op. 5.9 kg Kandyzowane kawałki kasztanów jadalnych w syropie - Rottame di Marroni Tipo Morbido - Pianetta di Barbieri
Kandyzowane kasztany jadalne w kawałkach. Miękkie kasztany poddane procesowi tradycyjnego kandyzowania i zanurzone w delikatnym syropie. Masa kasztanów w kawałkach po odsączeniu syropu to 4 kg.
Opis produktu
Kandyzowane kasztany jadalne w delikatnym syropie:
![]()
Pianetta di Barbieri, to producent wysokiej jakości przetworów owocowych. Specjalizuje się w wytwarzaniu kandyzowanych kasztanów jadalnych. Monitorowany proces produkcyjny pozwala na wytwarzanie najlepszej jakości wyrobów o stałych parametrach, doskonałym smaku i aromacie. Kasztany jadalne przetwarzane są bez dodatku syntetycznych aromatów i pozostałych dodatków. Część etapów przetwarzania kasztanów prowadzona jest ręcznie, co pozwala utrzymać jakość produktów na najwyższym poziomie. Kandyzowane w sposób tradycyjny kasztany spełnią oczekiwania nawet najbardziej wymagających profesjonalistów. Kasztany poddawane są procesowi kandyzowania w otwartych zbiornikach, co pozwala na naturalne odparowanie wody. Ręczna selekcja i pakowanie kasztanów z dodatkiem syropu kandyzującego zapewnia najwyższą jakość wyrobów. Końcowy proces pasteryzacji gwarantuje bezpieczeństwo mikrobiologiczne. Szeroki asortyment produktów obejmuje kasztany jadalne różnej wielkości oraz o różnym stopniu rozdrobnienia. Wyroby kandyzowane kierowane są przede wszystkim do piekarni, cukierni, lodziarni, restauracji oraz profesjonalnych pracowni rzemieślniczych.
![]()
Kandyzowane kasztany jadalne wybierane są spośród najlepszych włoskich odmian. Selekcja surowca prowadzona jest pod kontem rozmiaru i pochodzenia, a co za tym idzie specyficznych dla odmian walorów organoleptycznych. Producent polega na sprawdzonych dostawcach, z którymi prowadzi zaufaną i stałą współpracę. Wybierane są jedynie kasztany o odpowiednim stopniu dojrzałości. Proces kandyzacji prowadzony jest w sposób tradycyjny, w celu zachowania najwyższej jakości surowców. Metoda kandyzowania oparta o naturalne odparowywanie wody pozwala na zachowanie biologicznych właściwości surowców. Kasztany są odpowiednio miękkie, soczyste, pełne smaku i aromatu. Dodatkowo ręczna selekcja podczas pakowania gwarantuje najwyższą jakość produktów. Proces kandyzowania kasztanów prowadzony jest z szacunkiem do surowca. Pozwala to na zachowanie pełni naturalnego smaku i aromatu.
![]()
Zastosowanie kandyzowanych kasztanów jadalnych:
![]()
Kandyzowane kasztany jadalne przeznaczone są do użytku profesjonalnego. Do stosowania w piekarniach, cukierniach, lodziarniach, restauracjach oraz profesjonalnych pracowniach rzemieślniczych. Idealnie sprawdzają się do tradycyjnych wypieków. To także doskonały dodatek do słodkich wypieków śniadaniowych, lodów, deserów, a także wytrawnych potraw.
![]()
Szczegóły produktu i charakterystyka kandyzowanych kasztanów:
![]()
Miękkie kawałki kasztanów jadalnych poddane procesowi tradycyjnego kandyzowania. Kawałki kasztanów zanurzone w delikatnym syropie.
Składniki i alergeny: kasztany jadalne, cukier, syrop glukozowy; produkt może zawierać śladowe ilości siarczynów.
![]()
| Numer katalogowy | PMAE0009 |
| Nazwa handlowa | ROTTAME DI MARRONI TIPO MORBIDO |
| Rodzaj produktu | kandyzowane kasztany jadalne w syropie |
| Seria produktowa | kasztany kandyzowane |
| Barwa | brązowa, charakterystyczna |
| Smak | charakterystyczny |
| Forma | miękkie kawałki kasztanów |
| Masa produktu | 5.9 kg |
| Masa netto | 4.0 kg (po odsączeniu) |
| Opakowanie | metalowa puszka (FE40) |
| arkusze papieru rozdzielającego (PAP22) | |
| Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego |
| Zastosowanie | do bezpośredniego użycia |
| Bx | 72-73 |
| pH | 5.5-5.7 |
| aw | 0.79-0.80 |
| Producent | Pianetta di Barbieri |
| Dystrybutor | Sempre Group |
| Kraj produkcji | Włochy |
![]()
![]()
Warunki przechowywania wyrobów kandyzowanych:
![]()
Przechowywanie wyrobów kandyzowanych przed otwarciem: produkt przed otwarciem należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Trzymać z dala od źródeł ciepła i chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego.
Przechowywanie wyrobów kandyzowanych po otwarciu: po otwarciu produkt należy przechowywać w warunkach chłodniczych. Owoce należy pozostawić w syropie. Po otwarciu produkt można przechowywać w fabrycznym opakowaniu lub przełożyć do zamykanego pojemnika przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Po otwarciu opakowanie produktu należy zabezpieczyć przed możliwym działaniem czynników zewnętrznych. Chronić przed działaniem obcych zapachów.
Do nakładania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów oraz stosować jednorazowe rękawiczki ochronne przeznaczone do kontaktu z żywnością. Po otwarciu produkt należy spożyć najszybciej jak to możliwe. Termin przydatności do spożycia produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 36 miesięcy od daty produkcji. Zgodnie ze specyfikacją od producenta. Szczegółowe informacje, w tym numer partii znajdują się na opakowaniu produktu.
Opakowanie produktu: kasztany jadalne pakowane są ręcznie do metalowych puszek. Każda warstwa przełożona jest specjalnym pergaminem. Kasztany układane są w opakowaniu z pełnym szacunkiem dla surowca i największą starannością. Proces prowadzony jest ręcznie w celu zachowania jak najlepszej jakości i dokładnego zabezpieczenia produktu w opakowaniu. Kasztany utrwalane są w puszkach w procesie pasteryzacji, co zapewnia im pełne bezpieczeństwo mikrobiologiczne.
![]()
Przybliżona wartość odżywcza kandyzowanych kasztanów jadalnych:
![]()
| Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
| Wartość energetyczna | 1252 kJ / 295 kcal |
| Tłuszcz | 1.5 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.2 g |
| Węglowodany | 69.0 g |
| w tym cukry | 49.0 g |
| Białko | 1.2 g |
| Sól | 0.02 g |
![]()
![]()
![]()
Szczegóły produktu