Pasta cukiernicza z orzechów laskowych:
Paste Nocciola od włoskiego producenta Babbi, to seria past przygotowywanych z wyselekcjonowanych orzechów laskowych. Pozwalają na sporządzanie lodów i wyrobów cukierniczych o naturalnym i wyrafinowanym smaku. Pasty orzechowe to gotowe do użycia produkty wysokiej jakości, które cechuje wysoka zawartość tłuszczu. Mają one postać kremu o gęstej, kremowej i smarownej konsystencji. Idealne do produkcji lodów rzemieślniczych oraz tworzenia wyrobów cukierniczych na najwyższym poziomie. Pasty orzechowe charakteryzują się uniwersalnością w zastosowaniu. Przeznaczone są do stosowania w wyrobach mrożonych, (np. lody, semifreddo), wypiekach (np. nadzienia) oraz deserach (np. musy, kremy). Mogą być również stosowane w nadzieniach do pralin i wyrobów czekoladowych.
Ważne informacje i charakterystyka produktu:
Produkt w postaci pasty wytwarzany z mielonych i/lub prażonych orzechów. Produkt o uniwersalnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej. Przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do produkcji lodów rzemieślniczych metodą na zimno lub na gorąco oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Rozwarstwienie, czy oddzielenie frakcji tłuszczowej może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie oraz usunąć z opakowania ewentualne zabrudzenia w postaci pozostałości produktu.
Pasta Nocciola Piemonte IGP Scura:
To produkt najwyższej jakości. Wytwarzana wyłącznie z orzechów laskowych pochodzących z Piemontu, które poosiadają certyfikat IGP (Chronione Oznaczenie Geograficzne). Orzechy laskowe poddane są procesowi mocnego prażenia, dzięki czemu pasta posiada bardzo wyrazisty smak i aromat. Dodatkowym atutem pasty z mocno prażonych orzechów laskowych, jest intensywna barwa o ciemnym odcieniu.
Skład pasty orzechowej:
Składniki: prażone orzechy laskowe z Piemontu.
Alergeny: produkt może zawierać soję, mleko, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy oraz ich pochodne.
Warunki przechowywania produktu:
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów, przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać. Po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie. Opakowanie produktu podlega segregacji. Termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta.
Podstawowa receptura i dozowanie pasty orzechowej:
| Pasta orzechowa |
80-100 g |
| Mieszanka bazowa |
1000 g |
Pasta orzechowa - szczegóły produktu:
| Rodzaj |
orzechowa pasta cukiernicza |
| Nazwa handlowa |
Pasta Nocciola Piemonte IGP Scura |
| Numer katalogowy |
1.23.0140 |
| Smak |
mocno prażone orzechy laskowe |
| Barwa |
ciemno-brązowa |
| Forma |
pasta |
| Konsystencja |
kremowa |
| Masa netto |
3.0 kg |
| Opakowanie jednostkowe |
wiaderko z tworzywa, folia zabezpieczająca |
| Opakowanie zbiorcze |
karton |
| Ilość w opakowaniu zbiorczym |
4 x 3.0 kg - 12.0 kg |
| Przeznaczenie |
do użytku profesjonalnego |
| Zastosowanie |
do lodów i wyrobów cukierniczych |
| Producent |
Babbi |
| Dystrybutor |
Sempre Group |
| Kraj produkcji |
wyprodukowano we Włoszech |
Przybliżona wartość odżywcza pasty orzechowej:
| Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: |
| Wartość energetyczna |
2773 kJ / 672 kcal |
| Tłuszcz |
64.0 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
4.3 g |
| Węglowodany |
6.1 g |
| w tym cukry |
3.5 g |
| Białko |
14.0 g |
| Sól |
0.05 g |
Oznaczenia produktu i certyfikaty:
Gluten Free (produkt bezglutenowy)
Vegan (produkt wegański)