Kandyzowane kasztany jadalne w delikatnym syropie:

Pianetta di Barbieri, to producent wysokiej jakości przetworów owocowych. Specjalizuje się w wytwarzaniu kandyzowanych kasztanów jadalnych. Monitorowany proces produkcyjny pozwala na wytwarzanie najlepszej jakości wyrobów o stałych parametrach, doskonałym smaku i aromacie. Kasztany jadalne przetwarzane są bez dodatku syntetycznych aromatów i pozostałych dodatków. Część etapów przetwarzania kasztanów prowadzona jest ręcznie, co pozwala utrzymać jakość produktów na najwyższym poziomie. Kandyzowane w sposób tradycyjny kasztany spełnią oczekiwania nawet najbardziej wymagających profesjonalistów. Kasztany poddawane są procesowi kandyzowania w otwartych zbiornikach, co pozwala na naturalne odparowanie wody. Ręczna selekcja i pakowanie kasztanów z dodatkiem syropu kandyzującego zapewnia najwyższą jakość wyrobów. Końcowy proces pasteryzacji gwarantuje bezpieczeństwo mikrobiologiczne. Szeroki asortyment produktów obejmuje kasztany jadalne różnej wielkości oraz o różnym stopniu rozdrobnienia. Wyroby kandyzowane kierowane są przede wszystkim do piekarni, cukierni, lodziarni, restauracji oraz profesjonalnych pracowni rzemieślniczych.

Kandyzowane kasztany jadalne wybierane są spośród najlepszych włoskich odmian. Selekcja surowca prowadzona jest pod kontem rozmiaru i pochodzenia, a co za tym idzie specyficznych dla odmian walorów organoleptycznych. Producent polega na sprawdzonych dostawcach, z którymi prowadzi zaufaną i stałą współpracę. Wybierane są jedynie kasztany o odpowiednim stopniu dojrzałości. Proces kandyzacji prowadzony jest w sposób tradycyjny, w celu zachowania najwyższej jakości surowców. Metoda kandyzowania oparta o naturalne odparowywanie wody pozwala na zachowanie biologicznych właściwości surowców. Kasztany są odpowiednio miękkie, soczyste, pełne smaku i aromatu. Dodatkowo ręczna selekcja podczas pakowania gwarantuje najwyższą jakość produktów. Proces kandyzowania kasztanów prowadzony jest z szacunkiem do surowca. Pozwala to na zachowanie pełni naturalnego smaku i aromatu.

Zastosowanie kandyzowanych kasztanów jadalnych:

Kandyzowane kasztany jadalne przeznaczone są do użytku profesjonalnego. Do stosowania w piekarniach, cukierniach, lodziarniach, restauracjach oraz profesjonalnych pracowniach rzemieślniczych. Idealnie sprawdzają się do tradycyjnych wypieków. To także doskonały dodatek do słodkich wypieków śniadaniowych, lodów, deserów, a także wytrawnych potraw.

Szczegóły produktu i charakterystyka kandyzowanych kasztanów:

Kandyzowane w całości kasztany jadalne zanurzone w delikatnym syropie. Odmiana kasztanów o średniej wielkości. W kilogramie znajduje się 50-60 sztuk kasztanów.
Składniki i alergeny: kasztany jadalne, cukier, syrop glukozowy; produkt może zawierać śladowe ilości siarczynów.

Numer katalogowy |
PMAE0003 |
Nazwa handlowa |
MARRONI PIEMONTE MEDI |
Rodzaj produktu |
kandyzowane kasztany jadalne w syropie |
Seria produktowa |
kasztany kandyzowane w całości |
Barwa |
brązowa, charakterystyczna |
Smak |
charakterystyczny |
Forma |
całe kasztany |
Wymiary |
średnie |
Ilość kasztanów w 100 g |
5-6 sztuk |
Masa produktu |
5.9 kg |
Masa netto |
4.0 kg (po odsączeniu) |
Opakowanie |
metalowa puszka (FE40) |
arkusze papieru rozdzielającego (PAP22) |
Przeznaczenie |
do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie |
do bezpośredniego użycia |
Bx |
72-73 |
pH |
5.5-5.7 |
aw |
0.79-0.80 |
Producent |
Pianetta di Barbieri |
Dystrybutor |
Sempre Group |
Kraj produkcji |
Włochy |


Warunki przechowywania wyrobów kandyzowanych:

Przechowywanie wyrobów kandyzowanych przed otwarciem: produkt przed otwarciem należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Trzymać z dala od źródeł ciepła i chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego.
Przechowywanie wyrobów kandyzowanych po otwarciu: po otwarciu produkt należy przechowywać w warunkach chłodniczych. Owoce należy pozostawić w syropie. Po otwarciu produkt można przechowywać w fabrycznym opakowaniu lub przełożyć do zamykanego pojemnika przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Po otwarciu opakowanie produktu należy zabezpieczyć przed możliwym działaniem czynników zewnętrznych. Chronić przed działaniem obcych zapachów.
Do nakładania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów oraz stosować jednorazowe rękawiczki ochronne przeznaczone do kontaktu z żywnością. Po otwarciu produkt należy spożyć najszybciej jak to możliwe. Termin przydatności do spożycia produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 36 miesięcy od daty produkcji. Zgodnie ze specyfikacją od producenta. Szczegółowe informacje, w tym numer partii znajdują się na opakowaniu produktu.
Opakowanie produktu: kasztany jadalne pakowane są ręcznie do metalowych puszek. Każda warstwa przełożona jest specjalnym pergaminem. Kasztany układane są w opakowaniu z pełnym szacunkiem dla surowca i największą starannością. Proces prowadzony jest ręcznie w celu zachowania jak najlepszej jakości i dokładnego zabezpieczenia produktu w opakowaniu. Kasztany utrwalane są w puszkach w procesie pasteryzacji, co zapewnia im pełne bezpieczeństwo mikrobiologiczne.

Przybliżona wartość odżywcza kandyzowanych kasztanów jadalnych:

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: |
Wartość energetyczna |
1252 kJ / 295 kcal |
Tłuszcz |
1.5 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
0.2 g |
Węglowodany |
69.0 g |
w tym cukry |
49.0 g |
Białko |
1.2 g |
Sól |
0.02 g |


