forma silikonowa do wypieku rolady biszkoptowej - Silikomart - Cukieteria.pl
  • forma silikonowa do wypieku rolady biszkoptowej - Silikomart - Cukieteria.pl
  • forma silikonowa do wypieku rolady biszkoptowej - Silikomart - Cukieteria.pl
  • forma silikonowa do wypieku rolady biszkoptowej - Silikomart - Cukieteria.pl
  • forma silikonowa do wypieku rolady biszkoptowej - Silikomart - Cukieteria.pl
  • forma silikonowa do wypieku rolady biszkoptowej - Silikomart - Cukieteria.pl
  • forma silikonowa do wypieku rolady biszkoptowej - Silikomart - Cukieteria.pl
  • forma silikonowa do wypieku rolady biszkoptowej - Silikomart - Cukieteria.pl
  • forma silikonowa do wypieku rolady biszkoptowej - Silikomart - Cukieteria.pl
  • forma silikonowa do wypieku rolady biszkoptowej - Silikomart - Cukieteria.pl
  • forma silikonowa do wypieku rolady biszkoptowej - Silikomart - Cukieteria.pl

dł. 325 x szer. 325 x wys. 10 mm TAPIS ROULADE 03 Silikomart - forma silikonowa z rantem do wypieku rolady biszkoptowej

SILIKOMART713

Tapis Roulade to seria form silikonowych z rantem przeznaczonych do wypieku rolady biszkoptowej. Uniwersalna mata silikonowa z rantem do pieczenia i odlewania mas cukierniczych. Tapis Roulade 03 to kwadratowa mata silikonowa o wymiarach dł. 325 x szer. 325 x wys. 10 mm.

67,00 zł
Brutto
Ilość
Dostępną ilość sprawdzisz w szczegółach produktu!

Opis

Forma silikonowa do wypieku rolady biszkoptowej!

Tapis Roulade to seria form silikonowych do pieczenia rolady biszkoptowej. Uniwersalna i bardzo praktyczna mata silikonowa z rantem. Forma idealnie sprawdzi się do pieczenia różnego rodzaju potraw oraz odlewania mas cukierniczych. Rant o wysokości 10 milimetrów zabezpiecza przed wyciekaniem sosu podczas procesu pieczenia. Niezawodna w każdej kuchni do pieczenia mięs oraz warzyw. Forma silikonowa do rolady posiada gładką powierzchnię, dlatego będzie idealna do wylewania karmelu, izomaltu oraz czekolady.

Formy do wypieku rolady wykonane są w całości z elastycznego platynowego silikonu o charakterystycznej dla serii ciemno-pomarańczowej barwie. Materiał wykazuje odporność na działanie temperatur w zakresie od (-) 60°C do (+) 230°C, dzięki czemu formy są uniwersalne w zastosowaniu. Przeznaczone są zarówno do pieczenia jak i przygotowywania mrożonych deserów, dodatkowo formy można poddawać szokowemu zamrażaniu. Elastyczny materiał gwarantuje doskonałe odwzorowanie kształtu oraz zapewnia łatwość wyjmowania wyrobów z formy. Silikon jest również całkowicie bezpieczny w kontakcie z żywnością i w żaden sposób nie wpływa na smak wyrobów.

Możliwości wykorzystania formy silikonowej do rolady:

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

  • do wypieku blatów biszkoptowych,

  • do wypieku rolady biszkoptowej,

  • do pieczenia potraw,

  • do wypieku warzyw,

  • do odlewania karmelu,

  • do odlewania izomaltu,

  • do odlewania czekolady,

  • do deserów mrożonych,

  • do formowania kremów i mas cukierniczych.

Platynowy płynny silikon charakteryzuje się odpowiednią elastycznością, która zapewnia doskonałe odwzorowanie kształtu. Pozwala na bezproblemowe wyjmowanie wyrobów z formy oraz użytkowanie w kuchence mikrofalowej. Jest odporny na działanie wysokich (pieczenie) oraz niskich temperatur (nadaje się do chłodzenia, mrożenia oraz szokowego zamrażania). Jest całkowicie bezpieczny w kontakcie z żywnością oraz zapewnia zachowanie właściwej higieny dzięki możliwości mycia w zmywarce. Podczas pracy z formami silikonowymi nie należy stosować ostrych narzędzi kuchennych, zalecane się stosowanie przyborów z tworzywa, drewna oraz silikonu. 

CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU
Nazwa handlowa Tapis roulade 03
Numer katalogowy 13.022.00.0000
Wymiary formy dł. 325 mm x szer. 325 mm x wys. 10 mm
Kształt formy kwadrat
Rodzaj uniwersalna forma silikonowa
Kolor pomarańczowy
Materiał 100% platinum silicone (platynowy silikon)
Seria produktowa Tapis Roulade
Przeznaczenie do kontaktu z żywnością
Zastosowanie do wypieku rolady biszkoptowej, uniwersalne
Odporność na temperatury od (-) 60°C do (+) 230°C
Sposób użycia do chłodzenia, mrożenia, szokowego zamrażania, pieczenia
Mycie w zmywarce tak
Opakowanie brak opakowania ochronnego
Producent Silikomart
Dystrybutor Sempre Group

Zalety stosowania form silikonowych:

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

  • elastyczność (forma po złożeniu wraca do swojego pierwotnego kształtu),

  • wytrzymałość (materiał nie pęka i nie ulega uszkodzeniom mechanicznym),

  • oszczędność miejsca podczas przechowywania (łatwość przechowywania),

  • stabilność termiczna (materiał jest odporny na szeroki zakres temperatur),

  • praktyczna i łatwa konserwacja (dzięki możliwości mycia w zmywarce),

  • wszechstronność użytkowania (możliwość pieczenia, chłodzenia, mrożenia oraz stosowania w kuchence mikrofalowej),

  • wysoka jakość (wykonane z najwyższej jakości płynnego silikonu),

  • bezpieczeństwo użytkowania (materiał nie zawiera bisfenoli i jest zgodny z wytycznymi agencji żywności i leków),

  • szczegółowe odwzorowanie kształtu (forma wiernie odwzorowuje każdy szczegół),

  • nie wymagają zabezpieczania tłuszczem (zdrowsza forma przygotowywania potraw),

  • materiał nie wpływa na smak potraw (jest bezwonny).

Warunki użytkowania form silikonowych:

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

  • wykonane z materiałów całkowicie bezpiecznych w kontakcie z żywnością,

  • możliwość chłodzenia, mrożenia i szokowego zamrażania do temperatury (-) 60°C,

  • możliwość pieczenia w piecach i piekarnikach w temperaturach do (+) 230°C,

  • możliwość bezpiecznego, wielokrotnego mycia w zmywarce,

  • możliwość użytkowania w kuchence mikrofalowej,

  • nie używać ostrych narzędzi i przyborów podczas pracy z formą,

  • trzymać z dala od otwartego ognia i innych źródeł zapłonu,

  • dokładnie umyć przed pierwszym użyciem!

Przykładowe wykorzystanie maty do wypieku rolady biszkoptowej:

Szczegóły produktu
SILIKOMART713
17 Przedmioty
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: CALLEBAUT34

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg BIAŁA CZEKOLADA 25.9% RECIPE N°CW2 CALLEBAUT CW2NV-E4-U71

Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i wanilii. Niska płynność oraz kremowa i gęsta konsystencja doskonale sprawdzi się do nadawania smaku musom oraz kremom, a także formowania większych figurek czekoladowych.

Cena 223,50 zł

89,40 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT04

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg CIEMNA CZEKOLADA 54.5% RECIPE N°811 CALLEBAUT 811-E4-U71

Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 224,50 zł

89,80 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT05

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg MLECZNA CZEKOLADA 33.6% RECIPE N°823 CALLEBAUT 823NV-E4-U71

Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 233,00 zł

93,20 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: SILIKOMART210

Marka: SILIKOMART

dł. 546 x szer. 352 x wys. 8 mm TAPIS ROULADE 02 Silikomart - forma silikonowa z rantem do wypieku rolady biszkoptowej

Tapis Roulade to seria form silikonowych z rantem przeznaczonych do wypieku rolady biszkoptowej. Uniwersalna mata silikonowa z rantem do pieczenia i odlewania mas cukierniczych. Tapis Roulade 02 to prostokątna mata silikonowa o wymiarach dł. 546 x szer. 352 x wys. 8 mm.

Cena 126,00 zł
Więcej
Dostępną ilość sprawdzisz w szczegółach produktu!
Cena 40,00 zł

40,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: SILIKOMART499

Marka: SILIKOMART

dł. 422 x szer. 352 x wys. 8 mm TAPIS ROULADE 01 Silikomart - forma silikonowa z rantem do wypieku rolady biszkoptowej

Tapis Roulade to seria form silikonowych z rantem przeznaczonych do wypieku rolady biszkoptowej. Uniwersalna mata silikonowa z rantem do pieczenia i odlewania mas cukierniczych. Tapis Roulade 01 to prostokątna mata silikonowa o wymiarach dł. 422 x szer. 352 x wys. 8 mm.

Cena 103,50 zł
Więcej
Dostępną ilość sprawdzisz w szczegółach produktu!

Indeks: SOSA361

Marka: Sosa Ingredients

900 g ISOMALT REFINAT 39463 SOSA INGREDIENTS substancja słodząca - izomalt w postaci proszku

Czysty izomalt w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Idealnie sprawdzi się do tworzenia różnego rodzaju dekoracji. 

Cena 89,00 zł

9,89 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BENEO01

Marka: BENEO

1 kg ISOMALT ST-M 0.5-3.55 MM BENEO STANDATYZOWANY IZOMALT KRYSTALICZNY (produkt konfekcjonowany)

Izomalt granulowany o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Doskonały do tworzenia efektownych dekoracji oraz do wyrobu produktów o obniżonej zawartości cukru.

Cena 43,00 zł

43,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: THERMOHAUSER397

Marka: THERMOHAUSER

∅ 18 mm TYLKA FRANCUSKA GWIAZA 62691 THERMOHAUSER dysza do dekoracji ze stali nierdzewnej - 18 ząbków

Seria końcówek do dekoracji wykonanych z jednego kawałka stali nierdzewnej. Niezbędny element wyposażenia każdej profesjonalnej i domowej pracowni cukierniczej.

Cena 12,00 zł

12,00 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT130

Marka: CALLEBAUT

op. 5 kg CREMA DOPPIA NOCCIOLA - gotowe nadzienie z orzechów laskowych i czekolady - FNN-S1835-651 Callebaut

✔ Crema Doppia Nocciola Callebaut ➜ podwójnie orzechowe nadzienie o intensywnym smaku klasycznej ciemnej czekolady i prażonych orzechów laskowych ➜ gotowy krem do szprycowania wyrobów cukierniczych po wypieku. Idealny do ➜ nadziewania pączków, makaroników, eklerów, rogalików ➜ wypełniania korpusów tart, tartaletek i babeczek ➜ do przekładania tortu i...

Cena 272,50 zł

54,50 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: THERMOHAUSER556

Marka: THERMOHAUSER

śr. 15 mm Tylka okrągła z dolnym rantem - 61470 Thermohauser - dysza do dekoracji ze stali nierdzewnej

Seria końcówek do dekoracji z dolnym rantem wykonanych z łączonego kawałka stali nierdzewnej. Niezbędny element wyposażenia każdej profesjonalnej i domowej pracowni cukierniczej. Okrągła tylka cukiernicza do formowania i dekoracji.

Cena 13,50 zł

13,50 zł / 1 szt.

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: PAVONI421

Marka: PAVONI ITALIA

op. 100 szt. ELITEPRO55 antypoślizgowe rękawy cukiernicze - 540 x 320 mm - Pavoni Italia - czerwone jednorazowe worki na rolce

Antypoślizgowe worki cukiernicze do profesjonalnego zastosowania. Wyjątkowo wytrzymałe i pojemne rękawy cukiernicze jednorazowego użytku o szerokim zastosowaniu w cukiernictwie i gastronomii. Grubość 80 mikronów, długość 540 milimetrów, szerokość 320 milimetrów. Opakowanie 100 sztuk na rolce.

Cena 98,00 zł

0,98 zł / 1 szt.

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: SILIKOMART398

Marka: SILIKOMART

595 x 395 mm FIBERGLASS 1 40.846.00.0000 SILIKOMART uniwersalna mata cukiernicza z włókna szklanego

Uniwersalna mata cukiernicza z włókna szklanego z powłoką silikonową. Doskonale sprawdzi się jako stolnica do wałkowania ciasta i masy cukrowej. Przeznaczona do pieczenia i mrożenia.

Cena 101,00 zł

101,00 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE