-
Klasyczny rant cukierniczy z możliwością regulacji średnicy wykonany ze stali nierdzewnej.
-
Regulacja pozwala uzyskać wypieki o średnicy od 120 mm do 180 mm i wysokości 220 mm.
-
Wysokość rantu pozwala uzyskać większą ilość blatów z jednego biszkoptu.
-
Na zewnętrznej stronie rantu znajduje się specjalna podziałka która pozwala na ustawienie określonej średnicy rantu.
-
Stalowe spinki zapewniają szczelne zamknięcie obręczy.
-
Przeznaczony jest do wypieku biszkoptów i innych rodzajów ciasta o gęstszej konsystencji.
-
Idealnie sprawdzi się również podczas składania tortów oraz formowania zimnych deserów i potraw.
-
Uniwersalny i łatwy w użyciu rant wykonany ze stali odpornej na rdzę.
-
Przed pieczeniem rant można zabezpieczyć tłuszczem (najlepiej prawdziwym masłem) aby zapobiec przywieraniu wypieków.
-
Do pieczenia, rant należy ustawić na płaskiej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (pergaminem).
-
Przeznaczony jest do stosowania w piekarnikach elektrycznych, gazowych oraz konwekcyjnych.
-
Wykazuje odporność na działanie wysokich temperatur, chłodzenie oraz mrożenie.
-
Rantu nie można używać w kuchence mikrofalowej, jednak można bezpiecznie myć go w zmywarce.
-
Idealnie sprawdzi się zarówno w domowej jak i profesjonalnej kuchni.