PC5028 Eros Pavoni Italia - forma do walentynkowych tabliczek czekolady - dł. 154 x szer. 77 x wys. 11 mm / poj. 100 g
  • forma pozwala na przygotowanie wyjątkowych tabliczek czekolady w różnych wersjach kolorystycznych
  • forma pozwala na przygotowanie wyjątkowych tabliczek czekolady w różnych wersjach kolorystycznych
  • PC5028 Eros Pavoni Italia - forma do walentynkowych tabliczek czekolady - dł. 154 x szer. 77 x wys. 11 mm / poj. 100 g
  • PC5028 Eros Pavoni Italia - forma do walentynkowych tabliczek czekolady - dł. 154 x szer. 77 x wys. 11 mm / poj. 100 g

PC5028 Eros Pavoni Italia - forma do walentynkowych tabliczek czekolady - dł. 154 x szer. 77 x wys. 11 mm / poj. 100 g

PAVONI319

Seria eleganckich, wyrafinowanych i innowacyjnych interpretacji, które powstały na bazie podstawowego kształtu tabliczki czekolady. Forma pozwala na jednorazowe przygotowanie trzech tabliczek czekolady o klasycznej gramaturze. Idealna do tworzenia dekoracyjnych tabliczek czekolady na walentynki.

104,00 zł
Brutto

104,00 zł / 1 szt.

Stawka VAT: 23.00%

W magazynie: 2

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

favorite_border favorite
Opis

Forma do walentynkowych tabliczek czekolady:

Seria odważnych, oryginalnych i innowacyjnych interpretacji, które powstały na bazie podstawowego kształtu tabliczki czekolady. Wyjątkowo kreatywne wzory, które powstały w wyniku współpracy profesjonalistów i prawdziwych mistrzów cukiernictwa. Formy charakteryzuje wysoka jakość wykonania i odwzorowania kształtów. Wykonane zostały z nowoczesnego i odpornego tworzywa, które jest całkowicie bezpieczne w kontakcie z żywnością.

Formy do pracy z czekoladą wykonane z tritanu charakteryzują się wyjątkową trwałością i wytrzymałością. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie zarówno wysokich jak i niskich temperatur. Materiał, z którego wykonane są formy zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię wyrobów czekoladowych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia matowych plam. Zapewnia również równomierne rozprowadzanie ciepła, co ma ogromne znaczenie podczas pracy z czekoladą. Dodatkową zaletą form wykonanych z tritanu jest ich transparentna barwa, która pozwala na kontrolę podczas formowania kształtów. Ponadto materiał pod wpływem zmian temperatury kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania kształtów z formy. Przed wlaniem czekolady, formę należy lekko podgrzać, co zapobiega zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.

Specyfikacja techniczna i warunki użytkowania form do czekolady:

Formy wykazują odporność na działanie kwasów mineralnych, tłuszczu, olejów oraz alkoholu. Charakteryzują się stabilnością w utrzymaniu kształtów i wymiarów pod wpływem działania wysokich i niskich temperatur, są odpowiednio twarde i elastyczne. Wykazują odporność na działanie temperatur w zakresie od (-) 40°C do (+) 120°C.

Producent zaleca ręczne czyszczenie form lub mycie w zmywarce przy użyciu delikatnych środków czyszczących. Do czyszczenia form nie należy stosować silnych detergentów, wystarczy klasyczny płyn do mycia naczyń i ciepła woda. Po każdym myciu formy należy dokładnie wytrzeć do sucha ściereczką wykonaną z mikrofibry. Taki proces czyszczenia zapewnia najlepsze wykorzystanie właściwości materiału podczas tworzenia wyrobów czekoladowych. Do czyszczenia nie należy używać ostrych gąbek, które mogą zarysować powierzchnię formy.

Form nie należy używać w kuchence mikrofalowej oraz chronić przed bezpośrednim kontaktem ze źródłem ciepła i otwartym ogniem.

Podstawowy sposób wypełniania form do czekolady:

- całość formy wypełniamy odpowiednio zatemperowaną czekoladą, o właściwej temperaturze i płynności,

- czekoladę rozprowadzamy równomiernie po całej objętości wzoru, nadmiar czekolady zlewamy,

- pozostawiamy do momentu całkowitego zastygnięcia czekolady,

- formę wypełniamy nadzieniem i ponownie zalewamy zatemperowaną czekoladą,

- pozostawiamy do zastygnięcia i ostrożnie wyjmujemy gotowe wyroby.

Zalety form do czekolady wykonanych z tritanu:

- trwały i wytrzymały materiał gwarantuje niezawodność,

- odporność materiału na uszkodzenia mechaniczne oraz szeroki zakres temperatur,

- zapewnienie błyszczącej powierzchni wyrobów czekoladowych,

- równomierne rozprowadzanie ciepła wewnątrz formy,

- możliwość kontrolowania wypełnienia formy, dzięki transparentnej barwie,

- łatwość wyjmowania kształtów z formy,

- możliwość ręcznego i maszynowego formowania.

Szczegóły i wymiary formy do tabliczek czekolady:

Nazwa handlowa PC5028 Eros
Numer katalogowy PC5028FR
Kształt tabliczki prostokąt
Wzór serca
Tematyka walentynki
Materiał tritan
Wymiary formy dł. 275 x szer. 175 mm
Wymiary tabliczki dł. 154 x szer. 77 x wys. 11 mm
Objętość tabliczki 100 g
Ilość tabliczek na formę 3
Objętość formy 3 x 100 g = 300 g
Układ 1 x 3
Przeznaczenie profesjonalna forma do produkcji ręcznej i maszynowej
Zastosowanie klasyczne, dekorowane, nadziewane tabliczki czekolady
Rodzaj forma do odlewania wyrobów czekoladowych
Producent Pavoni Italia
Dystrybutor Sempre Group

Wybór odpowiedniej płynności czekolady:

Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.

Proces temperowania czekolady:

Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).

Produkcja wyrobów czekoladowych z nadzieniem:

Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.

Ostrzeżenia i informacje dodatkowe:

Producent: Pavoni Italia

Dystrybutor: Sempre Group

Kraj produkcji: Wyprodukowano we Włoszech

Produkt przeznaczony do kontaktu z żywnością.

Wykonany z materiałów bezpiecznych w kontakcie z żywnością.

Dokładnie umyć przed pierwszym użyciem.

Szczegóły produktu
PAVONI319
2 Przedmioty
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: CALLEBAUT34

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg BIAŁA CZEKOLADA 25.9% RECIPE N°CW2 CALLEBAUT CW2NV-E4-U71

favorite_border favorite

Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i wanilii. Niska płynność oraz kremowa i gęsta konsystencja doskonale sprawdzi się do nadawania smaku musom oraz kremom, a także formowania większych figurek czekoladowych.

Cena 285,50 zł

114,20 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT02

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg CIEMNA CZEKOLADA 70.5% RECIPE N°70-30-38 CALLEBAUT 70-30-38-E4-U71

favorite_border favorite

Najlepsza ciemna belgijska czekolada o intensywnym smaku z dominującymi nutami prażonego kakao, lekką goryczką oraz świeżymi owocowymi nutami. Niska płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 311,50 zł

124,60 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT98

Marka: CALLEBAUT

1 kg BIAŁA CZEKOLADA 25.9% RECIPE N°CW2 CW2NV-E4-U71 CALLEBAUT (produkt konfekcjonowany)

favorite_border favorite

Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i wanilii. Niska płynność oraz kremowa i gęsta konsystencja doskonale sprawdzi się do nadawania smaku musom oraz kremom, a także formowania większych figurek czekoladowych.

Cena 135,00 zł

135,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT04

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg CIEMNA CZEKOLADA 54.5% RECIPE N°811 CALLEBAUT 811-E4-U71

favorite_border favorite

Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 287,50 zł

115,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT05

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg MLECZNA CZEKOLADA 33.6% RECIPE N°823 CALLEBAUT 823NV-E4-U71

favorite_border favorite

Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 298,00 zł

119,20 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: CALLEBAUT93

Marka: CALLEBAUT

1 kg CIEMNA CZEKOLADA 70.5% RECIPE N°70-30-38 CALLEBAUT (produkt konfekcjonowany)

favorite_border favorite

Najlepsza ciemna belgijska czekolada o intensywnym smaku z dominującymi nutami prażonego kakao, lekką goryczką oraz świeżymi owocowymi nutami. Niska płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 146,00 zł

146,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CHOCOWORLD102

Marka: CHOCOLATE WORLD

Trapezowa szpachla cukiernicza z uchwytem z tworzywa - dł. 24 x szer. 18 cm - nr. kat. M1185 Chocolate World

favorite_border favorite

Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Trapezowy nóż do czekolady.

Cena 169,00 zł

169,00 zł / 1 szt.

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: PAVONI235

Marka: PAVONI ITALIA

KE068 Eros Pavoni - pavocake - walentynkowa forma silikonowa do ciast i deserów - serca - poj. 1022 ml

favorite_border favorite

Eros od Pavoni Italia, to forma silikonowa do walentynkowych ciast i deserów musowych. Nowoczesna forma silikonowa Serca. Profesjonalna forma silikonowa do nowoczesnych wypieków i deserów. Dopracowany w najdrobniejszych szczegółach kształt pozwala na tworzenie zaskakujących Walentynkowych kreacji! Forma o wymiarach dł. 179 x szer. 178 mm x wys. 48 mm i...

Cena 128,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: THERMOHAUSER356

Marka: THERMOHAUSER

Stalowa szpachla cukiernicza z niebieskim uchwytem z tworzywa - dł. 24.5 x szer. 6 cm - nr. kat. 68665 Thermohauser

favorite_border favorite

Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.

Cena 35,00 zł

35,00 zł / 1 szt.

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: THERMOHAUSER268

Marka: THERMOHAUSER

Stalowa szpachla cukiernicza z niebieskim uchwytem z tworzywa - dł. 24.5 x szer. 8 cm - nr. kat. 68677 Thermohauser

favorite_border favorite

Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.

Cena 41,00 zł

41,00 zł / 1 szt.

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: CALLEBAUT116

Marka: CALLEBAUT

400 g CIEMNA CZEKOLADA 54.5% RECIPE N°811-E0-D94 CALLEBAUT

favorite_border favorite

Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 50,60 zł

126,50 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT114

Marka: CALLEBAUT

1 kg CIEMNA CZEKOLADA 54.5% RECIPE N°811-E1-U68 CALLEBAUT

favorite_border favorite

Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 120,50 zł

120,50 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PAVONI322

Marka: PAVONI ITALIA

PC5000 Lovely Pavoni Italia - forma do walentynkowych tabliczek czekolady - dł. 150 x szer. 76 x wys. 10 mm / poj. 100 g

favorite_border favorite

Seria eleganckich, wyrafinowanych i innowacyjnych interpretacji, które powstały na bazie podstawowego kształtu tabliczki czekolady. Forma pozwala na jednorazowe przygotowanie trzech tabliczek czekolady o klasycznej gramaturze. Sygnowana forma stworzona we współpracy z Antonio Bachour.

Cena 109,00 zł

109,00 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PAVONI427

Marka: PAVONI ITALIA

KE099 Eros 2.0 Pavoni - pavocake - walentynkowa forma silikonowa do ciast i deserów - serca - poj. 1000 ml

favorite_border favorite

Eros 2.0 od Pavoni Italia, to forma silikonowa do walentynkowych ciast i deserów musowych. Nowoczesna forma silikonowa Serca. Profesjonalna forma silikonowa do nowoczesnych wypieków i deserów. Dopracowany w najdrobniejszych szczegółach kształt pozwala na tworzenie zaskakujących Walentynkowych kreacji! Forma o wymiarach śr. 180 mm x wys. 45 mm i pojemności...

Cena 117,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: PAVONI426

Marka: PAVONI ITALIA

PX43111 Eros 2.0 Pavoni - walentynkowa forma silikonowa do monoporcji - serca - śr. 70 mm / poj. 130 ml x 15 porcji

favorite_border favorite

Eros 2.0 od Pavoni Italia, to forma silikonowa do walentynkowych monoporcji. Nowoczesna forma silikonowa Serca. Profesjonalna forma silikonowa do nowoczesnych wypieków i deserów. Dopracowany w najdrobniejszych szczegółach kształt pozwala na tworzenie zaskakujących Walentynkowych kreacji! Wymiary monoporcji: dł. 70 mm x szer. 60 mm x wys. 40 mm, pojemność...

Cena 167,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: SILIKOMART730

Marka: SILIKOMART

SCG38 Love Choco Bar Silikomart - forma silikonowa do tabliczek czekolady w serca - 155 x 76 x wys. 8.5 mm / poj. 85 ml

favorite_border favorite

Seria form silikonowych dla prawdziwych miłośników czekolady. Twórz spersonalizowane czekoladki dla siebie i dla najbliższych. Love Choco Bar, to foremka silikonowa do walentynkowych tabliczek czekolady w serduszka. Foremka pozwala przygotować dekoracyjną tabliczkę czekolady o wymiarach dł. 155 x szer. 76 x wys. 8.5 mm i pojemności 85 ml.

Cena 46,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: SILIKOMART98

Marka: SILIKOMART

SF105 Cube Silikomart - uniwersalna forma silikonowa - kostka - dł. 35 x wys. 35 mm / poj. 42 ml x 15 porcji

favorite_border favorite

Forma silikonowa o klasycznym kształcie do tworzenia tradycyjnych i nowoczesnych wypieków oraz deserów mrożonych. Uniwersalne zastosowanie i łatwość użycia gwarantują zawsze doskonały efekt, niezależnie od tego jaką formę deseru przygotujesz. Forma na 15 kostek o boku 35 mm i pojemności 42 ml.

Cena 56,00 zł

56,00 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: FOODCOLOURS80(4)

Marka: FOOD COLOURS

op. 20 g ORIGINAL GOLD WS-P-157 FOOD COLOURS złoty pyłek do ręcznego dekorowania powierzchni wyrobów

favorite_border favorite

Metaliczny barwnik do ręcznego dekorowania powierzchni wyrobów cukierniczych - efekt migotania i połysku.

Cena 42,00 zł

210,00 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CHOCOWORLD26

Marka: CHOCOLATE WORLD

CW1433 Stożek - Chocolate World - forma z poliwęglanu do pralin - śr. 29 x wys. 25 mm / poj. 15 g x 24 praliny

favorite_border favorite

Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. Zobacz jak pracować z formą:

Cena 102,00 zł

102,00 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: MARTELLATO15

Marka: MARTELLATO

1 szt. Tylka Rosyjska do kwiatów - BX0011 Martellato - stalowa końcówka do dekorowania kremem - śr. 37 mm x wys. 42 mm

favorite_border favorite

Tylka Rosyjska, to końcówka do tworzenia dekoracji cukierniczych z kremu maślanego oraz innych mas o większej gęstości. Charakterystyczną cechą tego rodzaju końcówek jest możliwość uzyskania gotowego wzoru przy jednym wyciśnięciu kremu. Stosowanie końcówek pozwala na tworzenie efektownych dekoracji.

Cena 9,90 zł

9,90 zł / 1 szt.

OBECNIE BRAK NA STANIE