okres przydatności do spożycia wypieków. Naturalnie wytrzymała mieszanka, o wysokiej stabilności, która pozwala na utrzymanie idealnej struktury ciasta.
Indeks: BARBIERI01
Marka: Pianetta di Barbieri
Gruszki kandyzowane w całości zanurzone w delikatnym syropie. Owoce poddawane są ręcznej selekcji i pakowaniu do metalowych puszek w celu zapewnienia najwyższej jakości produktu.
Indeks: BARBIERI08
Marka: Pianetta di Barbieri
Mieszanka półkandyzowanych owoców leśnych zanurzonych w delikatnym syropie o niższej zawartości cukru. W mieszance znajdują się czerwone i czarne porzeczki, maliny oraz jeżyny w zmiennych proporcjach.
Indeks: BARBIERI06
Marka: Pianetta di Barbieri
Kandyzowane w całości kasztany jadalne. Średniej wielkości kasztany poddane procesowi tradycyjnego kandyzowania. Zanurzone w delikatnym syropie. Masa kasztanów po odsączeniu syropu to 4 kg. W 100 gramach znajduje się 5-6 sztuk kandyzowanych kasztanów jadalnych.
Indeks: BARBIERI07
Marka: Pianetta di Barbieri
Kandyzowane kasztany jadalne w kawałkach. Miękkie kasztany poddane procesowi tradycyjnego kandyzowania i zanurzone w delikatnym syropie. Masa kasztanów w kawałkach po odsączeniu syropu to 4 kg.
Indeks: BARBIERI04
Marka: Pianetta di Barbieri
Wysokiej jakości kandyzowane owoce cytrusowe pozyskiwane wyłącznie z owoców pochodzenia włoskiego. Kandyzowana skórka pomarańczy Nevel z wybrzeża Tyrreńskiego o doskonałym smaku i naturalnym aromacie. Produkt, który spełni wymagania nawet najbardziej wymagających profesjonalistów.
Indeks: BARBIERI05
Marka: Pianetta di Barbieri
Wysokiej jakości kandyzowane owoce cytrusowe pozyskiwane wyłącznie z owoców pochodzenia włoskiego. Kandyzowana skórka pomarańczy Nevel z wybrzeża Tyrreńskiego o doskonałym smaku i naturalnym aromacie. Produkt, który spełni wymagania nawet najbardziej wymagających profesjonalistów.
Indeks: BARBIERI03
Marka: Pianetta di Barbieri
Wysokiej jakości kandyzowane owoce cytrusowe pozyskiwane wyłącznie z owoców pochodzenia włoskiego. Kandyzowana skórka cytryn z gajów Sorrento o doskonałym smaku i naturalnym aromacie. Produkt, który spełni wymagania nawet najbardziej wymagających profesjonalistów.
Mieszanka kandyzowanych owoców zanurzonych w delikatnym syropie. W mieszance znajdują się wiśnie, morele, brzoskwinie, gruszki, mandarynki, melon oraz dynia w zmiennych proporcjach. Owoce poddawane są ręcznej selekcji i pakowaniu do metalowych puszek.