op. 12.5 kg Mąka migdałowa do makaroników - drobno mielone blanszowane migdały

Indeks: BONUS37(2)
Marka:

Mąka migdałowa do makaroników. Wytwarzana z drobno mielonych migdałów poddanych procesowi blanszowania. Mąka o delikatnym smaku pozbawionym goryczki i jasnokremowej barwie charakterystycznej dla surowych migdałów.

950,00 zł (5% VAT)
76,00 zł / 1 kg

904,76 zł netto

PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Magazyn: 12 szt.

Opis produktu

Mąka migdałowa do makaroników:

Mąka wytwarzana z drobno mielonych migdałów poddanych procesowi blanszowania. Delikatny smak i jasna barwa charakterystyczna dla surowych migdałów. Proces blanszowania migdałów polega na usunięciu pokrywającej ich brązowej skórki. Mąka z migdałów poddanych procesowi blanszowania pozbawiona jest goryczki oraz charakteryzuje się jasnokremową barwą. Drobno zmielone migdały w postaci mąki, to niezbędny składnik słynnych francuskich makaroników. To właśnie od jakości mąki migdałowej w znacznej mierze zależy efekt finalny ciasteczek. Mąka migdałowa to doskonały dodatek do różnego rodzaju wypieków. Powszechnie stosowania jako alternatywa dla klasycznych mąk w dietach bezglutenowych.

Wykaz składników i alergenów:

Składniki: mielone migdały 100%.

Alergeny: produkt może zawierać orzechy arachidowe i pozostałe orzechy oraz ich pochodne.

Warunki przechowywania produktu:

Mąkę migdałową należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przez bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu zabezpieczyć opakowanie produktu przed działaniem czynników zewnętrznych. Produkt przechowywać w temperaturze od 4°C do 20°C. Maksymalna wilgotność względna otoczenia to 75%. Przechowywanie u konsumenta końcowego: w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Warunki transportu: środki transportowe przeznaczone do przewozu powinny być suche, czyste, pozbawione obcych zapachów i zabezpieczone przed szkodliwym wpływem warunków atmosferycznych.

Szczegóły i charakterystyka mąki migdałowej:

Nazwa handlowa Migdały surowe mąka
Rodzaj drobno mielone blanszowane migdały
Masa netto 12.5 kg
Opakowanie worek polietylenowy i karton
Kraj pochodzenia Stany Zjednoczone, Hiszpania
Producent Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Bonus
Dystrybutor Sempre Group
Przeznaczenie do bezpośredniego spożycia
Zastosowanie alternatywa dla mąki pszennej

Cechy organoleptyczne mąki migdałowej:

Wygląd zewnętrzny: kształt charakterystyczny dla produktu rozdrobnionego, powierzchni gładka, dopuszcza się kawałki częściowo pokryte łuską.

Barwa: jasnokremowa, charakterystyczna dla migdałów surowych.

Smak i zapach: swoisty dla migdałów, bez obcego posmaku i zapachu, w szczególności gorzkiego i zjełczałego.

Przybliżona wartość odżywcza mąki migdałowej:

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 2496 kJ / 604 kcal
Tłuszcz 52.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 4.74 g
Węglowodany 20.5 g
w tym sacharoza 4.2 g
w tym skrobia 2.7 g
Białko 20.0 g
Błonnik 12.9 g
Sól 0.014 g

Informacje dodatkowe:

Okres przydatności do spożycia: zgodnie z atestem producenta - minimum 6 miesięcy od daty produkcji.

Przeznaczenie konsumencie: do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumenckich z wyjątkiem osób uczulonych.

Prosty przepis na domowy chlebek migdałowy:

Składniki (na formę keksową o długości około 30 cm):

  • 500 g - tłustego twarogu

  • 6 szt. - jaja (rozmiar M)

  • 200 g - mąka migdałowa

  • 120 g - grubo mielone siemię lniane

  • 1 op. - proszku do pieczenia

  • 4 łyżki - nasiona chia

  • 1 łyżeczka - sól (drobna

  • + tłuszcz (najlepiej prawdziwe masło lub oliwa z oliwek) do wysmarowania formy

Sposób przygotowania:

  • piekarnik nagrzać do temperatury 170-180°C (z termoobiegiem)

  • formę do pieczenia wysmarować cienką warstwą tłuszczu i wyłożyć papierem do pieczenia

  • twaróg zmielić z jajami i solą na gładką masę (najlepiej w robocie kuchennym)

  • do masy dodać proszek do pieczenia, mąkę migdałową i siemię lniane i ponownie zmielić na gładką masę

  • na koniec dodać nasiona chia i delikatnie wymieszać z masą

  • masę na chlebek przełożyć do natłuszczonej i wyłożonej papierem formy

  • piec przez około 55 minut (do suchego patyczka)

  • upieczony chlebek pozostawić w formie na około 10 minut

  • następnie wyjąć chlebek z formy i wystudzić - najlepiej na specjalnej kratce do studzenia wypieków

Szczegóły produktu