Posypka czekoladowa do dekoracji i obtaczania trufli!

Uniwersalna w zastosowaniu posypka cukrowa o intensywnie kakaowym smaku. Posypka dekoracyjna w kształcie drobnych pałeczek. Idealna do obtaczania trufli i lizaków z ciasta. Sprawdzi się do dekoracji tortu czekoladowego. Będzie doskonałym uzupełnieniem gorącej czekolady i słodkich kaw z bitą śmietaną. Kakaowa posypka może służyć również do dekoracji gofrów i deserów lodowych. Pałeczki cukrowe wykorzystasz tak jak tylko zechcesz!

Zastosowanie czekoladowej posypki:

- do dekoracji muffinek i babeczek,
- do dekoracji tortu czekoladowego,
- do dekoracji ciasteczek i pierniczków z lukrem,
- do obtaczania trufli czekoladowych i lizaków z ciasta,
- do dekoracji napojów kawowych,
- do dekoracji gorącej czekolady,
- posypka do gofrów z bitą śmietaną,
- posypka do lodów włoskich i świderków,
- do dekoracji lodów gałkowych i deserów lodowych.

Szczegóły i charakterystyka czekoladowej posypki dekoracyjnej:

| Rodzaj |
pałeczki cukrowe o smaku kakaowym |
| Nazwa handlowa |
posypka o smaku kakaowym |
| Kształt |
pałeczki |
| Wymiary |
dł. 5-8 mm |
| Kolor |
brązowy |
| Smak |
kakaowy |
| Konsystencja |
twarda, chrupiąca |
| Opakowanie |
torba foliowa |
| Masa netto |
1 kg |
| Zastosowanie |
do dekoracji cukierniczych |
| Przeznaczenie |
produkt gotowy do użycia |
| Producent |
Dijo Sweet |
| Dystrybutor |
Sempre Group |

Skład czekoladowej posypki do tortu:

Składniki: cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (9%), syrop glukozowy, dekstryna, substancje glazurujące: wosk pszczeli (E901), talk (uwodniony krzemian magnezu) (E553b), barwniki: koszenila (E120), błękit brylantowy FCF (E133), annato (E160b), tłuszcz kokosowy, aromat.

Wartość odżywcza czekoladowej posypki do kawy:

| Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: |
| Wartość energetyczna |
1634 kJ / 385 kcal |
| Tłuszcz |
1.0 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
0.6 g |
| Węglowodany |
91.0 g |
| w tym cukry |
89.0 g |
| Białko |
2.1 g |
| Sól |
0.25 g |

Jak przechowywać posypki do obtaczania trufli i cake pops?

Warunki przechowywania: posypki cukrowe należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie. Do nakładania posypek używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.




