1 kg MASCARGEL GIUBILEO P408A COPRITAL mieszanka do lodów na bazie serka mascarpone w proszku
Aromatyczna mieszanka do lodów na bazie serka mascarpone w proszku - pozwala na produkcję kremowych lodów o charakterystycznym smaku.
Skoncentrowana pasta owocowa wytwarzana na bazie owoców i przecieru owocowego. Dodatek smakowy do lodów mlecznych i wyrobów cukierniczych. Do urozmaicania lodów - przekładania i dekorowania.
Opis produktu
PASTY OWOCOWE - to seria dopracowanych smaków past wytwarzanych na bazie owoców (świeżych / mrożonych / przecieru). Zależnie od rodzaju pasty produkowane są z dodatkiem kawałków owoców (świeżych / mrożonych / suszonych / kandyzowanych). Skoncentrowany smak pozwala na niskie dozowanie, a tym samym ekonomiczne wykorzystanie produktu. Pasty owocowe doskonale sprawdzają się jako baza smakowa do produkcji lodów owocowych na bazie mlecznej. Stanowią idealne uzupełnienie sorbetów wytwarzanych na bazie świeżych owoców - podkreślają smak i poprawiają konsystencję. Przeznaczone są również do produkcji kremów i nadzień cukierniczych, deserów, musów i semifreddo. Stosowanie past zapewnia powtarzalność i najwyższą jakość smaku lodów owocowych niezależnie od sezonu. - profesjonalne pasty do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie.
![]()
Zastosowanie:
- pasta do urozmaicania lodów (przekładania i dekorowania),
- pasta smakowa do lodów owocowych na bazie mlecznej,
- dodatek uzupełniający - podkreślający smak i teksturę sorbetów owocowych,
- dodatek smakowy do kremów i nadzień cukierniczych,
- dodatek smakowy do deserów, musów i semifreddo.
![]()
VARIEGATO CZARNA PORZECZKA - to skoncentrowana pasta owocowa wytwarzana na bazie świeżych owoców z dodatkiem skoncentrowanego puree owocowego. Pasta czarna porzeczka z kawałkami owoców o intensywnej barwie - przeznaczona do przekładania i dekorowania lodów. Idealna do produkcji sorbetów na bazie świeżych owoców, owocowych lodów mlecznych, kremów i nadzień cukierniczych, deserów, musów i semifreddo. Pasta porzeczkowa to doskonały dodatek do lodów mlecznych o smaku sernika, mascarpone czy sera ricotta, a także do lodów i sorbetów czekoladowych.
![]()
![]()
Ważne informacje: półprodukt w postaci skoncentrowanej pasty owocowej na bazie owoców i puree owocowego - przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do przekładania i dekorowania lodów. Dodatek smakowy do lodów mlecznych i wyrobów cukierniczych, dodatek uzupełniający do sorbetów owocowych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty smakowe należy dokładnie wymieszać przed użyciem - suchą i czystą - łopatką lub długą łyżką.
![]()
![]()
Składniki: cukier, syrop glukozowy, owoce czarnej porzeczki (25%), skoncentrowane puree z czarnej porzeczki, substancja stabilizująca: skrobia modyfikowana (E1422), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), substancja zagęszczająca: pektyna (E440), aromaty, barwniki: koncentraty roślinne (czarnego bzu, spiruliny, jabłka).
![]()
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła.
![]()
![]()
| RECEPTURA - DOZOWANIE | |
| PASTA SMAKOWA | 30-100g / 1kg mieszanki bazowej |
| VARIEGATO DO PRZEKŁADANIA I DEKORACJI | według uznania - quantum satis |
![]()
![]()
| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
| Wartość energetyczna | 1106/261 kJ/kcal |
| Tłuszcz | 0.11 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.02 g |
| Węglowodany | 62.0 g |
| w tym cukry | 54.0 g |
| Białko | 0.65 g |
| Sól | 0.027 g |
![]()
![]()
| CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU | |
| OPAKOWANIE | WIADERKO Z TWORZYWA Z POKRYWKĄ + FOLIA ZABEZPIECZAJĄCA |
| MASA NETTO | 3.5 KG |
| NAZWA HANDLOWA | VARIEGATO CZARNA PORZECZKA |
| NUMER KATALOGOWY | 210003 |
| OPAKOWANIE ZBIORCZE | 7.0 KG = 2 X 3.5 KG - KARTON |
| BRIX | 65-69 |
| pH | 2.6-3.0 |
| TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA | 18 MIESIECY OD DATY PRODUKCJI - W FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU |
| RODZAJ PRODUKTU | PASTA VARIEGATO DO LODÓW I CUKIERNICTWA |
| SMAK | CZARNA PORZECZKA |
| BARWA | CHARAKTERYSTYCZNA / CIEMNA / RUBINOWA / FIOLETOWA |
| KONSYSTENCJA | PÓŁPŁYNNA Z OWOCAMI |
| PRZEZNACZENIE | DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO |
| ZASTOSOWANIE | PASTA SMAKOWA DO LODÓW, SORBETÓW I WYROBÓW CUKIERNICZYCH + VARIEGATO DO PRZEKŁADANIA I DEKOROWANIA |
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Szczegóły produktu