
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
500g GOMA ARABIGA guma arabska polisacharyd pochodzenia naturalnego 58050037 Sosa:
Substancja zagęszczająca, stabilizująca, emulgująca, teksturo-twórcza do stosowania na zimno i na gorąco.
Substancja służy do zagęszczania wszystkich produktów (płynnych, półpłynnych) poza produktami alkoholowymi i tłustymi,
ponieważ jest nierozpuszczalna w alkoholu oraz tłuszczu.
Opis: guma arabska jest naturalnym polisacharydem otrzymywanym głównie z akacji senegalskiej.
Wykazuje działanie zagęszczające, emulgujące oraz stabilizujące w produktach spożywczych.
Stosowana jest również jako substancja wypełniająca.
Występuje w postaci białego proszku, który bardzo dobrze rozpuszcza się w gorącej wodzie
oraz częściowo rozpuszcza się w zimnej wodzie, jest nierozpuszczalna w alkoholu oraz tłuszczu.
Składniki: guma arabska (E414).
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 500 g
Dozowanie: quantum satis
Sposób użycia: zalać płynem, a następnie podgrzać do 80ºC.
Kod produktu: 58050037
Indeks: SOSA441
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA469
Marka: Sosa Ingredients
Dodatek gumy ksantanowej pozwala na uzyskanie produktów o wyjątkowo kremowej i przyjemnej konsystencji. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do lodów czy sosów oraz bezglutenowych wypieków. Łatwy w użyciu dodatek o szerokim zastosowaniu w gastronomii oraz cukiernictwie.
Indeks: EWALD01
Marka: EWALD-GELATINE GMBH
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie listków.
Indeks: SOSA266
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: RÓŻNE224
Marka: SEMPRE
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie drobnych granulek.
Indeks: SOSA281
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA226
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA453
Marka: Sosa Ingredients
Pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu wykazująca właściwości zagęszczające i żelujące w obecności wapnia. Przeznaczona przede wszystkim do stosowania w przetworach owocowych (zawierających wapń) oraz mlecznych. Dozowanie zależne jest od oczekiwanego efektu technologicznego.
Indeks: JAR02
Marka: JAR JAskulki Aromaty