Baza do sorbetów oparta na naturalnych składnikach pochodzenia roślinnego. Pozwala na produkcję lodów wegańskich. Przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych.
1 kg GIUBILEO LATTE B211A COMPRITAL naturalna baza do lodów mlecznych do stosowania na gorąco
Baza do lodów mlecznych oparta na naturalnych składnikach. Produkt bez dodatku tłuszczy pochodzenia roślinnego, emulgatorów i sztucznych aromatów. Przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych.
Opis produktu
"Giubileo Experience to program, dzięki któremu producent lodów zyska możliwość zaproponowania swoim klientom wyjątkowego, absolutnie niepowtarzalnego produktu najwyższej jakości. Z baz całkowicie wyeliminowano emulgatory i tłuszcze roślinne (zarówno utwardzone, jak i rafinowane). Receptury zostały skomponowane z zastosowaniem cukru trzcinowego i cukru gronowego, a także świeżej śmietany i mleka. Za smak odpowiadają składniki najwyższej jakości - dlatego lody wykonane zgodnie z filozofią Giubileo Experience są takie smaczne i doskonałe. Ponadto spełniają wymagania klientów, którzy oczekują produktów o zrozumiałych recepturach, wykonanych z naturalnych składników, powszechnie znanych i postrzeganych jako zdrowe."
![]()
GIUBILEO LATTE - to oparta na naturalnych składnikach doskonale zbilansowana mieszanka podstawowa (bazowa) do produkcji lodów mlecznych z czystą etykietą. Produkt nie zawiera tłuszczy pochodzenia roślinnego, emulgatorów i sztucznych aromatów. Przeznaczona do sporządzania lodów mlecznych o gładkiej i kremowej konsystencji oraz doskonałej smarowności i miękkości (nawet podczas przechowywania w bardzo niskich temperaturach - (-) 20°C). Lekko waniliowy aromat doskonale podkreśla smak stosowanych dodatków. Lody z dodatkiem bazy charakteryzują się doskonałą stabilnością i odpornością na topnienie. Baza przeznaczona jest do stosowania w procesie na ciepło (z zastosowaniem pasteryzatora). Zalecane dozowanie produktu - 10%.
![]()
![]()
Składniki: rafinowany i nierafinowany cukier trzcinowy, białka mleka, odtłuszczone mleko w proszku, śmietanka w proszku, substancja stabilizująca: mączka chleba świętojańskiego (E410), błonnik roślinny, sól, naturalny ekstrakt waniliowy; może zawierać soję; obecność alergenów jako składników została podana w składzie; wyprodukowano w zakładzie, w którym stosuje się mleko i produkty pochodzące z mleka, jaja, soję oraz orzechy.
![]()
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.
![]()
![]()
| RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE | |
| GIUBILEO LATTE | 100 g |
| MIESZANKA BAZOWA | 1000 ml |
![]()
![]()
| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
| Wartość energetyczna | 1685/403 kJ/kcal |
| Tłuszcz | 7.2 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4.4 g |
| Węglowodany | 59.0 g |
| w tym cukry | 59.0 g |
| w tym poliole | 0.0 g |
| Błonnik | 2.4 g |
| Białko | 24.0 g |
| Sól | 0.95 g |
![]()
![]()
![]()
![]()
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.
![]()
![]()
![]()
![]()
Szczegóły produktu
- NUMER KATALOGOWY
- B211A
- NAZWA HANDLOWA
- GIUBILEO LATTE
- MASA NETTO
- 1.0 kg
- OPAKOWANIE
- WOREK (PET | ALU | PE)
- OPAKOWANIE ZBIORCZE
- 12.0 kg (12 x 1.0 kg) KARTON
- RODZAJ
- NATURALNA BAZA DO LODÓW MLECZNYCH
- AROMAT
- LEKKO WANILIOWY
- SMAK
- NATURALNY | CHARAKTERYSTYCZNY
- FORMA
- PROSZEK
- PRZEZNACZENIE
- DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
- PRZEZNACZENIE
- DO NATURALNYCH LODÓW RZEMIEŚLNICZYCH
- ZASTOSOWANIE
- DO LODÓW MLECZNYCH Z CZYSTĄ ETYKIETĄ
- ZASTOSOWANIE
- W PROCESIE NA CIEPŁO (PASTERYZATOR)
- DOZOWANIE
- 100 g/l
- DOZOWANIE
- 10%
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
- 24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
- SERIA PRODUKTOWA
- GIUBILEO EXPERIENCE
- CERTYFIKATY
- GLUTEN FREE