1 kg ŻELATYNA W LISTKACH SILVER EWALD-GELATINE żelatyna wieprzowa w formie arkuszy
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie listków.
W koszyku nie ma jeszcze produktów
Szukaj
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie drobnych granulek.
Opis produktu
Żelatyna - to naturalne rozpuszczalne białko żelujące, uzyskane w wyniku częściowej hydrolizy kolagenu wieprzowego. Żelatyna w postaci drobnych granulek, to najpopularniejszy rodzaj żelatyny, można ją dodawać bezpośrednio (do gorących produktów w płynie). Produkt w kilogramowym opakowaniu to produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego 25 kg (w kontrolowanych warunkach) - produkt pakowany jest w sterylny worek z zamknięciem i etykietą oraz zgrzewany w celu zapewnienia pełnej ochrony produktu w opakowaniu.
![]()
Dodawana do deserów na zimno wymaga wstępnego przygotowania: odmierzyć odpowiednią ilość żelatyny; zalać żelatynę niewielką ilością zimnej wody i pozostawić na około 10 minut (do momentu, aż żelatyna wchłonie wodę); rozpuścić żelatynę, pilnując aby temperatura rozpuszczania nie była zbyt wysoka (żelatynę można rozpuścić na kilka sposobów: w kuchence mikrofalowej przy użyciu mniejszej mocy, w tradycyjny sposób w garnuszku, na małym ogniu/mocy palnika lub w kąpieli wodnej).
![]()
Składniki: żelatyna wieprzowa w postaci drobnych, łatwo rozpuszczających się granulek; zastosowanie - w przemyśle spożywczym; może zawierać śladowe ilości mleka, orzechów i migdałów.
![]()
Warunki przechowywania: produkt przechowywać w suchym pomieszczeniu, w temperaturze od 5°C do 35°C w szczelnie zamkniętym (oryginalnym) opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów; produkt dozować przy użyciu czystych i suchych narzędzi.
![]()
GMO - "produkt nie pochodzi i nie jest produkowany z modyfikowanych genetycznie materiałów definiowanych zgodnie z Dyrektywą 2001/18/WE. Produkt nie wymaga oznakowania, jako "GMO" zgodnie z Rozporządzeniami 1829/2003/WE, 1830/2003/WE."
![]()
![]()
| ŚREDNIA WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
| WARTOŚĆ ENERGETYCZNA | 360 kcal/1530 kJ | 
| WILGOTNOŚĆ | < 14.0 g | 
| BIAŁKO | > 85.0 g | 
| TŁUSZCZ OGÓŁEM | < 0.02 g | 
| WĘGLOWODANY OGÓŁEM | < 0.1 g | 
| BŁONNIK POKARMOWY | 0.0 g | 
| SÓD | < 0.1 g | 
| POTAS | < 0.005 g | 
| WAPŃ | < 0.3 g | 
| MAGNEZ | < 0.005 g | 
![]()
![]()
| SPECYFIKACJA | |
| SIŁA ŻELOWANIA | 170-190 BLOOM | 
| LEPKOŚĆ | 1.8 - 3.1 MPAS | 
| STRATY PO SUSZENIU | < 13.0 % | 
| POZOSTAŁOŚĆ PO ZAPALENIU | < 2.0 % | 
| PH | 4.5 - 6.0 | 
| IEP | 7.5 - 9.5 | 
| ZAWARTOŚĆ SO2 | < 10.0 PPM | 
| ARSEN | < 1.0 PPM | 
| OŁÓW | < 5.0 PPM | 
| KADM | < 0.5 PPM | 
| RTĘĆ | < 0.15 PPM | 
| CHROM | < 10.0 PPM | 
| MIEDŹ | < 30.0 PPM | 
| CYNK | < 50.0 PPM | 
| KLAROWNOŚĆ | < 50.0 FNU | 
| GRANULACJA | 20 MESH | 
| OGÓLNA LICZBA BAKTERII | < 1000/1G | 
| SALMONELLA | NIEOBECNA/25G | 
| BEZTLENOWE BAKTERIE REDUKUJĄCE SIARCZYNY | < 10/1G | 
| E. COLI | NIEOBECNA/10G | 
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Szczegóły produktu
1 kg ŻELATYNA W LISTKACH SILVER EWALD-GELATINE żelatyna wieprzowa w formie arkuszy
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie listków.
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego. Produkt w formie drobnych granulek.
1 kg AGAR AGAR E406 GELIFIANT LOUIS FRANCOIS substancja żelująca pozyskiwana z czerwonych alg
Naturalna substancja zagęszczająca i żelująca pochodzenia roślinnego - pozyskiwana z czerwonych wodorostów.
1l DECOR UP MASTER MARTINI słodki roślinny krem UHT do ubijania o lekko waniliowym smaku
Niezawodny roślinny krem o słodkim, lekko waniliowym smaku przeznaczony do ubijania. Będzie idealną bazą różnego rodzaju kremów i deserów, a także dodatkiem stabilizującym do śmietanki.
Mieszanka bazowa w proszku do sporządzania neutralnego i transparentnego żelu dekoracyjnego. Pozwala uzyskać stabilny żel dekoracyjny idealny do zabezpieczania świeżych owoców oraz glazurowania wyrobów cukierniczych.
700 ml DAIRY CREAM WITH SUGAR DEBIC słodzona bita śmietana w sprayu produkt gotowy do użycia
Niezawodny i gotowy do użycia produkt - lekko słodka bita śmietana stworzona z myślą o profesjonalistach. Wygodna butelka z precyzyjnym dozownikiem zapewnia zawsze doskonały efekt dekoracyjny.
op. 20 g AGAR AGAR K-132 FOOD COLOURS roślinna substancja żelująca z alg morskich (E406)
Roślinny zamiennik żelatyny - agar agar - w małym opakowaniu, idealnym do użytku domowego.
Produkt na bazie cukru i żelatyny o neutralnym smaku - przeznaczony do stabilizowania słodzonej bitej śmietany, kremów cukierniczych oraz tortów i deserów musowych.
Produkt na bazie mielonych wodorostów o neutralnym smaku - przeznaczony do stabilizowania wegańskich kremów i musów. Roślinna alternatywa dla żelatyny.
1 kg GELATINE POISSON EN POUDRE 200 BLOOM LOUIS FRANCOIS żelatyna rybna w proszku
Żelatyna rybna w proszku o mocy żelowania 200 BLOOM.
Bardzo praktyczny zestaw miarek kuchennych w kształcie głębokich łyżek - do odmierzania produktów płynnych i sypkich. Odpowiedniki miar małej łyżeczki kuchennej oraz łyżki stołowej. Idealne do odmierzania aromatów, przypraw i dodatków spożywczych (np. proszku do pieczenia).
Profesjonalny dzbanek pomiarowy do płynów. Otwarty uchwyt daje możliwość sztaplowania. Dobrze widoczna niebieska skala pomiarowa z czterema rodzajami jednostek. Na skali w łatwy sposób odczytamy pojemność płynu w czterech jednostkach: litrach, mililitrach, filiżankach oraz uncjach amerykańskich.
op. 500 g Instangel - Sosa Ingredients - żelatyna wieprzowa w proszku - moc żelowania 180 Bloom
Żelatyna wieprzowa w postaci wygodnego do dozowania proszku. Zamiennik żelatyny w listkach. Szybkowiążąca i bardzo elastyczna substancja żelująca, o mocy żelowania 180 Bloom. Daje stabilne i termoodwracalne żele.
op. 750 g Bovine Gelatin - Sosa Ingredients - żelatyna wołowa w proszku - moc żelowania 220 Bloom
Żelatyna wołowa w postaci wygodnego do dozowania proszku. Wolnowiążąca i bardzo elastyczna substancja żelująca pochodzenia zwierzęcego, o mocy żelowania 220 Bloom. Daje miękkie i termoodwracalne żele.
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego. Produkt w formie drobnych granulek.
Wystąpił błąd, sprawdź szczegóły poniżej