Wszystkie bestsellery
  • Formy płatności

    Formy płatności
wysokiej jakości baza do lodów mlecznych oparta na białkach mleka
  • wysokiej jakości baza do lodów mlecznych oparta na białkach mleka
  • baza pozwala uzyskać lody o delikatnym i kremowym smaku

2 kg BASETOP PREMIUM 50 F.C. 12091943 PERNIGOTTI baza bez dodatku tłuszczu do produkcji lodów mlecznych

PERNIGOTTI04

Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Łatwa w użyciu - pozwala uzyskać lody o delikatnym, kremowym smaku. 

141,00 zł
Brutto
Ilość
W MAGAZYNIE

Opis

BASETOP PREMIUM 50 - najwyższej jakości baza do produkcji kremowych lodów mlecznych - wytwarzana z wyselekcjonowanych składników (premium). Jest to półprodukt w proszku przeznaczony do produkcji lodów rzemieślniczych (metodą tradycyjną). Baza charakteryzuje się niskim dozowaniem (50 g/l) i pozwala uzyskać lody o delikatnym, kremowym smaku. Łatwa w użyciu - bazę wystarczy połączyć z mlekiem oraz cukrem (w procesie na gorąco). Skład oparty jest na białkach mleka oraz substancjach emulgujących pochodzenia roślinnego (bez dodatku tłuszczu).

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: odtłuszczone mleko w proszku, dekstroza, substancje zagęszczające: karboksymetyloceluloza (E466), guma guar (E412), guma tara (E417), substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), aromaty; produkt bezglutenowy; może zawierać śladowe ilości soi, jaj, migdałów, orzechów laskowych, orzechów włoskich, pistacji, innych orzechów oraz ich pochodnych.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA GORĄCO)
MLEKO 1000 ml
CUKIER 250 g
BASETOP PREMIUM 50 50 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1645/390 kJ/kcal
Tłuszcz 8.4 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 4.1 g
Węglowodany 57.0 g
w tym cukry 56.0 g
Białko 18.0 g
Sól 1.4 g

DANE ANALITYCZNE
WILGOTNOŚĆ max. 3.0 %
CUKRY 28.5 +/- 1.0 %
SUCHA MASA MLECZNA BEZTŁUSZCZOWA 50.5 +/- 2.0 %
POZOSTAŁA SUCHA MASA 18.0 +/- 0.3 %

CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA
CAŁKOWITA LICZBA PŁYTEK < 10000 cfu/g
PLESNIE I DROŻDŻE < 200 cfu/g
ENTEROBAKTERIE < 100 cfu/g
SALMONELLA nieobecne w 25 g
PACIORKOWCE < 25 cfu/g

Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.

BAZA DO LODÓW MLECZNYCH PERNIGOTTI.png

Szczegóły produktu
PERNIGOTTI04
1020 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
12091943
NAZWA HANDLOWA
BASETOP PREMIUM 50 F.C.
MASA NETTO
2 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
12 kg (6 x 2 kg) KARTON
RODZAJ
BAZA PREMIUM DO LODÓW MLECZNYCH
BARWA
BIAŁA
FORMA
PROSZEK
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W PROCESIE NA GORĄCO
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO PRODUKCJI LODÓW METODĄ TRADYCYJNĄ
DOZOWANIE
50 g (baza) + 1 l (mleko) + 250 g (cukier)
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
18 - 20 °C
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
50 G BAZY MLECZNE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii: