1.5 kg FROZEN YOPIU P654 COMPRITAL baza niskotłuszczowego jogurtu mrożonego do automatu
Gotowa do użycia mieszanka bazowa w proszku do produkcji jogurtu mrożonego z automatu. Naturalny smak jogurtu niskotłuszczowego z mocno wyczuwalną kwaśną nutą.
Mieszanka do przygotowywania lodów jogurtowych (w maszynach) - pozwala uzyskać kremowe lody o świeżym i lekkim smaku. Baza doskonale sprawdzi się w połączeniu ze świeżym jogurtem.
Opis produktu
YOGHURT SOFT ICE - to kompletna baza do przygotowywania lodów jogurtowych w maszynach. Lody charakteryzują się miękką i kremową konsystencją oraz świeżym, jogurtowym smakiem. Bazę można stosować z mlekiem lub dla uzyskania intensywniejszego smaku jogurtowego do bazy można stosować również dodatek świeżego jogurtu. (półprodukt w postaci proszku przeznaczony do produkcji lodów jogurtowych)
Składniki: cukier, odtłuszczony jogurt w proszku, dekstroza, odtłuszczone mleko w proszku, syrop glukozowy, rafinowane tłuszcze roślinne (kokosowy, palmowy), substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), aromat jogurtowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), substancje stabilizujące: guma tara (E417), alginian glikolu propylenowego (E405), guma guar (E412), białka mleka; produkt bezglutenowy; zawiera mleko oraz jego pochodne.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
1. RECEPTURA - DOZOWANIE | |
MLEKO | 5000 ml |
YOGHURT SOFT ICE | 1600 g |
2. RECEPTURA - DOZOWANIE | |
MLEKO | 4000 ml |
JOGURT (ŚWIEŻY) | 1000 ml |
YOGHURT SOFT ICE | 1600 g |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1777/421 kJ/kcal |
Tłuszcz | 7.3 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 6.3 g |
Węglowodany | 82.0 g |
w tym cukry | 81.0 g |
Białko | 6.3 g |
Sól | 0.2 g |
DANE ANALITYCZNE | |
WILGOTNOŚĆ | max. 3.0 % |
CUKRY | 70.5 +/- 2.0 % |
TŁUSZCZE | 5.7 +/- 0.5 % |
SUCHA MASA MLECZNA BEZTŁUSZCZOWA | 17.5 +/- 2.0 % |
POZOSTAŁA SUCHA MASA | 3.3 +/- 0.3 % |
CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA | |
CAŁKOWITA LICZBA PŁYTEK | max 5000 cfu/g |
PLESNIE I DROŻDŻE | max 100 cfu/g |
E. COLI | nieobecne w 1 g |
SALMONELLA | nieobecne w 25 g |
GRONKOWCE | nieobecne w 1 g |
Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.
Szczegóły produktu