
60,00 zł / 1 kg
2,5 kg FOND UNIVERSAL uniwersalny stabilizator do śmietany Dawn:
Opis: uniwersalny stabilizator do śmietany w postaci proszku.
Pozwala na szybkie, łatwe i efektywne stabilizowanie, żelowanie oraz słodzenie śmietany.
Mieszankę stabilizującą przed użyciem należy wymieszać z wodą lub sokiem owocowym
w temperaturze 20°C a następnie powoli dodawać do śmietany.
Śmietana po ustabilizowaniu jest odporna na zamrażanie i rozmrażanie.
Składniki: cukier, suszony syrop glukozowy, żelatyna, żółtko jaja kurzego w proszku, regulator kwasowości: difosforany.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu;
chronić przed działaniem promieni słonecznych.
Stosowanie/receptura:
- 200 g Fond Universal dokładnie wymieszać z 200 ml wody/soku owocowego o temperaturze 20°C,
- dodać pasty smakowej lub aromatycznej i ponownie wymieszać,
- powoli dodawać do 1000 g ubitej, niesłodzonej śmietany,
- natychmiast użyć.
Smak: uniwersalny (bez charakterystycznego smaku)
Opakowanie: 2,5 kg (worek)
Producent: Dawn
Wartość odżywcza w 100 ml produktu: |
|
Wartość energetyczna |
1665/394 kJ/kcal |
Tłuszcz |
2,2 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,7 g |
Węglowodany: |
83,2 g |
- w tym cukry |
46,3 g |
Białko |
10,8 g |
Sól |
0,3 g |
Indeks: DAWN26
Marka: DAWN FOODS
Indeks: SWEETDECOR45/9
Marka: SWEET DECOR
Aromat spożywczy w postaci proszku przeznaczony do aromatyzowania oraz nadawania smaku różnego rodzaju wyrobom cukierniczym.
Indeks: LUBECA54
Marka: LUBECA
Zrównoważona ciemna czekolada wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Wybrzeża Kości Słoniowej. Kuwertura czekoladowa o niskiej płynności. Idealna jako baza do ganache, musów i kremów oraz jako dodatek do wypieków. Nadaje deserom intensywny smak i pozwala uzyskać zwartą i aksamitną konsystencję.
Indeks: PERNIGOTTI32/1
Marka: PERNIGOTTI