• Nowy
op. 3.6 kg Półkandyzowane owoce leśne w syropie - Frutti di Bosco Al Naturale Semicanditi Sotto Sciroppo - Pianetta di Barbieri
  • op. 3.6 kg Półkandyzowane owoce leśne w syropie - Frutti di Bosco Al Naturale Semicanditi Sotto Sciroppo - Pianetta di Barbieri
  • op. 3.6 kg Półkandyzowane owoce leśne w syropie - Frutti di Bosco Al Naturale Semicanditi Sotto Sciroppo - Pianetta di Barbieri
  • op. 3.6 kg Półkandyzowane owoce leśne w syropie - Frutti di Bosco Al Naturale Semicanditi Sotto Sciroppo - Pianetta di Barbieri
  • op. 3.6 kg Półkandyzowane owoce leśne w syropie - Frutti di Bosco Al Naturale Semicanditi Sotto Sciroppo - Pianetta di Barbieri

op. 3.6 kg Półkandyzowane owoce leśne w syropie - Frutti di Bosco Al Naturale Semicanditi Sotto Sciroppo - Pianetta di Barbieri

BARBIERI08

Mieszanka półkandyzowanych owoców leśnych zanurzonych w delikatnym syropie o niższej zawartości cukru. W mieszance znajdują się czerwone i czarne porzeczki, maliny oraz jeżyny w zmiennych proporcjach.

393,00 zł
Brutto

109,17 zł / 1 kg

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

favorite_border favorite
Opis

Półkandyzowane owoce leśne w delikatnym syropie:

Pianetta di Barbieri, to producent wysokiej jakości przetworów owocowych. Specjalizuje się w wytwarzaniu kandyzowanych owoców. Monitorowany proces produkcyjny pozwala na wytwarzanie najlepszej jakości wyrobów o stałych parametrach, doskonałym smaku i aromacie. Owoce przetwarzane są bez dodatku syntetycznych aromatów. Część etapów przetwarzania owoców prowadzona jest ręcznie, co pozwala utrzymać jakość produktów na najwyższym poziomie. Kandyzowane w sposób tradycyjny owoce spełnią oczekiwania nawet najbardziej wymagających profesjonalistów. Owoce poddawane są procesowi kandyzowania w otwartych zbiornikach, co pozwala na naturalne odparowanie wody. Ręczna selekcja i pakowanie owoców z dodatkiem syropu kandyzującego zapewnia najwyższą jakość wyrobów. Końcowy proces pasteryzacji gwarantuje bezpieczeństwo mikrobiologiczne. Szeroki asortyment produktów obejmuje różnorodne owoce o różnym stopniu rozdrobnienia. Owoce półkandyzowane zanurzane są w syropie o niższej zawartości cukru niż owoce kandyzowane. Użycie syropu o niższej zawartości cukru pozwala uzyskać bardziej soczyste owoce o wyższej zawartości wody. Konsystencja owoców poddanych procesowi połowicznego kandyzowania jest bardziej zbliżona do pierwotnej struktury świeżych owoców. Syrop stosowany do zanurzania owoców półkandyzowanych ma 60% stężenie cukru, podczas gdy owoce kandyzowane zanurza się w syropie o 75% stężeniu cukru. Wyroby kandyzowane kierowane są przede wszystkim do piekarni, cukierni, lodziarni, restauracji oraz profesjonalnych pracowni rzemieślniczych.

Producent polega na sprawdzonych dostawcach, z którymi prowadzi zaufaną i stałą współpracę. Wybierane są jedynie owoce o odpowiednim stopniu dojrzałości. Proces kandyzacji prowadzony jest w sposób tradycyjny, w celu zachowania najwyższej jakości surowców. Metoda kandyzowania oparta o naturalne odparowywanie wody pozwala na zachowanie biologicznych właściwości surowców. Zastosowanie syropu o niższej zawartości cukru powoduje że owoce są bardziej soczyste i miękkie. Dodatkowo ręczna selekcja podczas pakowania gwarantuje najwyższą jakość produktów. Proces kandyzowania owoców prowadzony jest z szacunkiem do surowca. Pozwala to na zachowanie pełni naturalnego smaku i aromatu. Owoce półkandyzowane to doskonała alternatywa dla świeżych owoców.

Zastosowanie półkandyzowanych owoców:

Owoce półkandyzowane przeznaczone są do użytku profesjonalnego. Do stosowania w piekarniach, cukierniach, lodziarniach, restauracjach oraz profesjonalnych pracowniach rzemieślniczych. Idealnie sprawdzają się do tradycyjnych wypieków. To także doskonały dodatek do słodkich wypieków śniadaniowych, lodów, deserów, a także wytrawnych potraw. Owoce zanurzone w syropie o niższej zawartości cukru to idealna alternatywa dla świeżych owoców, która pozwala cieszyć się pełnią smaku i aromatu niezależnie od sezonu.

Szczegóły produktu i charakterystyka półkandyzowanych owoców:

Półkandyzowane owoce leśne zanurzone są w delikatnym syropie o niższej zawartości cukru (w porównaniu do owoców kandyzowanych). W mieszance owoców leśnych znajdują się czerwone i czarne porzeczki, maliny oraz jeżyny w zmiennych proporcjach.

Składniki i alergeny: owoce w zmiennych proporcjach (czerwone porzeczki, jeżyny, maliny, czarne porzeczki), cukier, syrop glukozowy; produkt może zawierać śladowe ilości siarczynów.

Numer katalogowy PSFRL029
Nazwa handlowa FRUTTI DI BOSCO AL NATURALE SEMICANDITI SOTTO SCIROPPO
Rodzaj produktu mieszanka owoców półkandyzowanych w syropie
Seria produktowa AL NATURALE SEMICANDITI
Barwa naturalna, fioletowa, czerwona
Smak delikatny, słodki
Forma całe owoce, kawałki owoców
Owoce w mieszance czerwona porzeczka, czarna porzeczka
malina, jeżyna
Masa produktu 3.6 kg
Masa netto 2.5 kg (po odsączeniu)
Opakowanie metalowa puszka (FE40)
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie do bezpośredniego użycia
Bx 62-63
pH 3.5-3.7
aw 0.83
Producent Pianetta di Barbieri
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji Włochy

Warunki przechowywania półkandyzowanych owoców:

Przechowywanie wyrobów półkandyzowanych przed otwarciem: produkt przed otwarciem należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Trzymać z dala od źródeł ciepła i chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego.

Przechowywanie wyrobów półkandyzowanych po otwarciu: po otwarciu produkt należy przechowywać w warunkach chłodniczych. Owoce należy pozostawić w syropie. Po otwarciu produkt można przechowywać w fabrycznym opakowaniu lub przełożyć do zamykanego pojemnika przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Po otwarciu opakowanie produktu należy zabezpieczyć przed możliwym działaniem czynników zewnętrznych. Chronić przed działaniem obcych zapachów. 

Do nakładania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów oraz stosować jednorazowe rękawiczki ochronne przeznaczone do kontaktu z żywnością. Po otwarciu produkt należy spożyć najszybciej jak to możliwe. Termin przydatności do spożycia produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 36 miesięcy od daty produkcji. Zgodnie ze specyfikacją od producenta. Szczegółowe informacje, w tym numer partii znajdują się na opakowaniu produktu.

Opakowanie produktu: kandyzowane owoce podlegają ręcznej selekcji i pakowaniu do metalowych puszek. Układane są w opakowaniu z pełnym szacunkiem dla surowca w celu zachowania najwyższej jakości. Owoce utrwalane są w puszkach w procesie pasteryzacji, co zapewnia im pełne bezpieczeństwo mikrobiologiczne. Z uwagi na proces pakowania owoce w mieszance występują w zróżnicowanych proporcjach.

Przybliżona wartość odżywcza półkandyzowanych owoców:

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 1127 kJ / 265 kcal
Tłuszcz 0.1 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.1 g
Węglowodany 65.0 g
w tym cukry 65.0 g
Białko 0.9 g
Sól 0.02 g

Szczegóły produktu
BARBIERI08
2 Przedmioty
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: BABBI97

Marka: BABBI

op. 1 kg Topping Frutti di Bosco - 13207 Babbi - polewa dekoracyjna do lodów i deserów - owoce leśne

favorite_border favorite

Topping owoce leśne, to doskonały dodatek dekoracyjny do lodów i deserów. Znakomicie podkreśli smak lodów włoskich i jogurtu mrożonego. Urozmaici smak gofrów z bitą śmietaną i naleśników na słodko. Polewa owocowa o uniwersalnym zastosowaniu.

Cena 71,00 zł

71,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: EMIX10

Marka: EMIX

5 kg GOFRY BISZKOPTOWE EMIX mieszanka bazowa w proszku do gofrów biszkoptowych

favorite_border favorite

Wyobrażasz sobie wakacje bez chrupiących gofrów z dodatkami? Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowywanie zawsze idealnie chrupiących gofrów na słodko, które doskonale komponują się z różnego rodzaju dodatkami.

Cena 72,50 zł

14,50 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: DEBIC02

Marka: DEBIC

700 ml DAIRY CREAM WITH SUGAR DEBIC słodzona bita śmietana w sprayu produkt gotowy do użycia

favorite_border favorite

Niezawodny i gotowy do użycia produkt - lekko słodka bita śmietana stworzona z myślą o profesjonalistach. Wygodna butelka z precyzyjnym dozownikiem zapewnia zawsze doskonały efekt dekoracyjny.

Cena 39,90 zł

57,00 zł / 1l

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: EMIX09

Marka: EMIX

5 kg GOFRY BĄBELKOWE EMIX mieszanka bazowa w proszku do gofrów bąbelkowych

favorite_border favorite

Wyobrażasz sobie wakacje bez chrupiących gofrów bąbelkowych z ulubionymi lodami w środku? Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowywanie zawsze idealnie chrupiących gofrów na słodko, które doskonale komponują się z różnego rodzaju dodatkami.

Cena 65,00 zł

13,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: PERNIGOTTI279

Marka: PERNIGOTTI

3,5 kg VARIEGATO FRUTTI DI BOSCO 12095271A PERNIGOTTI pasta owoce leśne do przekładania i dekorowania

favorite_border favorite

Pasta do przekładania i dekorowania o intensywnym smaku i barwie z owocami leśnymi. Doskonała do urozmaicania smaków lodów oraz nadziewania wyrobów cukierniczych.

Cena 318,50 zł

91,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: EMIX04(1)

Marka: EMIX

5 kg NALEŚNIKI EMIX mieszanka bazowa w proszku do naleśników

favorite_border favorite

Na naleśniki zawsze jest dobra pora! Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowanie zawsze doskonałych naleśników. Lekko słodkie naleśniki będą komponować się zarówno ze słodkimi jak i wytrawnymi dodatkami.

Cena 90,00 zł

18,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BABBI213

Marka: BABBI

1.75 kg CRUMBLE FRUTTI DI BOSCO 1300116 BABBI bezglutenowa kruszonka dekoracyjna - owoce leśne

favorite_border favorite

Seria chrupiących posypek o stabilnej konsystencji wytwarzanych z bezglutenowych kruchych ciasteczek. Przeznaczone do urozmaicania i dekorowania lodów i wyrobów cukierniczych.

Cena 221,38 zł

126,50 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: EMIX11

Marka: EMIX

op. 5 kg WEGAŃSKIE GOFRY BISZKOPTOWE EMIX mieszanka bazowa w proszku do gofrów wegańskich

favorite_border favorite

Wyobrażasz sobie wakacje bez chrupiących gofrów z dodatkami? Jesteś na diecie wegańskiej? Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowywanie zawsze idealnie chrupiących gofrów na słodko, które doskonale komponują się z różnego rodzaju wegańskimi dodatkami.

Cena 62,50 zł

12,50 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: BARBIERI01

Marka: Pianetta di Barbieri

op. 5.6 kg Gruszki kandyzowane w syropie - całe owoce - Pere Candite Sotto Sciroppo - Pianetta di Barbieri

favorite_border favorite

Gruszki kandyzowane w całości zanurzone w delikatnym syropie. Owoce poddawane są ręcznej selekcji i pakowaniu do metalowych puszek w celu zapewnienia najwyższej jakości produktu.

Cena 370,00 zł

66,07 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: BARBIERI02

Marka: Pianetta di Barbieri

op. 5.6 kg Mieszanka kandyzowanych owoców w syropie - Frutta Assortita Candita Sotto Sciroppo - Pianetta di Barbieri

favorite_border favorite

Mieszanka kandyzowanych owoców zanurzonych w delikatnym syropie. W mieszance znajdują się wiśnie, morele, brzoskwinie, gruszki, mandarynki, melon oraz dynia w zmiennych proporcjach. Owoce poddawane są ręcznej selekcji i pakowaniu do metalowych puszek.

Cena 394,00 zł

70,36 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE