• Babbi Day

  • SZKOLENIA CUKIERNICZE

  • CIASTECZKA WIELKANOCNE

  • BIO BOTANIKA BY IGOR ZARITSKYI

  • PŁAĆ WYGODNIE

wyjątkowa forma do tworzenia tabliczek czekolady z kawałkami w kształcie serduszek
  • wyjątkowa forma do tworzenia tabliczek czekolady z kawałkami w kształcie serduszek
  • forma pozwala na przygotowanie wyjątkowych tabliczek czekolady w różnych wersjach kolorystycznych
  • forma pozwala na przygotowanie wyjątkowych tabliczek czekolady w różnych wersjach kolorystycznych

EROS PC5028FR PAVONI forma z tritanu do tabliczek czekolady z serduszkami

PAVONI319

Seria eleganckich, wyrafinowanych i innowacyjnych interpretacji, które powstały na bazie podstawowego kształtu tabliczki czekolady. Forma pozwala na jednorazowe przygotowanie trzech tabliczek czekolady o klasycznej gramaturze - 100 g.

113,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

Seria eleganckich, wyrafinowanych i innowacyjnych interpretacji, które powstały na bazie podstawowego kształtu tabliczki czekolady. Wyjątkowo kreatywne kształty powstały w wyniku międzynarodowej współpracy profesjonalistów, którzy opracowali serie innowacyjnych form do tworzenia tabliczek czekolady o klasycznej gramaturze (100 g). Formy pozwalają na jednorazowe przygotowanie trzech tabliczek czekolady (schemat poniżej). 

Formy charakteryzuje wysoka jakość wykonania i odwzorowania kształtów. Wykonane zostały z tritanu, jest to nowoczesne tworzywo charakteryzujące się wysoką odpornością i elastycznością. Formy wykazują wysoką odporność na uderzenia, zarysowania i wgniecenia oraz zapewniają całkowitą niezawodność.

Są bezpieczne w kontakcie z żywnością oraz odporne na chłodzenie, mrożenie i szokowe zamrażanie. Ponadto wyroby czekoladowe są łatwe do wyjęcia z formy oraz mają idealnie błyszczącą powierzchnię. Do produkcji pralin należy wybierać czekoladę o wyższej płynności (o oznaczeniu płynności - trzy lub cztery krople). Przed wlaniem czekolady formę należy lekko podgrzać, zapobiega to zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy wypełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.

Warunki użytkowania form do tabliczek czekolady wykonanych z tritanu:

  • formy wykazują odporność na działanie kwasów mineralnych, tłuszczu, olejów oraz alkoholu

  • charakteryzują się stabilnością w utrzymaniu kształtów i wymiarów pod wpływem działania wysokich i niskich temperatur

  • formy są odpowiednio twarde i elastyczne

  • wykazują odporność na działanie temperatur w zakresie od (-) 40°C do (+) 120°C

  • zaleca się ręczne czyszczenie form lub mycie w zmywarce przy użyciu delikatnych środków czyszczących

  • do czyszczenia nie należy używać ostrych gąbek, które mogą zarysować powierzchnię formy

  • form nie należy stosować w kuchence mikrofalowej 

  • chronić przed bezpośrednim kontaktem ze źródłem ciepła i otwartym ogniem (np. kuchenki gazowej)

SCHEMAT FORMY DO TABLICZEK CZEKOLADY:

  • WYBÓR ODPOWIEDNIEJ PŁYNNOŚCI CZEKOLADY:

Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą. Do tabliczek czekoladowych doskonale nadają się czekolady o płynności oznaczonej jako jak 3/5 kropli.

  • PROCES TEMPEROWANIA CZEKOLADY:

Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).

  • PRODUKCJA PRALIN Z NADZIENIEM:

Podczas produkcji pralin (lub tabliczek czekolady) z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.

Szczegóły produktu
PAVONI319
3 Przedmioty

Opis

NAZWA
EROS
ILOŚĆ TABLICZEK
3
OBJĘTOŚĆ PORCJI
100 G
OBJĘTOŚĆ FORMY
3 X 100 G
WYMIARY FORMY
275 x 175 MM
WYMIARY PORCJI
155 x 77 x H 11 MM
RODZAJ
FORMA DO TABLICZEK CZEKOLADY
KSZTAŁT
SERCA
KOLOR
TRANSPARENTNY | MATOWY
MATERIAŁ
TRITAN™
KOD PRODUKTU
PC5028FR
SERIA PRODUKTOWA
CHOCO BAR MOULDS PAVONI
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: FOODCOLOURS45

Marka: FOOD COLOURS

op. 20 g METALLIC DUST SILVER WS-P-130 FOOD COLOURS - do barwienia elementów mających kontakt z żywnością - zawiera E171

Metaliczny srebrny barwnik w proszku zawierający dwutlenek tytanu (E171) - przeznaczony do barwienia elementów dekoracyjnych mających kontakt z żywnością. Nie jest przeznaczony do spożycia! Nie należy stosować do barwienia żywności!

Cena 27,10 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: HANSBRUNNER129

Marka: HANS BRUNNER

HB-9206-PC TAFEL SUNFLOWER HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do tabliczek czekolady - kwiat słonecznika

Kolekcja form do tworzenia klasycznych, nowoczesnych, dekorowanych lub nadziewanych tabliczek czekolady. Dopracowane wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:

Cena 106,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CACAOBARRY25/1

Marka: CACAO BARRY

PISTOLES™ MLD-090533-M00 FORMA DO TABLICZEK CZEKOLADY CACAO BARRY forma z tritanu na trzy tabliczki czekolady

Forma z tritanu to tworzenia prostokątnych tabliczek czekolady z kawałkami w kształcie półkul. Forma pozwala na jednorazowe przygotowanie trzech tabliczek z osiemnastoma półokrągłymi kawałkami. Profesjonalna forma, która doskonale sprawdzi się również w domowej pracowni cukierniczej.

Cena 96,80 zł
Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: HANSBRUNNER127

Marka: HANS BRUNNER

HB-9204-PC NAPOLITAIN TIMBER HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do mini tabliczek czekolady - strukturalny wzór drewna

Kolekcja form do tworzenia klasycznych, nowoczesnych, dekorowanych lub nadziewanych tabliczek czekolady. Dopracowane wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:

Cena 106,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: HANSBRUNNER111

Marka: HANS BRUNNER

HB-9137-S TAFEL HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do tabliczek czekolady - małe kwadratowe tabliczki

Kolekcja form do tworzenia klasycznych, nowoczesnych, dekorowanych lub nadziewanych tabliczek czekolady. Dopracowane wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:

Cena 106,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: HANSBRUNNER128

Marka: HANS BRUNNER

HB-9205-PC TAFEL CORAL HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do tabliczek czekolady - strukturalny wzór koralowce

Kolekcja form do tworzenia klasycznych, nowoczesnych, dekorowanych lub nadziewanych tabliczek czekolady. Dopracowane wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:

Cena 106,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: HANSBRUNNER118

Marka: HANS BRUNNER

HB-9182-PC TAFEL MERRY CHRISTMAS HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do bożonarodzeniowych tabliczek czekolady

Kolekcja form do tworzenia klasycznych, nowoczesnych, dekorowanych lub nadziewanych tabliczek czekolady. Dopracowane wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:

Cena 106,00 zł
Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: HANSBRUNNER112

Marka: HANS BRUNNER

HB-9169-PC BRILLANT RIEGEL HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do batonów czekoladowych - struktura diamentu

Kolekcja form do tworzenia klasycznych, nowoczesnych, dekorowanych lub nadziewanych batonów czekoladowych. Dopracowane wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:

Cena 106,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: HANSBRUNNER124

Marka: HANS BRUNNER

HB-9200-PC TAFELCHEN FOSSIL HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do tabliczek czekolady - małe tabliczki z wzorem skamieniałości

Kolekcja form do tworzenia klasycznych, nowoczesnych, dekorowanych lub nadziewanych tabliczek czekolady. Dopracowane wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:

Cena 106,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE