• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

CW12078 WCM 2022 POLEN CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do pralin - słonecznik by Igor Zaritskyi
  • forma do pralin i czekoladek nadziewanych - słonecznik
  • CW12078 WCM 2022 POLEN CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do pralin - słonecznik by Igor Zaritskyi

CW12078 WCM 2022 POLEN CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do pralin - słonecznik by Igor Zaritskyi

CHOCOWORLD162

Profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin i czekoladek nadziewanych o oryginalnym i nowoczesnym kształcie - słonecznika. Stworzona we współpracy z Igor Zaritskyi.

108,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

Formy do pracy z czekoladą wykonane z poliwęglanu charakteryzują się wyjątkową trwałością i wytrzymałością. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie zarówno wysokich jak i niskich temperatur. Materiał, z którego wykonane są formy zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię wyrobów czekoladowych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia matowych plam. Zapewnia również równomierne rozprowadzanie ciepła, co ma ogromne znaczenie podczas pracy z czekoladą. Dodatkową zaletą form wykonanych z poliwęglanu jest ich transparentna barwa, która pozwala na kontrolę podczas formowania kształtów. Ponadto materiał pod wpływem zmian temperatury kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania kształtów z formy. Przed wlaniem czekolady, formę należy lekko podgrzać, co zapobiega zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.

12078CW WORLD CHOCOLATE MASTERS 2022 - POLEN BY IGOR ZARITSKYI - profesjonalna forma z polikarbonatu do pralin i czekoladek nadziewanych o oryginalnym kształcie - słonecznika - stworzona we współpracy z Igorem Zaritskyi.

Zalety korzystania z form z poliwęglanu:

  • trwały i wytrzymały materiał gwarantuje niezawodność

  • odporność materiału na uszkodzenia mechaniczne oraz szeroki zakres temperatur

  • zapewnienie błyszczącej powierzchni wyrobów czekoladowych

  • równomierne rozprowadzanie ciepła wewnątrz formy

  • możliwość kontrolowania wypełnienia formy - dzięki transparentnej barwie

  • łatwość wyjmowania kształtów z formy

SCHEMAT FORMY DO PRALIN:

CHOCOLATE WORLD FORMY DO PRALIN I CZEKOLADEK.png

TECHNIKI

  • WYBÓR ODPOWIEDNIEJ PŁYNNOŚCI CZEKOLADY:

Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.

  • PROCES TEMPEROWANIA CZEKOLADY:

Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).

  • PRODUKCJA PRALIN Z NADZIENIEM:

Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.

KATALOG PRODUKTOWY

CHOCOLATE WORLD FORMY

Szczegóły produktu
CHOCOWORLD162
18 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
CW12078
NAZWA HANDLOWA
CW12078 WCM 2022 POLEN
OPAKOWANIE
BRAK OPAKOWANIA OCHRONNEGO
ILOŚĆ PORCJI
10
OBJĘTOŚĆ PORCJI
14 g
OBJĘTOŚĆ FORMY
140 g
WYMIARY FORMY
275 mm x 135 mm x h 24 mm
WYMIARY PORCJI
42.7 mm x 42.7 mm x h 13 mm
RODZAJ
FORMA DO PRALIN I CZEKOLADEK
KSZTAŁT
OKRĄGŁY
BARWA
TRANSPARENTNA
WZÓR
SŁONECZNIK
MATERIAŁ
POLIWĘGLAN
PRZEZNACZENIE
DO KONTAKTU Z ŻYWNOŚCIĄ
ZASTOSOWANIE
DO CZEKOLADY
APLIKACJE
PRALINY | CZEKOLADKI | WYROBY NADZIEWANE
TEMATYKA
UNIWERSALNA
MOŻLIWOŚĆ CHŁODZENIA
TAK
MOŻLIWOŚĆ SZOKOWEGO ZAMRAŻANIA
TAK
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: CHOCOWORLD183

Marka: CHOCOLATE WORLD

CW12100 THE CRYSTAL - DUTCH PASTRY TEAM CHOCOLATE WORLD - forma z poliwęglanu do pralin - w kształcie kryształów

Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:

Cena 105,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CHOCOWORLD182

Marka: CHOCOLATE WORLD

CW12097 BLOKJE MET BUBBELS CHOCOLATE WORLD - forma z poliwęglanu do pralin - prostokątny blok z wzorem bąbelków

Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:

Cena 105,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE