op. 3.6 kg Półkandyzowane owoce leśne w syropie - Frutti di Bosco Al Naturale Semicanditi Sotto Sciroppo - Pianetta di Barbieri

Indeks: BARBIERI08

Mieszanka półkandyzowanych owoców leśnych zanurzonych w delikatnym syropie o niższej zawartości cukru. W mieszance znajdują się czerwone i czarne porzeczki, maliny oraz jeżyny w zmiennych proporcjach.

393,00 zł (5% VAT)
109,17 zł / 1 kg

374,29 zł netto

PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Magazyn: 2 szt.

Opis produktu

Półkandyzowane owoce leśne w delikatnym syropie:

Pianetta di Barbieri, to producent wysokiej jakości przetworów owocowych. Specjalizuje się w wytwarzaniu kandyzowanych owoców. Monitorowany proces produkcyjny pozwala na wytwarzanie najlepszej jakości wyrobów o stałych parametrach, doskonałym smaku i aromacie. Owoce przetwarzane są bez dodatku syntetycznych aromatów. Część etapów przetwarzania owoców prowadzona jest ręcznie, co pozwala utrzymać jakość produktów na najwyższym poziomie. Kandyzowane w sposób tradycyjny owoce spełnią oczekiwania nawet najbardziej wymagających profesjonalistów. Owoce poddawane są procesowi kandyzowania w otwartych zbiornikach, co pozwala na naturalne odparowanie wody. Ręczna selekcja i pakowanie owoców z dodatkiem syropu kandyzującego zapewnia najwyższą jakość wyrobów. Końcowy proces pasteryzacji gwarantuje bezpieczeństwo mikrobiologiczne. Szeroki asortyment produktów obejmuje różnorodne owoce o różnym stopniu rozdrobnienia. Owoce półkandyzowane zanurzane są w syropie o niższej zawartości cukru niż owoce kandyzowane. Użycie syropu o niższej zawartości cukru pozwala uzyskać bardziej soczyste owoce o wyższej zawartości wody. Konsystencja owoców poddanych procesowi połowicznego kandyzowania jest bardziej zbliżona do pierwotnej struktury świeżych owoców. Syrop stosowany do zanurzania owoców półkandyzowanych ma 60% stężenie cukru, podczas gdy owoce kandyzowane zanurza się w syropie o 75% stężeniu cukru. Wyroby kandyzowane kierowane są przede wszystkim do piekarni, cukierni, lodziarni, restauracji oraz profesjonalnych pracowni rzemieślniczych.

Producent polega na sprawdzonych dostawcach, z którymi prowadzi zaufaną i stałą współpracę. Wybierane są jedynie owoce o odpowiednim stopniu dojrzałości. Proces kandyzacji prowadzony jest w sposób tradycyjny, w celu zachowania najwyższej jakości surowców. Metoda kandyzowania oparta o naturalne odparowywanie wody pozwala na zachowanie biologicznych właściwości surowców. Zastosowanie syropu o niższej zawartości cukru powoduje że owoce są bardziej soczyste i miękkie. Dodatkowo ręczna selekcja podczas pakowania gwarantuje najwyższą jakość produktów. Proces kandyzowania owoców prowadzony jest z szacunkiem do surowca. Pozwala to na zachowanie pełni naturalnego smaku i aromatu. Owoce półkandyzowane to doskonała alternatywa dla świeżych owoców.

Zastosowanie półkandyzowanych owoców:

Owoce półkandyzowane przeznaczone są do użytku profesjonalnego. Do stosowania w piekarniach, cukierniach, lodziarniach, restauracjach oraz profesjonalnych pracowniach rzemieślniczych. Idealnie sprawdzają się do tradycyjnych wypieków. To także doskonały dodatek do słodkich wypieków śniadaniowych, lodów, deserów, a także wytrawnych potraw. Owoce zanurzone w syropie o niższej zawartości cukru to idealna alternatywa dla świeżych owoców, która pozwala cieszyć się pełnią smaku i aromatu niezależnie od sezonu.

Szczegóły produktu i charakterystyka półkandyzowanych owoców:

Półkandyzowane owoce leśne zanurzone są w delikatnym syropie o niższej zawartości cukru (w porównaniu do owoców kandyzowanych). W mieszance owoców leśnych znajdują się czerwone i czarne porzeczki, maliny oraz jeżyny w zmiennych proporcjach.

Składniki i alergeny: owoce w zmiennych proporcjach (czerwone porzeczki, jeżyny, maliny, czarne porzeczki), cukier, syrop glukozowy; produkt może zawierać śladowe ilości siarczynów.

Numer katalogowy PSFRL029
Nazwa handlowa FRUTTI DI BOSCO AL NATURALE SEMICANDITI SOTTO SCIROPPO
Rodzaj produktu mieszanka owoców półkandyzowanych w syropie
Seria produktowa AL NATURALE SEMICANDITI
Barwa naturalna, fioletowa, czerwona
Smak delikatny, słodki
Forma całe owoce, kawałki owoców
Owoce w mieszance czerwona porzeczka, czarna porzeczka
malina, jeżyna
Masa produktu 3.6 kg
Masa netto 2.5 kg (po odsączeniu)
Opakowanie metalowa puszka (FE40)
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie do bezpośredniego użycia
Bx 62-63
pH 3.5-3.7
aw 0.83
Producent Pianetta di Barbieri
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji Włochy

Warunki przechowywania półkandyzowanych owoców:

Przechowywanie wyrobów półkandyzowanych przed otwarciem: produkt przed otwarciem należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Trzymać z dala od źródeł ciepła i chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego.

Przechowywanie wyrobów półkandyzowanych po otwarciu: po otwarciu produkt należy przechowywać w warunkach chłodniczych. Owoce należy pozostawić w syropie. Po otwarciu produkt można przechowywać w fabrycznym opakowaniu lub przełożyć do zamykanego pojemnika przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Po otwarciu opakowanie produktu należy zabezpieczyć przed możliwym działaniem czynników zewnętrznych. Chronić przed działaniem obcych zapachów. 

Do nakładania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów oraz stosować jednorazowe rękawiczki ochronne przeznaczone do kontaktu z żywnością. Po otwarciu produkt należy spożyć najszybciej jak to możliwe. Termin przydatności do spożycia produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 36 miesięcy od daty produkcji. Zgodnie ze specyfikacją od producenta. Szczegółowe informacje, w tym numer partii znajdują się na opakowaniu produktu.

Opakowanie produktu: kandyzowane owoce podlegają ręcznej selekcji i pakowaniu do metalowych puszek. Układane są w opakowaniu z pełnym szacunkiem dla surowca w celu zachowania najwyższej jakości. Owoce utrwalane są w puszkach w procesie pasteryzacji, co zapewnia im pełne bezpieczeństwo mikrobiologiczne. Z uwagi na proces pakowania owoce w mieszance występują w zróżnicowanych proporcjach.

Przybliżona wartość odżywcza półkandyzowanych owoców:

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 1127 kJ / 265 kcal
Tłuszcz 0.1 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.1 g
Węglowodany 65.0 g
w tym cukry 65.0 g
Białko 0.9 g
Sól 0.02 g

Szczegóły produktu