
Indeks: PERNIGOTTI42
Marka: PERNIGOTTI
3,5kg PASTA BANANA skoncentrowana pasta bananowa 12094491 Pernigotti
87,00 zł / 1 kg
Wysokiej jakości przecier bananowy o 90% zawartości owoców. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Seria gotowych przecierów owocowych od marki Ravifruit o wszechstronnym zastosowaniu. Przeciery są pasteryzowane w celu zapewnienia wysokiej jakości i bezpieczeństwa produktów. Przetwory charakteryzuje wysoka zawartość owoców (90%) oraz niewielki dodatek cukru (10%). Wysokiej jakości przeciery owocowe o płynnej konsystencji, naturalnym smaku i aromacie. Świeżość produktów zapewnia ich odpowiednie zapakowanie, wygodny karton Tetra Pack z nakrętką. Opakowanie produktu pozwala na łatwe przechowywanie oraz dozowanie produktu. Po otwarciu przeciery należy przechowywać w warunkach chłodniczych i spożyć w ciągu siedmiu dni od otwarcia. Stosowanie przecierów owocowych pozwala na zachowanie stałej jakości i powtarzalności produktu niezależnie od sezonu. Dodatkowo usprawnia i przyspiesza proces produkcji oraz ułatwia przechowywanie. Pulpy owocowe przeznaczone są przede wszystkim do produkcji lodów, stosowania w cukiernictwie i gastronomii. Przeciery owocowe to produkty pełne naturalnego smaku owoców, o nieograniczonych możliwościach zastosowania.
Składniki: przecier bananowy (90%), cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), przeciwutleniacz (E300).
Nazwa handlowa | Banana |
Seria produktowa | Ambient fruit purees |
Numer katalogowy | 20374834 |
Rodzaj | przecier owocowy |
Smak | banan |
Konsystencja | płynna |
Forma | pulpa |
Brix | 26 |
pH | 4.2 |
Opakowanie | Tetra Pack |
Opakowanie zbiorcze | 6 x 1.0 kg |
Masa netto | 1.0 kg |
Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie | produkcja cukiernicza |
Dozowanie | według uznania |
Producent | Ravifruit |
Dystrybutor | Sempre Group |
Kraj produkcji | Francja |
Przeciery owocowe to produkty gotowe do użycia, bezpośrednio z opakowania. Produkty z wysoką zawartością owoców i minimalnym dodatkiem cukru to doskonała baza do lodów, deserów, napojów i wyrobów cukierniczych. Pulpy owocowe stosuje się według potrzeb i uznania, dozowanie łatwo dostosujesz różnorodnych przepisów. Przeciery owocowe dodaje się bezpośrednio do sporządzanych napojów i deserów. Podstawowe zastosowanie pasteryzowanych przecierów owocowych to: sorbety, lody, musy, desery, polewy, galaretki, żelki, coulis, glazury, granitas, koktajle, drinki i napoje.
Warunki przechowywania produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu: przecier owocowy w fabrycznie zamkniętym opakowaniu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przez bezpośrednim działaniem światła słonecznego. Data produkcji oraz termin przydatności do spożycia znajdują się na opakowaniu. Optymalna temperatura przechowywania produktu przed otwarciem, to 10-25°C.
Warunki przechowywania produktu po otwarciu: po otwarciu przeciery owocowe należy przechowywać w warunkach chłodniczych. Należy zabezpieczyć produkt przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz obcych zapachów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie. Produkt najlepiej przechowywać w temperaturze od 0°C do 4°C. Produkt należy zużyć w ciągu 7 dni od momentu otwarcia opakowania.
Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 482 kJ / 114 kcal |
Tłuszcz | 0.2 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.06 g |
Węglowodany | 25.8 g |
w tym cukry | 21.6 g |
Błonnik | 2.8 g |
Białko | 1.1 g |
Sól | 0.0 g |
Tetra Pack - aseptyczny materiał opakowaniowy składający się z trzech materiałów. Papieru, zapewniającego sztywność opakowania i dającego możliwość nadruku etykiety. Folii aluminiowej, chroniącej produkt spożywczy przed działaniem czynników zewnętrznych. Folii wykonanej z polimeru (dopuszczonego do bezpośredniego kontaktu z żywnością), chroniącej papier przed wilgocią.
Indeks: PERNIGOTTI42
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: MONIN17
Marka: MONIN
Le Fruit de Monin Banana, to gęsty przecier o słodkim smaku dojrzałych bananów. Subtelna barwa i autentyczny smak. Idealny dodatek do napojów, deserów i śniadań. Twórz własne owocowe przepisy z wykorzystaniem puree od Monin.
Indeks: PERNIGOTTI06
Marka: PERNIGOTTI
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji sorbetów owocowych na bazie owoców lub z dodatkiem skoncentrowanych past owocowych. Pozwala uzyskać sorbety o stabilnej strukturze i kremowej konsystencji.
Indeks: COMPRITAL100
Marka: COMPRITAL
Topping bananowy, to doskonały dodatek dekoracyjny do lodów i deserów. Znakomicie podkreśli smak lodów włoskich i jogurtu mrożonego. Urozmaici smak gofrów z bitą śmietaną i naleśników na słodko. Polewa owocowa o uniwersalnym zastosowaniu.
Indeks: DREIDOPPEL22
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
Indeks: COMPRITAL53
Marka: COMPRITAL
Mieszanka emulgatorów w postaci wygodnej do dozowania pasty - przeznaczona do lodów mlecznych, lodów owocowych i sorbetów. Doskonała rozpuszczalność w procesie zimnym.
Indeks: COMPRITAL83
Marka: COMPRITAL
Gotowa do użycia mieszanka bazowa w proszku do produkcji jogurtu mrożonego z automatu. Naturalny smak jogurtu niskotłuszczowego z mocno wyczuwalną kwaśną nutą.
Indeks: COMPRITAL147
Marka: GIUBILEO EXPERIENCE
Baza do sorbetów oparta na naturalnych składnikach pochodzenia roślinnego. Pozwala na produkcję lodów wegańskich. Przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych.
Indeks: PERNIGOTTI42/1
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: THERMOHAUSER14
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: COMPRITAL242
Marka: COMPRITAL
Mieszanka do przygotowywania wegańskich lodów jogurtowych oraz wegańskiego jogurtu mrożonego. Przeznaczona do łączenia z ciepłą wodą.
Indeks: PERNIGOTTI144
Marka: PERNIGOTTI
Specyficzna baza przeznaczona do produkcji sorbetów z wysoką zawartością owoców oraz lodów jogurtowych. Pozwala na uzyskanie kremowych i stabilnych lodów.
Indeks: SILIKOMART482
Marka: SILIKOMART
Indeks: SILIKOMART427
Marka: SILIKOMART
Indeks: PERNIGOTTI188
Marka: PERNIGOTTI
Półprodukt w proszku do produkcji sorbetów z wysoką zawartością owoców. Baza nie zawiera w składzie substancji emulgujących, tłuszczu oraz aromatów. Przeznaczona do stosowania w procesie na zimno oraz na ciepło.
Indeks: VITA-MIX58(1)
Marka: VITAMIX
PROFESJONALNY SPRZĘT GASTRONOMICZNY SPROWADZIMY SPECJALNIE DLA CIEBIE!
Indeks: VITA-MIX68
Marka: VITAMIX
PROFESJONALNY SPRZĘT GASTRONOMICZNY SPROWADZIMY SPECJALNIE DLA CIEBIE!
Indeks: BABBI216
Marka: BABBI
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów jogurtowych bez dodatku cukru. Gotowa mieszanka bazowa pozwala na produkcję lodów z automatu.
Indeks: DOROSIOWE22
Marka: DOROSIOWE RANTY
STALOWY RANT DO ŻELKI OWOCOWEJ - regulowany rant w zestawie ze spinkami >>> ze specjalnym przeznaczeniem do tworzenia wkładów owocowych do tortu.
Indeks: PERNIGOTTI318
Marka: PERNIGOTTI
Zbilansowana mieszanka bazowa do sporządzania aromatycznych i kremowych lodów o smaku jogurtu greckiego. Półprodukt w proszku z wysoką zawartością jogurtu. Przygotowanie w procesie zimnym - wystarczy wymieszać z mlekiem i/lub wodą w odpowiednich proporcjach.
74,10 zł / 1 kg
Indeks: THERMOHAUSER585
Marka: THERMOHAUSER
Profesjonalny dzbanek pomiarowy do płynów. Otwarty uchwyt daje możliwość sztaplowania. Dobrze widoczna niebieska skala pomiarowa z czterema rodzajami jednostek. Na skali w łatwy sposób odczytamy pojemność płynu w czterech jednostkach: litrach, mililitrach, filiżankach oraz uncjach amerykańskich.
Indeks: PAVONI46
Marka: PAVONI ITALIA
Prostokątne podkładki z wygodnym uchwytem wykonane z tworzywa przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Idealnie sprawdzą się do serwowania i prezentacji zarówno słodkich jak i wytrawnych wyrobów. Idealne pod monoporcje i przekąski. Przeznaczone do stosowania w cateringu i lokalach gastronomicznych.
Indeks: CALLEBAUT114
Marka: CALLEBAUT
Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: MONIN24
Marka: MONIN
Indeks: KERRY59
Marka: RAVIFRUIT
Red Berries, to wysokiej jakości przecier o 87% zawartości owoców (malin, porzeczek, żurawiny). Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Wysokiej jakości przecier bananowy o 90% zawartości owoców. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.