op. 1 kg Krokant z orzecha laskowego - 6149 Barima Artisanal - prażone i siekane orzechy laskowe w karmelu

Indeks: BARIMA339

Krokant z orzecha laskowego, czyli chrupiąca i aromatyczna posypka orzechowa. Prażone i drobno siekane orzechy laskowe w karmelu. Dodatek dekoracyjny, smakowy i teksturalny do lodów i wyrobów cukierniczych. 

85,00 zł (5% VAT)
85,00 zł / 1 kg

80,95 zł netto

OBECNIE BRAK NA STANIE

Magazyn: 0 szt.

Powiadom mnie, gdy produkt będzie dostępny w magazynie

Opis produktu

Krokant z orzecha laskowego, chrupiąca i aromatyczna posypka cukiernicza.

Krokant, to rodzaj chrupiącej i aromatycznej posypki orzechowej. Posypka cukiernicza wytwarzana z prażonych i siekanych orzechów, które obtaczane są w karmelu. Wyjątkowy smak i aromat posypki to wynik połączenia procesu prażenia z karmelizacją, które pozwalają na wydobycie prawdziwej głębi smaku z orzechów. Kruszonka z karmelizowanych orzechów to uniwersalny dodatek stosowany w cukiernictwie. Idealnie sprawdza się do dekoracji lodów, deserów, wypieków, pralin oraz innych wyrobów. Krokant to także doskonały dodatek teksturalny, który może stanowić chrupiący element kremów i nadzień cukierniczych. Kruszonka orzechowa to uniwersalna posypka dekoracyjna i dodatek smakowy.

Zastosowanie kruszonki z karmelizowanych orzechów laskowych:

Kruszonka z karmelizowanych orzechów stosowana jest przede wszystkim:

- do dekoracji lodów, deserów i wypieków,

- do obtaczania trufli i lizaków z ciasta,

- jako chrupiący dodatek do kremów i nadzień cukierniczych,

- jako dodatek smakowy do gofrów i naleśników,

- jako aromatyczny dodatek do śniadań,

- jako składnik batonów zbożowych, ciasteczek owsianych itp.

Krokant z orzecha laskowego, charakterystyka produktu:

Nazwa handlowa Krokant z orzecha laskowego 50%
Numer katalogowy 6149
Rodzaj prażone i siekane orzechy laskowe w karmelu
Masa netto 1.0 kg
Opakowanie worek próżniowy
Opakowanie zbiorcze 15.0 kg - 15 x 1.0 kg
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie uniwersalna posypka cukiernicza
Forma kruszonka orzechowa
Wymiary 2-6 mm
Producent Barima Artisanal
Dystrybutor Sempre Group

Jaki skład ma krokant z orzecha laskowego?

Składniki i alergeny: orzechy laskowe (50%), cukier.

Produkt może zawierać gluten, soję, sezam, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy.

Opakowanie i warunki przechowywania posypki orzechowej:

Kruszonka z karmelizowanych orzechów laskowych pakowana jest próżniowo w celu zachowania świeżości i chrupkości produktu. Krokant orzechowy należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Po otwarciu produkt najlepiej przesypać do pojemnika z zamknięciem. Po każdym użyciu dokładnie zabezpieczyć produkt przed działaniem czynników zewnętrznych. Do nakładania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Optymalna temperatura składowania produktu to 10-20°C. Termin przydatności produktu z szczelnie zamkniętym, fabrycznym opakowaniu to 12 miesięcy (zgodnie ze specyfikacją od producenta).

Wartość odżywcza posypki z karmelizowanych orzechów laskowych:

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 1443 kJ / 345 kcal
Tłuszcz 10.3 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1.1 g
Węglowodany 56.9 g
w tym cukry 26.3 g
Białko 7.1 g
Sól 0.0 g

Szczegóły produktu