Rękawy cukiernicze to niezbędny element wyposażenia każdej (domowej i profesjonalnej) pracowni cukierniczej i kulinarnej. Jednorazowe worki znacznie usprawniają pracę, ponieważ nie wymagają czasochłonnego czyszczenia. Dodatkowo rękawy wykonane zostały z wytrzymałego tworzywa, odpornego na rozdarcia i peknięcia. Materiał jest całkowicie bezpieczny w kontakcie z żywnością oraz gwarantuje niezawodność podczas pracy. Rękawy nie pękają pod wpływem nacisku i pozwalają na swobodną pracę z nadzieniami i masami.
W opakowaniu znajduje się 30 transparentnych rękawów z tworzywa o długości 29.5 cm i szerokości 16.5 cm. Mniejsza pojemność rękawów jest znacząca zaletą zwłaszcza podczas wykonywania drobnych dekoracji, ponieważ pozwala na umieszczenie w rękawie mniejszej porcji masy. Dodatkowo rękawy pasują do różnych rodzajów końcówek dekoracyjnych, ponieważ można je przycinać na dowolny wymiar.
Przeznaczone są do formowania i porcjowania różnego rodzaju mas cukierniczych (na przykład ciasta parzonego czy masy na makaroniki). Razem z końcówkami do dekoracji pozwalają na tworzenie efektownego wykończenia wypieków, deserów czy potraw. Doskonale sprawdzą się również do nakładania kremów podczas składania tortów czy porcjowania deserów. Charakteryzują się uniwersalnością w zastosowaniu.
Główne zalety produktu:
-
produkt jednorazowego użytku - wykonany z materiału w pełni poddawanego recyklingowi
-
wytrzymałość materiału zapobiega pękaniu worków, co gwarantuje niezawodność podczas pracy
-
możliwość dostosowania do dowolnej wielkości końcówki dekoracyjnej
-
uniwersalność zastosowania