YOGHURT SOFT ICE - to kompletna baza do przygotowywania lodów jogurtowych w maszynach. Lody charakteryzują się miękką i kremową konsystencją oraz świeżym, jogurtowym smakiem. Bazę można stosować z mlekiem lub dla uzyskania intensywniejszego smaku jogurtowego do bazy można stosować również dodatek świeżego jogurtu. (półprodukt w postaci proszku przeznaczony do produkcji lodów jogurtowych)

Składniki: cukier, odtłuszczony jogurt w proszku, dekstroza, odtłuszczone mleko w proszku, syrop glukozowy, rafinowane tłuszcze roślinne (kokosowy, palmowy), substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), aromat jogurtowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), substancje stabilizujące: guma tara (E417), alginian glikolu propylenowego (E405), guma guar (E412), białka mleka; produkt bezglutenowy; zawiera mleko oraz jego pochodne.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

1. RECEPTURA - DOZOWANIE |
MLEKO |
5000 ml |
YOGHURT SOFT ICE |
1600 g |

2. RECEPTURA - DOZOWANIE |
MLEKO |
4000 ml |
JOGURT (ŚWIEŻY) |
1000 ml |
YOGHURT SOFT ICE |
1600 g |

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
1777/421 kJ/kcal |
Tłuszcz |
7.3 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
6.3 g |
Węglowodany |
82.0 g |
w tym cukry |
81.0 g |
Białko |
6.3 g |
Sól |
0.2 g |

DANE ANALITYCZNE |
WILGOTNOŚĆ |
max. 3.0 % |
CUKRY |
70.5 +/- 2.0 % |
TŁUSZCZE |
5.7 +/- 0.5 % |
SUCHA MASA MLECZNA BEZTŁUSZCZOWA |
17.5 +/- 2.0 % |
POZOSTAŁA SUCHA MASA |
3.3 +/- 0.3 % |

CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA |
CAŁKOWITA LICZBA PŁYTEK |
max 5000 cfu/g |
PLESNIE I DROŻDŻE |
max 100 cfu/g |
E. COLI |
nieobecne w 1 g |
SALMONELLA |
nieobecne w 25 g |
GRONKOWCE |
nieobecne w 1 g |

Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.


