
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin i czekoladek nadziewanych o oryginalnym i nowoczesnym kształcie - słonecznika. Stworzona we współpracy z Igor Zaritskyi.
Formy do pracy z czekoladą wykonane z poliwęglanu charakteryzują się wyjątkową trwałością i wytrzymałością. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie zarówno wysokich jak i niskich temperatur. Materiał, z którego wykonane są formy zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię wyrobów czekoladowych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia matowych plam. Zapewnia również równomierne rozprowadzanie ciepła, co ma ogromne znaczenie podczas pracy z czekoladą. Dodatkową zaletą form wykonanych z poliwęglanu jest ich transparentna barwa, która pozwala na kontrolę podczas formowania kształtów. Ponadto materiał pod wpływem zmian temperatury kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania kształtów z formy. Przed wlaniem czekolady, formę należy lekko podgrzać, co zapobiega zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.
12078CW WORLD CHOCOLATE MASTERS 2022 - POLEN BY IGOR ZARITSKYI - profesjonalna forma z polikarbonatu do pralin i czekoladek nadziewanych o oryginalnym kształcie - słonecznika - stworzona we współpracy z Igorem Zaritskyi.
Zalety korzystania z form z poliwęglanu:
trwały i wytrzymały materiał gwarantuje niezawodność
odporność materiału na uszkodzenia mechaniczne oraz szeroki zakres temperatur
zapewnienie błyszczącej powierzchni wyrobów czekoladowych
równomierne rozprowadzanie ciepła wewnątrz formy
możliwość kontrolowania wypełnienia formy - dzięki transparentnej barwie
łatwość wyjmowania kształtów z formy
SCHEMAT FORMY DO PRALIN:
Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.
Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).
Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.
Indeks: CHOCOWORLD01
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie korony
Indeks: CHOCOWORLD03
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie kwadratu
Indeks: CHOCOWORLD08
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie wiru
Indeks: CHOCOWORLD14
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie bąbelków
Indeks: CHOCOWORLD17
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa na 3 tabliczki czekolady
Indeks: CHOCOWORLD25
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie Kuli
Indeks: HANSBRUNNER37
Marka: HANS BRUNNER
Klasyka zawsze obroni się sama... wzór z formowanego termicznie poliwęglanu pozwoli Ci na tworzenie klasycznych pralin z wyjątkowym wnętrzem. Uwolnij swoją kreatywność i postaw na nietuzinkowe połączenia smakowe.
Indeks: CHOCOWORLD98
Marka: CHOCOLATE WORLD
Indeks: CHOCOWORLD140
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu do bożonarodzeniowych pralin i czekoladek nadziewanych w kształcie bałwanków.
Indeks: SILIKOMART63
Marka: SILIKOMART
Indeks: CHOCOWORLD152
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu do klasycznych pralin i czekoladek nadziewanych o sześciennym kształcie. Przestrzenny wzór doskonale sprawdzi się do pralin dekorowanych.
Indeks: SILIKOMART533
Marka: SILIKOMART
Zestaw form do pralin z Tritanu™ i silikonu.
Indeks: CHOCOWORLD104
Marka: CHOCOLATE WORLD
Indeks: SILIKOMART257
Marka: SILIKOMART
Brązowa forma silikonowa w kształcie 11 koron po 9 ml.
Indeks: CHOCOWORLD27
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin Davide Comaschi 1754CW Chocolate World
Indeks: SILIKOMART263
Marka: SILIKOMART
Brązowa forma silikonowa w kształcie stożków ze złobieniami.
Indeks: CACAOBARRY27
Marka: CACAO BARRY
Indeks: CHOCOWORLD09
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie połówki jajka
Indeks: CHOCOWORLD55
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie połówki jajka
Indeks: SILIKOMART568
Marka: SILIKOMART
Zestaw form do tworzenia oryginalnych batonów czekoladowych z nadzieniem. W skład zestawu wchodzi forma do czekolady wykonana z innowacyjnego tritanu oraz silikonowa forma do kształtowania nadzienia.
Indeks: HANSBRUNNER67
Marka: HANS BRUNNER
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie Kuli
Indeks: CHOCOWORLD20
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie czaszki
Indeks: CHOCOWORLD165
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma do pralin z wytrzymałego poliwęglanu. Przeznaczona do tworzenia klasycznych i nadziewanych czekoladek w kształcie żabki.
Profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin i czekoladek nadziewanych o oryginalnym i nowoczesnym kształcie - słonecznika. Stworzona we współpracy z Igor Zaritskyi.