- Nowy

Gama naturalnych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Czyste puree owocowe bez dodatku cukru i substancji konserwujących. Produkt w wygodnym opakowaniu.
PUREE OWOCOWE / PUREA DI FRUTTA / FRUIT PUREE OD MAZZONI FROZEN - to gama naturalnych przecierów owocowych (100%) bez dodatku cukru. Czysty przecier owocowy o płynnej konsystencji wytwarzany w kontrolowanych warunkach przez doświadczonego włoskiego producenta. Puree owocowe wytwarzane jest bez dodatków takich, jak substancje konserwujące (w tym cukier). Świeżość produktów zapewnia ich odpowiednie zapakowanie - w wygodny worek typu "doypack" z korkiem. Opakowanie produktu pozwala na łatwe przechowywanie oraz dozowanie produktu. Przeciery owocowe w fabrycznie zamkniętym opakowaniu należy przechowywać w temperaturze poniżej 20°C, po otwarciu przeciery należy przechowywać w warunkach chłodniczych i spożyć w najkrótszym możliwym czasie od otwarcia. Stosowanie naturalnych przecierów owocowych pozwala na zachowanie stałej jakości i powtarzalności produktu niezależnie od sezonu (pory roku). Dodatkowo usprawnia i przyspiesza proces produkcji oraz ułatwia przechowywanie. Puree owocowe przeznaczone są przede wszystkim do produkcji lodów, stosowania w cukiernictwie i gastronomii. Puree owocowe to produkty pełne naturalnego smaku owoców, o nieograniczonych możliwościach zastosowania.
Główne zastosowania: sorbety, lody, desery lodowe, semifreddo, desery mrożone, musy, monoporcje, galaretki i żelki owocowe, sosy, coulis, glazury, polewy, granitas, napoje, koktajle, drinki.
CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU | |
SKŁADNIKI | WIŚNIA 100% |
BRIX | 16-22 |
pH | 3.2-3.9 |
KWASOWOŚĆ | 1.4-2.0% |
SMAK | KWAŚNA WIŚNIA |
MASA NETTO | 1.0 KG |
OPAKOWANIE JEDNOSTKOWE | DOYPACK - WOREK Z KORKIEM |
OPAKOWANIE ZBIORCZE | 6 SZTUK - 6 KG |
RODZAJ | NATURALNE PUREE OWOCOWE |
KONSYSTENCJA | PŁYNNA |
SERIA PRODUKTOWA | MAZZONI FROZEN |
PRODUCENT | MAZZONI |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 234.5 kJ / 56 kcal |
Tłuszcz | 0.13 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | <0.1 g |
Węglowodany | 12.75 g |
w tym cukry | 8.05 g |
Białko | 0.96 g |
Błonnik | 0.66 g |
Sól | 0.001 g |
Warunki przechowywania: przeciery owocowe w fabrycznie zamkniętym opakowaniu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu - maksymalna temperatura składowania to 20°C. Po otwarciu produkt należy przechowywać w warunkach chłodniczych (w temperaturze około 4°C) i spożyć w najkrótszym możliwym czasie od otwarcia.
Opakowanie - typu "doypack" z korkiem do produktów płynnych - nowoczesne, elastyczne opakowanie, lżejsze od tradycyjnych opakowań kartonowych, bezpieczniejsze do transportu i łatwiejsze do przechowywania. Małe opakowanie jednostkowe pozwala na łatwe przechowywanie, dozowanie i pozwala na zminimalizowanie marnotrawstwa produktów. Bardzo wygodne w użyciu, daje możliwość wykorzystania całej zawartości opakowania, bez pozostawiania na dnie resztek produktu. Opakowanie z korkiem umożliwia wielokrotne otwieranie i zamykanie - idealne rozwiązanie w przypadku gdy nie zużywamy jednorazowo całości produktu.
Indeks: MONIN202
Marka: MONIN
Le Fruit de Monin Cherry, to gęsty przecier o soczystym smaku dojrzałych wiśni. Intensywna barwa i autentyczny smak. Idealny dodatek do napojów, deserów i śniadań. Twórz własne owocowe przepisy z wykorzystaniem puree od Monin.
Indeks: DREIDOPPEL07
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
Indeks: BABBI91
Marka: BABBI
Topping wiśniowy, to doskonały dodatek dekoracyjny do lodów i deserów. Znakomicie podkreśli smak lodów włoskich i jogurtu mrożonego. Urozmaici smak gofrów z bitą śmietaną i naleśników na słodko. Polewa owocowa o uniwersalnym zastosowaniu.
Indeks: PAVONI160
Marka: PAVONI ITALIA
Indeks: SEMPRE424
Marka: SEMPRE
Owocowa pasta variegato z kandyzowanymi wiśniami - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Indeks: KERRY55
Marka: RAVIFRUIT
Wysokiej jakości przecier wiśniowy o 90% zawartości owoców. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: DAWN233
Marka: DAWN FOODS
Indeks: PAVONI373
Marka: PAVONI ITALIA
Seria mat silikonowych do tworzenia wkładów smakowych do nowoczesnych tortów i ciast musowych. Okrągłe otwory w różnych rozmiarach i pojemnościach.
Indeks: DOROSIOWE21
Marka: DOROSIOWE RANTY
STALOWY RANT DO ŻELKI OWOCOWEJ - regulowany rant w zestawie ze spinkami >>> ze specjalnym przeznaczeniem do tworzenia wkładów owocowych do tortu.
Indeks: MAZZONI06
Marka: MAZZONI GROUP
Gama naturalnych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Czyste puree owocowe bez dodatku cukru i substancji konserwujących. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: MAZZONI05
Marka: MAZZONI GROUP
Gama naturalnych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Czyste puree owocowe bez dodatku cukru i substancji konserwujących. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: MAZZONI04
Marka: MAZZONI GROUP
Gama naturalnych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Czyste puree owocowe bez dodatku cukru i substancji konserwujących. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: ELENA29
Marka: Elena Liofilizaty
Liofilizowane całe owoce wiśni. Suszone owoce do dekoracji cukierniczych. Chrupiąca posypka owocowa do domowych wypieków i deserów. Naturalny skład, bez dodatków i konserwantów. Zdrowa przekąska w postaci suszonych owoców wiśni.
Gama naturalnych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Czyste puree owocowe bez dodatku cukru i substancji konserwujących. Produkt w wygodnym opakowaniu.