- Nowy

Mieszanka półkandyzowanych owoców leśnych zanurzonych w delikatnym syropie o niższej zawartości cukru. W mieszance znajdują się czerwone i czarne porzeczki, maliny oraz jeżyny w zmiennych proporcjach.
Pianetta di Barbieri, to producent wysokiej jakości przetworów owocowych. Specjalizuje się w wytwarzaniu kandyzowanych owoców. Monitorowany proces produkcyjny pozwala na wytwarzanie najlepszej jakości wyrobów o stałych parametrach, doskonałym smaku i aromacie. Owoce przetwarzane są bez dodatku syntetycznych aromatów. Część etapów przetwarzania owoców prowadzona jest ręcznie, co pozwala utrzymać jakość produktów na najwyższym poziomie. Kandyzowane w sposób tradycyjny owoce spełnią oczekiwania nawet najbardziej wymagających profesjonalistów. Owoce poddawane są procesowi kandyzowania w otwartych zbiornikach, co pozwala na naturalne odparowanie wody. Ręczna selekcja i pakowanie owoców z dodatkiem syropu kandyzującego zapewnia najwyższą jakość wyrobów. Końcowy proces pasteryzacji gwarantuje bezpieczeństwo mikrobiologiczne. Szeroki asortyment produktów obejmuje różnorodne owoce o różnym stopniu rozdrobnienia. Owoce półkandyzowane zanurzane są w syropie o niższej zawartości cukru niż owoce kandyzowane. Użycie syropu o niższej zawartości cukru pozwala uzyskać bardziej soczyste owoce o wyższej zawartości wody. Konsystencja owoców poddanych procesowi połowicznego kandyzowania jest bardziej zbliżona do pierwotnej struktury świeżych owoców. Syrop stosowany do zanurzania owoców półkandyzowanych ma 60% stężenie cukru, podczas gdy owoce kandyzowane zanurza się w syropie o 75% stężeniu cukru. Wyroby kandyzowane kierowane są przede wszystkim do piekarni, cukierni, lodziarni, restauracji oraz profesjonalnych pracowni rzemieślniczych.
Producent polega na sprawdzonych dostawcach, z którymi prowadzi zaufaną i stałą współpracę. Wybierane są jedynie owoce o odpowiednim stopniu dojrzałości. Proces kandyzacji prowadzony jest w sposób tradycyjny, w celu zachowania najwyższej jakości surowców. Metoda kandyzowania oparta o naturalne odparowywanie wody pozwala na zachowanie biologicznych właściwości surowców. Zastosowanie syropu o niższej zawartości cukru powoduje że owoce są bardziej soczyste i miękkie. Dodatkowo ręczna selekcja podczas pakowania gwarantuje najwyższą jakość produktów. Proces kandyzowania owoców prowadzony jest z szacunkiem do surowca. Pozwala to na zachowanie pełni naturalnego smaku i aromatu. Owoce półkandyzowane to doskonała alternatywa dla świeżych owoców.
Owoce półkandyzowane przeznaczone są do użytku profesjonalnego. Do stosowania w piekarniach, cukierniach, lodziarniach, restauracjach oraz profesjonalnych pracowniach rzemieślniczych. Idealnie sprawdzają się do tradycyjnych wypieków. To także doskonały dodatek do słodkich wypieków śniadaniowych, lodów, deserów, a także wytrawnych potraw. Owoce zanurzone w syropie o niższej zawartości cukru to idealna alternatywa dla świeżych owoców, która pozwala cieszyć się pełnią smaku i aromatu niezależnie od sezonu.
Półkandyzowane owoce leśne zanurzone są w delikatnym syropie o niższej zawartości cukru (w porównaniu do owoców kandyzowanych). W mieszance owoców leśnych znajdują się czerwone i czarne porzeczki, maliny oraz jeżyny w zmiennych proporcjach.
Składniki i alergeny: owoce w zmiennych proporcjach (czerwone porzeczki, jeżyny, maliny, czarne porzeczki), cukier, syrop glukozowy; produkt może zawierać śladowe ilości siarczynów.
Numer katalogowy | PSFRL029 |
Nazwa handlowa | FRUTTI DI BOSCO AL NATURALE SEMICANDITI SOTTO SCIROPPO |
Rodzaj produktu | mieszanka owoców półkandyzowanych w syropie |
Seria produktowa | AL NATURALE SEMICANDITI |
Barwa | naturalna, fioletowa, czerwona |
Smak | delikatny, słodki |
Forma | całe owoce, kawałki owoców |
Owoce w mieszance | czerwona porzeczka, czarna porzeczka |
malina, jeżyna | |
Masa produktu | 3.6 kg |
Masa netto | 2.5 kg (po odsączeniu) |
Opakowanie | metalowa puszka (FE40) |
Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie | do bezpośredniego użycia |
Bx | 62-63 |
pH | 3.5-3.7 |
aw | 0.83 |
Producent | Pianetta di Barbieri |
Dystrybutor | Sempre Group |
Kraj produkcji | Włochy |
Przechowywanie wyrobów półkandyzowanych przed otwarciem: produkt przed otwarciem należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Trzymać z dala od źródeł ciepła i chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego.
Przechowywanie wyrobów półkandyzowanych po otwarciu: po otwarciu produkt należy przechowywać w warunkach chłodniczych. Owoce należy pozostawić w syropie. Po otwarciu produkt można przechowywać w fabrycznym opakowaniu lub przełożyć do zamykanego pojemnika przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Po otwarciu opakowanie produktu należy zabezpieczyć przed możliwym działaniem czynników zewnętrznych. Chronić przed działaniem obcych zapachów.
Do nakładania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów oraz stosować jednorazowe rękawiczki ochronne przeznaczone do kontaktu z żywnością. Po otwarciu produkt należy spożyć najszybciej jak to możliwe. Termin przydatności do spożycia produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 36 miesięcy od daty produkcji. Zgodnie ze specyfikacją od producenta. Szczegółowe informacje, w tym numer partii znajdują się na opakowaniu produktu.
Opakowanie produktu: kandyzowane owoce podlegają ręcznej selekcji i pakowaniu do metalowych puszek. Układane są w opakowaniu z pełnym szacunkiem dla surowca w celu zachowania najwyższej jakości. Owoce utrwalane są w puszkach w procesie pasteryzacji, co zapewnia im pełne bezpieczeństwo mikrobiologiczne. Z uwagi na proces pakowania owoce w mieszance występują w zróżnicowanych proporcjach.
Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 1127 kJ / 265 kcal |
Tłuszcz | 0.1 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.1 g |
Węglowodany | 65.0 g |
w tym cukry | 65.0 g |
Białko | 0.9 g |
Sól | 0.02 g |
Indeks: PERNIGOTTI33
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: DAWN132
Marka: DAWN FOODS
Indeks: BABBI97
Marka: BABBI
Topping owoce leśne, to doskonały dodatek dekoracyjny do lodów i deserów. Znakomicie podkreśli smak lodów włoskich i jogurtu mrożonego. Urozmaici smak gofrów z bitą śmietaną i naleśników na słodko. Polewa owocowa o uniwersalnym zastosowaniu.
Indeks: BABBI32
Marka: BABBI
Indeks: BABBI78
Marka: BABBI
Indeks: EMIX10
Marka: EMIX
Wyobrażasz sobie wakacje bez chrupiących gofrów z dodatkami? Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowywanie zawsze idealnie chrupiących gofrów na słodko, które doskonale komponują się z różnego rodzaju dodatkami.
Indeks: DEBIC02
Marka: DEBIC
Niezawodny i gotowy do użycia produkt - lekko słodka bita śmietana stworzona z myślą o profesjonalistach. Wygodna butelka z precyzyjnym dozownikiem zapewnia zawsze doskonały efekt dekoracyjny.
Indeks: COMPRITAL380
Marka: COMPRITAL
Indeks: COMPRITAL361
Marka: COMPRITAL
Indeks: EMIX09
Marka: EMIX
Wyobrażasz sobie wakacje bez chrupiących gofrów bąbelkowych z ulubionymi lodami w środku? Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowywanie zawsze idealnie chrupiących gofrów na słodko, które doskonale komponują się z różnego rodzaju dodatkami.
Indeks: PERNIGOTTI279
Marka: PERNIGOTTI
Pasta do przekładania i dekorowania o intensywnym smaku i barwie z owocami leśnymi. Doskonała do urozmaicania smaków lodów oraz nadziewania wyrobów cukierniczych.
Indeks: EMIX04(1)
Marka: EMIX
Na naleśniki zawsze jest dobra pora! Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowanie zawsze doskonałych naleśników. Lekko słodkie naleśniki będą komponować się zarówno ze słodkimi jak i wytrawnymi dodatkami.
Indeks: BABBI213
Marka: BABBI
Seria chrupiących posypek o stabilnej konsystencji wytwarzanych z bezglutenowych kruchych ciasteczek. Przeznaczone do urozmaicania i dekorowania lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: EMIX11
Marka: EMIX
Wyobrażasz sobie wakacje bez chrupiących gofrów z dodatkami? Jesteś na diecie wegańskiej? Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowywanie zawsze idealnie chrupiących gofrów na słodko, które doskonale komponują się z różnego rodzaju wegańskimi dodatkami.
Indeks: BARBIERI01
Marka: Pianetta di Barbieri
Gruszki kandyzowane w całości zanurzone w delikatnym syropie. Owoce poddawane są ręcznej selekcji i pakowaniu do metalowych puszek w celu zapewnienia najwyższej jakości produktu.
Indeks: BARBIERI02
Marka: Pianetta di Barbieri
Mieszanka kandyzowanych owoców zanurzonych w delikatnym syropie. W mieszance znajdują się wiśnie, morele, brzoskwinie, gruszki, mandarynki, melon oraz dynia w zmiennych proporcjach. Owoce poddawane są ręcznej selekcji i pakowaniu do metalowych puszek.
Mieszanka półkandyzowanych owoców leśnych zanurzonych w delikatnym syropie o niższej zawartości cukru. W mieszance znajdują się czerwone i czarne porzeczki, maliny oraz jeżyny w zmiennych proporcjach.