baza do produkcji naturalnych lodów rzemieślniczych
  • baza do produkcji naturalnych lodów rzemieślniczych

1 kg GIUBILEO LATTE B211A COMPRITAL naturalna baza do lodów mlecznych do stosowania na gorąco

COMPRITAL95

Baza do lodów mlecznych oparta na naturalnych składnikach. Produkt bez dodatku tłuszczy pochodzenia roślinnego, emulgatorów i sztucznych aromatów. Przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych.

Rabaty ilościowe

Ilość Cena Oszczędzasz
12 91,20 zł Do 57,60 zł
96,00 zł
Brutto

96,00 zł / 1 kg

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

favorite_border favorite
Opis

"Giubileo Experience to program, dzięki któremu producent lodów zyska możliwość zaproponowania swoim klientom wyjątkowego, absolutnie niepowtarzalnego produktu najwyższej jakości. Z baz całkowicie wyeliminowano emulgatory i tłuszcze roślinne (zarówno utwardzone, jak i rafinowane). Receptury zostały skomponowane z zastosowaniem cukru trzcinowego i cukru gronowego, a także świeżej śmietany i mleka. Za smak odpowiadają składniki najwyższej jakości - dlatego lody wykonane zgodnie z filozofią Giubileo Experience są takie smaczne i doskonałe. Ponadto spełniają wymagania klientów, którzy oczekują produktów o zrozumiałych recepturach, wykonanych z naturalnych składników, powszechnie znanych i postrzeganych jako zdrowe."

GIUBILEO LATTE - to oparta na naturalnych składnikach doskonale zbilansowana mieszanka podstawowa (bazowa) do produkcji lodów mlecznych z czystą etykietą. Produkt nie zawiera tłuszczy pochodzenia roślinnego, emulgatorów i sztucznych aromatów. Przeznaczona do sporządzania lodów mlecznych o gładkiej i kremowej konsystencji oraz doskonałej smarowności i miękkości (nawet podczas przechowywania w bardzo niskich temperaturach - (-) 20°C). Lekko waniliowy aromat doskonale podkreśla smak stosowanych dodatków. Lody z dodatkiem bazy charakteryzują się doskonałą stabilnością i odpornością na topnienie. Baza przeznaczona jest do stosowania w procesie na ciepło (z zastosowaniem pasteryzatora). Zalecane dozowanie produktu - 10%.

Składniki: rafinowany i nierafinowany cukier trzcinowy, białka mleka, odtłuszczone mleko w proszku, śmietanka w proszku, substancja stabilizująca: mączka chleba świętojańskiego (E410), błonnik roślinny, sól, naturalny ekstrakt waniliowy; może zawierać soję; obecność alergenów jako składników została podana w składzie; wyprodukowano w zakładzie, w którym stosuje się mleko i produkty pochodzące z mleka, jaja, soję oraz orzechy.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.

RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE
GIUBILEO LATTE 100 g
MIESZANKA BAZOWA 1000 ml

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1685/403 kJ/kcal
Tłuszcz 7.2 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 4.4 g
Węglowodany 59.0 g
w tym cukry 59.0 g
w tym poliole 0.0 g
Błonnik 2.4 g
Białko 24.0 g
Sól 0.95 g

Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.

Szczegóły produktu
COMPRITAL95
59 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
B211A
NAZWA HANDLOWA
GIUBILEO LATTE
MASA NETTO
1.0 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
12.0 kg (12 x 1.0 kg) KARTON
RODZAJ
NATURALNA BAZA DO LODÓW MLECZNYCH
AROMAT
LEKKO WANILIOWY
SMAK
NATURALNY | CHARAKTERYSTYCZNY
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
PRZEZNACZENIE
DO NATURALNYCH LODÓW RZEMIEŚLNICZYCH
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA CIEPŁO (PASTERYZATOR)
ZASTOSOWANIE
DO LODÓW MLECZNYCH Z CZYSTĄ ETYKIETĄ
DOZOWANIE
100 g/l
DOZOWANIE
10%
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
GIUBILEO EXPERIENCE
CERTYFIKATY
GLUTEN FREE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: COMPRITAL147

Marka: GIUBILEO EXPERIENCE

1 kg FRUTTA PIU' GIUBILEO B217B COMPRITAL naturalna baza do sorbetów owocowych do stosowania na gorąco

favorite_border favorite

Baza do sorbetów oparta na naturalnych składnikach pochodzenia roślinnego. Pozwala na produkcję lodów wegańskich. Przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych.

Cena 77,30 zł

77,30 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: COMPRITAL152

Marka: GIUBILEO EXPERIENCE

1 kg GIUBILEO CIOCCOLATO B214A COMPRITAL baza do naturalnych lodów czekoladowych o intensywnym smaku

favorite_border favorite

Baza do sporządzania lodów czekoladowych o wyrazistym smaku kakao. Baza do mlecznych lodów czekoladowych oparta na naturalnych składnikach. Produkt bez dodatku tłuszczy pochodzenia roślinnego, emulgatorów i sztucznych aromatów. Przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych.

Cena 117,50 zł

117,50 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: COMPRITAL150

Marka: GIUBILEO EXPERIENCE

1 kg MASCARGEL GIUBILEO P408A COPRITAL mieszanka do lodów na bazie serka mascarpone w proszku

favorite_border favorite

Aromatyczna mieszanka do lodów na bazie serka mascarpone w proszku - pozwala na produkcję kremowych lodów o charakterystycznym smaku.

Cena 118,69 zł

118,69 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: MORI25

Marka: MORI 2A

dł. 26 cm SPATOLA BLU GESPAPP26.BLU MORI 2A stalowa szpatuła do lodów z niebieskim uchwytem z tworzywa

favorite_border favorite

Seria stalowych łyżek do lodów z uchwytem wykonanym z wytrzymałego tworzywa - polipropylenu. Uniwersalne w zastosowaniu, bardzo praktyczne i wygodne w użyciu. Niezbędny element wyposażenia każdej lodziarni. Dostępne w różnych wersjach kolorystycznych.

Cena 28,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: MODECOR643

Marka: MODECOR

3 g COLORDUST GIALLO SOLE 23137 MODECOR żółty barwnik w proszku rozpuszczalny w tłuszczu

favorite_border favorite

Rozpuszczalny w tłuszczu barwnik do barwienia produktów spożywczych oraz do stosowania na powierzchnię. Nie zawiera bieli tytanowej oraz związków azowych. Produkt bezglutenowy.

Cena 21,00 zł

700,00 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT114

Marka: CALLEBAUT

1 kg CIEMNA CZEKOLADA 54.5% RECIPE N°811-E1-U68 CALLEBAUT

favorite_border favorite

Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 114,00 zł

114,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: COMPRITAL188

Marka: GIUBILEO EXPERIENCE

3 kg PASTA MENTA PIPERITA GIUBILEO PC628PB COMPRITAL pasta miętowa z cukrem trzcinowym i gronowym

favorite_border favorite

Pasta miętowa z serii Giubileo Experience - z dodatkiem cukru trzcinowego i gronowego - przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych.

Cena 268,50 zł

89,50 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE