
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
BONUS Mąka migdałowa z migdałów USA | HISZPANIA - drobno mielone migdały - doskonałe do wypieku francuskich makaroników. Sprawdzi się również jako zamiennik mąki pszennej podczas przygotowywania różnego rodzaju wypieków.
Mąka migdałowa wytwarzana z drobno zmielonych nasion migdałowca - niezbędny składnik słynnych francuskich makaroników. To od jakości mączki migdałowej w znacznej mierze zależy efekt finalny ciasteczek. Mączkę migdałową można również stosować do wypieku ciast oraz przygotowywania naleśników, gofrów i innych produktów na bazie mąki. Doskonała alternatywa w diecie bezglutenowej.
Składniki: mielone migdały 100%; alergeny: orzechy i produkty pochodne; kraj pochodzenia: USA, Hiszpania.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym miejscu o temperaturze od 4°C do 20°C, wilgotność względna powietrza (otoczenia) do 75%; produkt należy składować w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem wilgoci oraz światła słonecznego; przechowywanie u konsumenta końcowego - w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Warunki transportu: środki transportowe przeznaczone do przewozu powinny być suche, czyste, pozbawione obcych zapachów i zabezpieczone przed szkodliwym wpływem warunków atmosferycznych.
Okres przydatności do spożycia: "zgodnie z atestem producenta - minimum 6 miesięcy od daty produkcji"
Przeznaczenie konsumencie: do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumenckich z wyjątkiem osób uczulonych.
CECHY ORGANOLEPTYCZNE | |
WYGLĄD ZEWNĘTRZNY | kształt charakterystyczny dla produktu rozdrobnionego, powierzchni gładka, dopuszcza się kawałki częściowo pokryte łuską |
BARWA | jasnokremowa - charakterystyczna dla migdałów surowych |
SMAK I ZAPACH | swoisty dla migdałów, bez obcego posmaku i zapachu (w szczególności gorzkiego i zjełczałego) |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA | 2497/604 kJ/kcal |
TŁUSZCZ | 52.0 g |
W TYM KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE | 4.7 g |
WĘGLOWODANY | 20.5 g |
W TYM CUKRY | 6.9 g |
BŁONNIK | 12.9 g |
BIAŁKO | 20.0 g |
SÓL | 0.014 g |
CHARAKTERYSTYKA FIZYKOCHEMICZNA | |
WILGOTNOŚĆ | max 5.0 % |
METALE CIĘŻKIE | zgodna z aktualnym rozporządzeniem UE nr 1881/2006 |
PESTYCYDY | zgodna z aktualnym rozporządzeniem UE nr 396/2005 |
CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA | |
OGÓLNA LICZBA DROBNOUSTROJÓW | <10000 |
BAKTERIE Z GRUPY COLI | <10 |
PLEŚNIE I DROŻDŻE | <100 |
STAPCHYLOCOCCUS AUREUS | <10 |
SALMONELLA | nieobecna w 25.0 g |
ESCHERICHIA COLI | nieobecne w 1.0 g |
GMO | surowiec nie jest modyfikowany genetycznie |
PRZEPIS NA DOMOWY CHLEBEK MIGDAŁOWY:
Składniki (na formę keksową o długości około 30 cm):
500 g - tłustego twarogu
6 szt. - jaja (rozmiar M)
200 g - mielone migdały
120 g - grubo mielone siemię lniane
1 op. - proszku do pieczenia
4 łyżki - nasiona chia
1 łyżeczka - sól (drobna
+ tłuszcz (najlepiej prawdziwe masło lub oliwa z oliwek) do wysmarowania formy
Sposób przygotowania:
piekarnik nagrzać do temperatury 170-180°C (z termoobiegiem)
formę do pieczenia wysmarować cienką warstwą tłuszczu i wyłożyć papierem do pieczenia
twaróg zmielić z jajami i solą na gładką masę (najlepiej w robocie kuchennym)
do masy dodać proszek do pieczenia, mąkę migdałową i siemię lniane i ponownie zmielić na gładką masę
na koniec dodać nasiona chia i delikatnie wymieszać z masą
masę na chlebek przełożyć do natłuszczonej i wyłożonej papierem formy
piec przez około 55 minut (do suchego patyczka)
upieczony chlebek pozostawić w formie na około 10 minut
następnie wyjąć chlebek z formy i wystudzić - najlepiej na specjalnej kratce do studzenia wypieków
Indeks: RÓŻNE295
Marka: AGA HOLTEX
Mąka migdałowa kraj pochodzenia USA - drobno mielone migdały - doskonałe do wypieku francuskich makaroników. Sprawdzi się również jako zamiennik mąki pszennej podczas przygotowywania różnego rodzaju wypieków.
Indeks: RÓŻNE296
Marka: SEMPRE
Mąka migdałowa, kraj pochodzenia USA - drobno mielone migdały - doskonałe do wypieku francuskich makaroników. Sprawdzi się również jako zamiennik mąki pszennej podczas przygotowywania różnego rodzaju wypieków.
Indeks: LUBECA38
Marka: LUBECA
Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów kalifornijskich.
Indeks: LUBECA77
Marka: LUBECA
Orzechowy nugat - czyli pasta pralinowa z orzechów laskowych z całymi orzechami laskowymi - w postaci łatwego do porcjowania bloku. Wyjątkowy słodki smak i aromat prażonych orzechów.
Indeks: PERNIGOTTI14/2
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: SEMPRE459
Marka: SEMPRE
Czysta pasta z prażonych i mielonych migdałów do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak orzechów.
Indeks: SEMPRE468
Marka: SEMPRE
Czysta pasta z prażonych i mielonych nasion sezamu do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak.
Indeks: LUBECA44
Marka: LUBECA
Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich.
Indeks: SEMPRE363
Marka: SEMPRE
Czysta pasta z prażonych i mielonych orzechów do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak orzechów.
Indeks: LUBECA119
Marka: LUBECA
Lubeca Migdały kalifornijskie - mąka do biszkoptów i wypieków
Indeks: SEMPRE457
Marka: SEMPRE
Czysta pasta z miąższu kokosa do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak kokosowy.
Indeks: LUBECA118
Marka: LUBECA
Lubeca Migdały kalifornijskie - idealna mączka do biszkoptów i wypieków.
Indeks: LUBECA122
Marka: LUBECA
Lubeca Migdały kalifornijskie - idealna mączka do biszkoptów i makaroników
Indeks: SEMPRE473
Marka: SEMPRE
Czysta pasta z prażonych i mielonych orzechów do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak orzechów.
BONUS Mąka migdałowa z migdałów USA | HISZPANIA - drobno mielone migdały - doskonałe do wypieku francuskich makaroników. Sprawdzi się również jako zamiennik mąki pszennej podczas przygotowywania różnego rodzaju wypieków.