• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

mąka migdałowa - drobno mielone migdały doskonałe do wypieków
  • mąka migdałowa - drobno mielone migdały doskonałe do wypieków
  • mąka migdałowa - drobno mielone migdały doskonałe do wypieków
  • mąka migdałowa - drobno mielone migdały doskonałe do wypieków

12.5 kg MĄKA drobna z surowych migdałów BONUS

BONUS37(2)

BONUS Mąka migdałowa z migdałów USA | HISZPANIA - drobno mielone migdały - doskonałe do wypieku francuskich makaroników. Sprawdzi się również jako zamiennik mąki pszennej podczas przygotowywania różnego rodzaju wypieków.

787,50 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

Mąka migdałowa wytwarzana z drobno zmielonych nasion migdałowca - niezbędny składnik słynnych francuskich makaroników. To od jakości mączki migdałowej w znacznej mierze zależy efekt finalny ciasteczek. Mączkę migdałową można również stosować do wypieku ciast oraz przygotowywania naleśników, gofrów i innych produktów na bazie mąki. Doskonała alternatywa w diecie bezglutenowej. 

Składniki: mielone migdały 100%; alergeny: orzechy i produkty pochodne; kraj pochodzenia: USA, Hiszpania.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym miejscu o temperaturze od 4°C do 20°C, wilgotność względna powietrza (otoczenia) do 75%; produkt należy składować w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem wilgoci oraz światła słonecznego; przechowywanie u konsumenta końcowego - w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Warunki transportu: środki transportowe przeznaczone do przewozu powinny być suche, czyste, pozbawione obcych zapachów i zabezpieczone przed szkodliwym wpływem warunków atmosferycznych.

Okres przydatności do spożycia: "zgodnie z atestem producenta - minimum 6 miesięcy od daty produkcji"

Przeznaczenie konsumencie: do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumenckich z wyjątkiem osób uczulonych.

CECHY ORGANOLEPTYCZNE
WYGLĄD ZEWNĘTRZNY kształt charakterystyczny dla produktu rozdrobnionego, powierzchni gładka, dopuszcza się kawałki częściowo pokryte łuską
BARWA jasnokremowa - charakterystyczna dla migdałów surowych
SMAK I ZAPACH swoisty dla migdałów, bez obcego posmaku i zapachu (w szczególności gorzkiego i zjełczałego)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA 2497/604 kJ/kcal
TŁUSZCZ 52.0 g
W TYM KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE 4.7 g
WĘGLOWODANY 20.5 g
W TYM CUKRY 6.9 g
BŁONNIK 12.9 g
BIAŁKO 20.0 g
SÓL 0.014 g

CHARAKTERYSTYKA FIZYKOCHEMICZNA
WILGOTNOŚĆ max 5.0 %
METALE CIĘŻKIE zgodna z aktualnym rozporządzeniem UE nr 1881/2006
PESTYCYDY zgodna z aktualnym rozporządzeniem UE nr 396/2005
CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA
OGÓLNA LICZBA DROBNOUSTROJÓW <10000
BAKTERIE Z GRUPY COLI <10
PLEŚNIE I DROŻDŻE <100
STAPCHYLOCOCCUS AUREUS <10
SALMONELLA nieobecna w 25.0 g
ESCHERICHIA COLI nieobecne w 1.0 g
GMO surowiec nie jest modyfikowany genetycznie

PRZEPIS NA DOMOWY CHLEBEK MIGDAŁOWY:

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki (na formę keksową o długości około 30 cm):

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

  • 500 g - tłustego twarogu

  • 6 szt. - jaja (rozmiar M)

  • 200 g - mielone migdały

  • 120 g - grubo mielone siemię lniane

  • 1 op. - proszku do pieczenia

  • 4 łyżki - nasiona chia

  • 1 łyżeczka - sól (drobna

  • + tłuszcz (najlepiej prawdziwe masło lub oliwa z oliwek) do wysmarowania formy

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Sposób przygotowania:

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

  • piekarnik nagrzać do temperatury 170-180°C (z termoobiegiem)

  • formę do pieczenia wysmarować cienką warstwą tłuszczu i wyłożyć papierem do pieczenia

  • twaróg zmielić z jajami i solą na gładką masę (najlepiej w robocie kuchennym)

  • do masy dodać proszek do pieczenia, mąkę migdałową i siemię lniane i ponownie zmielić na gładką masę

  • na koniec dodać nasiona chia i delikatnie wymieszać z masą

  • masę na chlebek przełożyć do natłuszczonej i wyłożonej papierem formy

  • piec przez około 55 minut (do suchego patyczka)

  • upieczony chlebek pozostawić w formie na około 10 minut

  • następnie wyjąć chlebek z formy i wystudzić - najlepiej na specjalnej kratce do studzenia wypieków

Szczegóły produktu
BONUS37(2)
2 Przedmioty

Opis

NAZWA HANDLOWA
MIGDAŁY SUROWE MĄCZKA
MASA NETTO
12.5 kg
OPAKOWANIE
WOREK POLIETYLENOWY PRZEZNACZONY DO PAKOWANIA ŻYWNOŚCI | KARTON
RODZAJ
MĄKA Z MIGDAŁÓW
AROMAT
SWOISTY DLA MIGDAŁÓW
SMAK
SWOISTY DLA MIGDAŁÓW
BARWA
JASNOKREMOWA
FORMA
SYPKA
PRZEZNACZENIE
DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA
ZASTOSOWANIE
MAKARONIKI FRANCUSKIE | WYPIEKI
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
4-20°C
WILGOTNOŚĆ WZGLĘDNA PRZECHOWYWANIA
MAX 75 %
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
ZGODNIE Z ATESTEM | MINIMUM 6 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI
KRAJ PRODUKCJI
USA | HISZPANIA
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: MASTERMARTINI179

Marka: Master Martini

op. 6 kg CARAVELLA GRAN PISTACCHIO AE52DD MASTER MARTINI krem do smarowania o intensywnym smaku pistacjowym

Krem o doskonałej konsystencji do smarowania, o zrównoważonym intensywnym smaku prażonych orzechów pistacjowych, idealny do nadzień i aromatyzowania. Wszechstronność zastosowania. Bez tłuszczów uwodornionych, z lecytyną słonecznikową, z naturalnymi aromatami.

Cena 318,00 zł
Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE