PASTE PISTACCHIO - to seria past przygotowywanych z orzechów pistacjowych, które pozwalają na uzyskanie lodów o intensywnym, naturalnym i wyrafinowanym smaku. Pasty pistacjowe, to gotowe do użycia produkty wysokiej jakości o uniwersalnym zastosowaniu w produkcji lodów i cukiernictwie. Pasty charakteryzują się gładką i gęstą konsystencją, a ich stosowanie jest proste i szybkie. Przeznaczone są do stosowania w wyrobach mrożonych (np. lody, semifreddo), wypiekach (np. nadzienia) oraz deserach (np. musy, kremy). Mogą być również stosowane w nadzieniach do pralin i wyrobów czekoladowych. Wytwarzane z wyselekcjonowanych składników i utrwalane w opakowaniu, co zapewnia ich wysoką jakość i trwałość.
Ważne informacje: produkt w postaci pasty (z mielonych i/lub prażonych orzechów) o uniwersalnym zastosowaniu; przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Przeznaczony do produkcji lodów rzemieślniczych (metoda na zimno lub na gorąco) oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Produkt przed użyciem należy dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji (rozwarstwienie może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu). Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu).
PISTACCHIO 100% DE LUXE - pasta pistacjowa uzyskana poprzez zmieszanie wybranych odmian pistacji sycylijskich i śródziemnomorskich; lekko pikantny smak z typowym aromatem prażonych pistacji; zielona barwa (uwydatniona po przez dodatek barwnika (E133)); produkt w postaci pasty do przygotowywania lodów i semifreddo o smaku pistacjowym metodą na gorąco lub na zimno.
Składniki: pistacje (odmiany sycylijskie i śródziemnomorskie), barwnik: błękit brylantowy FCF (E133); naturalny produkt z gwarancją całkowitej czystości orzechów; może zawierać śladowe ilości innych orzechów, w tym orzechów arachidowych, soi, mleka i ich pochodne.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).
RECEPTURA - DOZOWANIE |
PISTACCHIO 100% DE LUXE |
80-100 g na 1 l mieszanki bazowej |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
2574/623 kJ/kcal |
Tłuszcz |
55.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
5.6 g |
Węglowodany |
10.0 g |
w tym cukry |
6.7 g |
Białko |
17.0 g |
Sól |
0.28 g |
PRZEZNACZENIE I ZASTOSOWANIE PRODUKTU
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.