PASTAROM - PASTA AROMATYZUJĄCA I KOLORYZUJĄCA OD MARKI DREIDOPPEL - to grupa dodatków cukierniczych w postaci past o półpłynnej (lub płynnej) konsystencji. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem i nadają wyrobom intensywny smak (identyczny z naturalnym) i aromat oraz barwę. Pasty cukiernicze mają postać koncentratów, co pozwala na ich mniejsze zużycie (dozowanie). Pasty znajdują zastosowanie w każdej pracowni cukierniczej - zapewniając wysoką jakość przygotowywanych wyrobów. Skoncentrowane pasty doskonale sprawdzą się podczas produkcji cukierniczej oraz gastronomicznej. Przeznaczone są do zapiekania (stosowania w wyrobach piekarniczych), wzmacniania aromatu i barwy w kremach, musach, lodach, galaretkach bazujących na świeżych owocach oraz wielu innych wyrobach cukierniczych.
Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci półpłynnej pasty przeznaczony do użytku profesjonalnego - do stosowania w wyrobach cukierniczych i wypiekach. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Z uwagi na charakter procesu produkcyjnego odcień każdej partii produkcyjnej może się nieznacznie różnić.
DOZOWANIE |
OGÓLNE |
5-10 g / 1000 g |
Składniki: substancje aromatyzujące: preparaty aromatyzujące, naturalne aromaty, woda, syrop glukozowy, syrop cukru inwertowanego, alkohol etylowy, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa (E415), barwniki: ryboflawina (E101); może zawierać jaja, mleko oraz orzechy; produkt bezglutenowy.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci, obcych zapachów oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji; optymalna temperatura przechowywania w oryginalnie zamkniętym opakowaniu to 15-20°C.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
756/179 kJ/kcal |
Białko |
0.0 g |
Węglowodany |
31.2 g |
w tym cukry |
23.0 g |
Tłuszcz |
0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
0.0 g |
Błonnik |
0.7 g |
Sól |
0.11 g |
Alkohol |
7.6 g |
DANE ANALITYCZNE |
KRYTERIUM |
WARTOŚĆ |
METODA |
PH WARTOŚĆ W 20°C |
6.9 +/- 0.5 |
- |
SUCHA MASA W 20°C |
37.2 % +/- 2.5 |
- |
GĘSTOŚĆ W 20°C |
1.11 g/cm³ +/- 0.01 |
- |
DANE MIKROBIOLOGICZNE |
KRYTERIUM |
MAX WARTOŚĆ |
METODA |
CAŁKOWITA LICZBA DROBNOUSTROJÓW |
10000 |
cfu/g |
DROŻDŻE |
100 |
cfu/g |
PLEŚNIE |
100 |
cfu/g |
COLIFORMS |
neg. |
cfu/g |
E. COLI |
neg. |
cfu/g |
SALMONELLA |
neg. |
cfu/25g |