Bezglutenowa kruszonka do dekoracji:
Crumble, to seria gotowych do użycia posypek dekoracyjnych. Posypki wytwarzane są z bezglutenowych kruchych ciasteczek. Dostępnych w wersji klasycznej lub z dodatkami smakowymi. Kruche ciasteczka wypiekane są na bazie mąki ryżowej, co zapewnia ich wyjątkową chrupkość. Przeznaczone są do urozmaicania i dekorowania lodów, jako dodatek smakowy i teksturalny. Doskonale sprawdzą się do dekoracji deserów i wyrobów cukierniczych. Posypki charakteryzują się wysoką odpornością na działanie wilgoci zawartej w produkcie. Posypka ma postać niewielkich i nieregularnych cząstek.
Właściwości produktu:
Gotowa do użycia posypka w postaci kruszonych ciasteczek bezglutenowych. Przeznaczona do dekoracji i urozmaicania lodów i wyrobów cukierniczych. Produkt do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Nieznaczne zlepienie produktu może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Granella to posypka dekoracyjna, którą stosuje się na zasadzie quantum satis. Według uznania, do uzyskania zamierzonego efektu technologicznego.
Możliwości zastosowania:
Dekorowanie i urozmaicanie lodów: użyj jako posypki, stwórz chrupiąca warstwę na powierzchni lub w środku lodów. Dekorowanie i urozmaicanie wyrobów cukierniczych: dekoruj kremowe desery, użyj jako kruszonki do tart, tartaletek i wypieków, ozdabiaj desery na talerzu, przygotuj bazę do mrożonych deserów i monoporcji. Dodatek smakowy i teksturalny: wzbogacaj smaki napojów kawowych, gorącej czekolady i shakeów.
Kruszonka maślana - wykaz składników i alergenów:
Składniki: cukier, mąka ryżowa, oleje i tłuszcze roślinne (rafinowany kokosowy, słonecznikowy, wysokooleinowy słonecznikowy, kakaowy), pełne mleko UHT, odtłuszczone mleko w proszku, masło, mąka migdałowa, syrop glukozowy, naturalny ekstrakt z oliwek, wanilina.
Alergeny: produkt może zawierać jaja, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy oraz ich pochodne.
Szczegóły i charakterystyka produktu:
Crumble Burro to gotowa do użycia posypka w formie pokruszonych ciasteczek maślanych. Klasyczna granella o smaku kruchych ciasteczek maślanych. Bezglutenowa posypka o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie.
Nazwa handlowa |
Crumble Burro |
Numer katalogowy |
1.30.0112 |
Rodzaj |
kruszonka |
Masa netto |
1.75 kg |
Opakowanie |
wiaderko z pokrywą |
Opakowanie zbiorcze |
karton |
Ilość w opakowaniu zbiorczym |
4 x 1.75 kg |
Smak |
kruche ciasteczko maślane |
Aromat |
maślany |
Barwa |
kremowa |
Wymiary |
około 8 mm |
Konsystencja |
chrupiąca |
Forma |
pokruszone ciasteczka |
Przeznaczenie |
produkt gotowy do użycia |
Zastosowanie |
posypka dekoracyjna |
Dozowanie |
według uznania |
Seria produktowa |
crumble |
Producent |
Babbi |
Dystrybutor |
Sempre Group |
Kraj produkcji |
wyprodukowano we Włoszech |
Produkt |
bezglutenowy |
Warunki przechowywania produktu:
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Do nabierania produktu używać jednorazowych rękawiczek ochronnych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Po każdym użyciu dokładnie zamknąć opakowanie.
Przybliżona wartość odżywcza kruszonki maślanej:
Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: |
Wartość energetyczna |
2248 kJ / 539 kcal |
Tłuszcz |
32.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
10.0 g |
Węglowodany |
54.0 g |
w tym cukry |
33.0 g |
Białko |
7.5 g |
Sól |
0.28 g |