Maty silikonowe zostały stworzone z myślą o profesjonalnej kuchni, cukierni i pracowni. Ich cechą charakterystyczną są duże wymiary (40 x 60 cm), które idealnie pasują do blach, pieców i sprzętów stosowanych w gastronomii.
Większy rozmiar form pozwala na jednorazowe przygotowanie większej ilości porcji, co znacznie usprawnia pracę.
Stosowanie mat silikonowych pozwala na zoptymalizowanie pracy i skrócenie czasu przygotowania.
Maty charakteryzują się uniwersalnością w zastosowaniu, doskonale sprawdzą się do różnego rodzaju wypieków.
Pozwalają również na przygotowywanie chłodzonych i mrożonych deserów czy zimnych potraw.
Wykonane zostały z odpornego, elastycznego silikonu, który jest całkowicie bezpieczny w kontakcie z żywnością.
Silikon wykazuje odporność na działanie temperatur w zakresie od (-) 40°C do (+) 280°C.
Pozwala na pieczenie w wysokich temperaturach, chłodzenie, mrożenie oraz szokowe zamrażanie.
Dzięki możliwości mycia w zmywarce formy łatwo utrzymać w czystości, co pozwala na zachowanie wymogów sanitarnych.
Elastyczność materiału ułatwia wyjmowanie gotowych wyrobów oraz redukuje ilość miejsca potrzebnego do przechowywania form.
SCHEMAT MATY SILIKONOWEJ:
Rodzaj produktu: dużych rozmiarów forma silikonowa przeznaczona dla profesjonalistów
Nazwa: PX054 BOCCA
Kształt: usta
Wymiary formy: 40 cm x 60 cm
Wymiary porcji: 93 mm x 59 mm x h 36 mm
Pojemność formy: 2100 ml
Pojemność porcji: 105 ml
Ilość porcji: 20
Materiał: silikon
Kolor: czarny
Seria produktowa: PX Pavoflex Pavoni Italia
Warunki użytkowania:
Szczegóły produktu
PAVONI292
10 Przedmioty
PAVONI292
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
Okrągłe podkładki z wygodnym uchwytem wykonane z tworzywa przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Idealnie sprawdzą się do serwowania i prezentacji zarówno słodkich jak i wytrawnych wyrobów. Idealne pod monoporcje i przekąski. Przeznaczone do stosowania w cateringu i lokalach gastronomicznych.
Okrągłe podkładki z wygodnym uchwytem wykonane z tworzywa przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Idealnie sprawdzą się do serwowania i prezentacji zarówno słodkich jak i wytrawnych wyrobów. Idealne pod monoporcje i przekąski. Przeznaczone do stosowania w cateringu i lokalach gastronomicznych.
Seria dużych rozmiarów form silikonowych stworzona z myślą o zoptymalizowaniu pracy w profesjonalnych pracowniach cukierniczych i gastronomii - mini quenelle - mata na 100 małych porcji o pojemności 8 mililitrów.
Profesjonalna mata wykonana z odpornego materiału teflonowego - przeznaczona do wypieku ciasta chlebowego i wyrobów cukierniczych. Arkusze do stosowania w piecach elektrycznych, konwekcyjnych i tunelowych.
Seria dużych rozmiarów form silikonowych stworzona z myślą o zoptymalizowaniu pracy w profesjonalnych pracowniach cukierniczych i gastronomii. Mata do walentynkowych monoporcji i deserów w kształcie serca.