op. 3.6 kg Półkandyzowane owoce leśne w syropie - Frutti di Bosco Al Naturale Semicanditi Sotto Sciroppo - Pianetta di Barbieri
Mieszanka półkandyzowanych owoców leśnych zanurzonych w delikatnym syropie o niższej zawartości cukru. W mieszance znajdują się czerwone i czarne porzeczki, maliny oraz jeżyny w zmiennych proporcjach.
Opis produktu
Półkandyzowane owoce leśne w delikatnym syropie:

Pianetta di Barbieri, to producent wysokiej jakości przetworów owocowych. Specjalizuje się w wytwarzaniu kandyzowanych owoców. Monitorowany proces produkcyjny pozwala na wytwarzanie najlepszej jakości wyrobów o stałych parametrach, doskonałym smaku i aromacie. Owoce przetwarzane są bez dodatku syntetycznych aromatów. Część etapów przetwarzania owoców prowadzona jest ręcznie, co pozwala utrzymać jakość produktów na najwyższym poziomie. Kandyzowane w sposób tradycyjny owoce spełnią oczekiwania nawet najbardziej wymagających profesjonalistów. Owoce poddawane są procesowi kandyzowania w otwartych zbiornikach, co pozwala na naturalne odparowanie wody. Ręczna selekcja i pakowanie owoców z dodatkiem syropu kandyzującego zapewnia najwyższą jakość wyrobów. Końcowy proces pasteryzacji gwarantuje bezpieczeństwo mikrobiologiczne. Szeroki asortyment produktów obejmuje różnorodne owoce o różnym stopniu rozdrobnienia. Owoce półkandyzowane zanurzane są w syropie o niższej zawartości cukru niż owoce kandyzowane. Użycie syropu o niższej zawartości cukru pozwala uzyskać bardziej soczyste owoce o wyższej zawartości wody. Konsystencja owoców poddanych procesowi połowicznego kandyzowania jest bardziej zbliżona do pierwotnej struktury świeżych owoców. Syrop stosowany do zanurzania owoców półkandyzowanych ma 60% stężenie cukru, podczas gdy owoce kandyzowane zanurza się w syropie o 75% stężeniu cukru. Wyroby kandyzowane kierowane są przede wszystkim do piekarni, cukierni, lodziarni, restauracji oraz profesjonalnych pracowni rzemieślniczych.

Producent polega na sprawdzonych dostawcach, z którymi prowadzi zaufaną i stałą współpracę. Wybierane są jedynie owoce o odpowiednim stopniu dojrzałości. Proces kandyzacji prowadzony jest w sposób tradycyjny, w celu zachowania najwyższej jakości surowców. Metoda kandyzowania oparta o naturalne odparowywanie wody pozwala na zachowanie biologicznych właściwości surowców. Zastosowanie syropu o niższej zawartości cukru powoduje że owoce są bardziej soczyste i miękkie. Dodatkowo ręczna selekcja podczas pakowania gwarantuje najwyższą jakość produktów. Proces kandyzowania owoców prowadzony jest z szacunkiem do surowca. Pozwala to na zachowanie pełni naturalnego smaku i aromatu. Owoce półkandyzowane to doskonała alternatywa dla świeżych owoców.

Zastosowanie półkandyzowanych owoców:

Owoce półkandyzowane przeznaczone są do użytku profesjonalnego. Do stosowania w piekarniach, cukierniach, lodziarniach, restauracjach oraz profesjonalnych pracowniach rzemieślniczych. Idealnie sprawdzają się do tradycyjnych wypieków. To także doskonały dodatek do słodkich wypieków śniadaniowych, lodów, deserów, a także wytrawnych potraw. Owoce zanurzone w syropie o niższej zawartości cukru to idealna alternatywa dla świeżych owoców, która pozwala cieszyć się pełnią smaku i aromatu niezależnie od sezonu.

Szczegóły produktu i charakterystyka półkandyzowanych owoców:

Półkandyzowane owoce leśne zanurzone są w delikatnym syropie o niższej zawartości cukru (w porównaniu do owoców kandyzowanych). W mieszance owoców leśnych znajdują się czerwone i czarne porzeczki, maliny oraz jeżyny w zmiennych proporcjach.
Składniki i alergeny: owoce w zmiennych proporcjach (czerwone porzeczki, jeżyny, maliny, czarne porzeczki), cukier, syrop glukozowy; produkt może zawierać śladowe ilości siarczynów.

| Numer katalogowy | PSFRL029 | 
| Nazwa handlowa | FRUTTI DI BOSCO AL NATURALE SEMICANDITI SOTTO SCIROPPO | 
| Rodzaj produktu | mieszanka owoców półkandyzowanych w syropie | 
| Seria produktowa | AL NATURALE SEMICANDITI | 
| Barwa | naturalna, fioletowa, czerwona | 
| Smak | delikatny, słodki | 
| Forma | całe owoce, kawałki owoców | 
| Owoce w mieszance | czerwona porzeczka, czarna porzeczka | 
| malina, jeżyna | |
| Masa produktu | 3.6 kg | 
| Masa netto | 2.5 kg (po odsączeniu) | 
| Opakowanie | metalowa puszka (FE40) | 
| Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego | 
| Zastosowanie | do bezpośredniego użycia | 
| Bx | 62-63 | 
| pH | 3.5-3.7 | 
| aw | 0.83 | 
| Producent | Pianetta di Barbieri | 
| Dystrybutor | Sempre Group | 
| Kraj produkcji | Włochy | 


Warunki przechowywania półkandyzowanych owoców:

Przechowywanie wyrobów półkandyzowanych przed otwarciem: produkt przed otwarciem należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Trzymać z dala od źródeł ciepła i chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego.
Przechowywanie wyrobów półkandyzowanych po otwarciu: po otwarciu produkt należy przechowywać w warunkach chłodniczych. Owoce należy pozostawić w syropie. Po otwarciu produkt można przechowywać w fabrycznym opakowaniu lub przełożyć do zamykanego pojemnika przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Po otwarciu opakowanie produktu należy zabezpieczyć przed możliwym działaniem czynników zewnętrznych. Chronić przed działaniem obcych zapachów.
Do nakładania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów oraz stosować jednorazowe rękawiczki ochronne przeznaczone do kontaktu z żywnością. Po otwarciu produkt należy spożyć najszybciej jak to możliwe. Termin przydatności do spożycia produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 36 miesięcy od daty produkcji. Zgodnie ze specyfikacją od producenta. Szczegółowe informacje, w tym numer partii znajdują się na opakowaniu produktu.
Opakowanie produktu: kandyzowane owoce podlegają ręcznej selekcji i pakowaniu do metalowych puszek. Układane są w opakowaniu z pełnym szacunkiem dla surowca w celu zachowania najwyższej jakości. Owoce utrwalane są w puszkach w procesie pasteryzacji, co zapewnia im pełne bezpieczeństwo mikrobiologiczne. Z uwagi na proces pakowania owoce w mieszance występują w zróżnicowanych proporcjach.

Przybliżona wartość odżywcza półkandyzowanych owoców:

| Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
| Wartość energetyczna | 1127 kJ / 265 kcal | 
| Tłuszcz | 0.1 g | 
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.1 g | 
| Węglowodany | 65.0 g | 
| w tym cukry | 65.0 g | 
| Białko | 0.9 g | 
| Sól | 0.02 g | 



Szczegóły produktu
 
                   
                   
                   
                   
               
               
               
               
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													