
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Łatwa w użyciu - pozwala uzyskać lody o kremowej i wyjątkowo stabilnej strukturze.
BASE STABILVAN 100 P - najwyższej jakości baza do produkcji kremowych i stabilnych lodów mlecznych - wytwarzana z wyselekcjonowanych składników. Jest to półprodukt w proszku przeznaczony do produkcji lodów rzemieślniczych (metodą tradycyjną). Baza charakteryzuje się niskim dozowaniem (100 g/l) i pozwala uzyskać wyjątkowo kremowe lody o doskonałej strukturze. Łatwa w użyciu - bazę wystarczy połączyć z mlekiem oraz cukrem (w procesie na zimno lub na gorąco). Skład oparty jest na tłuszczu roślinnym oraz białka mleka z dodatkiem substancji stabilizujących i emulgujących.
Składniki: rafinowany tłuszcz roślinny (kokosowy), dekstroza, laktoza, maltodekstryna, kazeinian sodu (E469), substancje stabilizujące: mączka chleba świętojańskiego (E410), guma guar (E412), karboksymetyloceluloza (E466), substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), aromaty; może zawierać śladowe ilości soi, jaj, migdałów, orzechów laskowych, orzechów włoskich, pistacji, innych orzechów oraz ich pochodnych.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA GORĄCO LUB NA ZIMNO) | |
MLEKO | 1000 ml |
CUKIER | 250 g |
BASE STABILVAN 100 P | 50 g |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 2476/595 kJ/kcal |
Tłuszcz | 41.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 36.0 g |
Węglowodany | 48.0 g |
w tym cukry | 48.0 g |
Białko | 7.3 g |
Sól | 0.17 g |
DANE ANALITYCZNE | |
WILGOTNOŚĆ | max. 3.0 % |
CUKRY | 30 +/- 2.0 % |
TŁUSZCZ | 40 +/- 2.0 % |
SUCHA MASA MLECZNA BEZTŁUSZCZOWA | 17.5 +/- 1.0 % |
POZOSTAŁA SUCHA MASA | 9.5 +/- 0.5 % |
CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA | |
CAŁKOWITA LICZBA PŁYTEK | max 5000 cfu/g |
PLESNIE I DROŻDŻE | max 100 cfu/g |
E. COLI | nieobecne w 1 g |
SALMONELLA | nieobecne w 25 g |
GRONKOWCE | nieobecne w 1 g |
Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.
Produkt bezglutenowy
Półprodukt w proszku do lodów i cukiernictwa.
Przeznaczony tylko dla przemysłu i laboratoriów rzemieślniczych.
Nieprzeznaczony do bezpośredniego spożycia.
Stabilvan 100 - baza do lodów mlecznych o intensywnym smaku śmietankowym. Zawiera tłuszcze roślinne,
dzięki którym są bardzie stabilne podczas przechowywania oraz odporne na wahania temperatur.
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Składniki: rafinowany olej roślinny (kokosowy), dekstroza, laktoza, maltodekstryny, białka mleka, stabilizator: guma karobowa, guma guar,
karboksymetyloceluloza, emulgator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, aromat mleka, wanilina.
Kod produktu: 12091261
Opakowanie: 2kg
Karton zbiorczy: 12kg (6x2kg)
Dozowanie: 100g bazy/250g cukru/1l mleka
Producent: Pernigotti
Wyprodukowano we Włoszech.
Indeks: PERNIGOTTI178
Marka: PERNIGOTTI
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Łatwa w użyciu - pozwala uzyskać kremowe lody o przyjemnym i zrównoważonym śmietankowym smaku.
Indeks: PERNIGOTTI50
Marka: PERNIGOTTI
Neutralny integrator - dodatek zapewniający odpowiednią strukturę i konsystencję lodów (mlecznych). Pozwala na uzyskanie gładkich i kremowych lodów o doskonałej trwałości i stabilności w witrynie.
Indeks: PERNIGOTTI59/2
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: SEMPRE346
Marka: PERNIGOTTI
Produkt konfekcjonowany
Indeks: PERNIGOTTI75
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: COMPRITAL162
Marka: COMPRITAL
Cukier prosty - produkt częściowej hydrolizy skrobi
Indeks: BABBI114
Marka: BABBI
Indeks: COMPRITAL147
Marka: COMPRITAL
Indeks: COMPRITAL271
Marka: COMPRITAL
Baza o smaku śmietankowym
Indeks: PERNIGOTTI258
Marka: PERNIGOTTI
Półprodukt w proszku do produkcji wegańskich lodów metodą tradycyjną. Łatwa w użyciu - wystarczy połączyć z wodą w odpowiednich proporcjach. Pozwala uzyskać wysokiej jakości lody bez produktów pochodzenia zwierzęcego.
Indeks: PERNIGOTTI174
Marka: PERNIGOTTI
Mieszanka do przygotowywania nowoczesnych lodów wegańskich metodą tradycyjną. Doskonale sprawdzi się w połączeniu z dodatkami smakowymi na bazie gorzkiego kakao oraz różnego rodzaju orzechów.
Indeks: PERNIGOTTI188
Marka: PERNIGOTTI
Półprodukt w proszku do produkcji sorbetów z wysoką zawartością owoców. Baza nie zawiera w składzie substancji emulgujących, tłuszczu oraz aromatów. Przeznaczona do stosowania w procesie na zimno oraz na ciepło.
Indeks: COMPRITAL45
Marka: COMPRITAL
Baza do lodów mlecznych
Indeks: COMPRITAL120
Marka: COMPRITAL
Baza do lodów alkoholowych
Indeks: PERNIGOTTI236
Marka: PERNIGOTTI
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Pozwala na uzyskanie doskonałej podstawy do produkcji lodów o różnorodnych smakach.
Indeks: COMPRITAL229
Marka: COMPRITAL
Baza do wegańskich lodów mlecznych
Indeks: PERNIGOTTI165
Marka: PERNIGOTTI
Kompletna baza do produkcji lodów o charakterystycznym smaku sera ricotta. Baza doskonale sprawdzi się do tworzenia lodów o smaku inspirowanym tradycyjnym włoskim ciastem - cassata siciliana.
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Łatwa w użyciu - pozwala uzyskać lody o kremowej i wyjątkowo stabilnej strukturze.