Wszystkie bestsellery
  • Formy płatności

    Formy płatności
  • Nowy
biała czekolada z karmelizowanym cukrem i delikatnie wyczuwalną nutą soli
  • biała czekolada z karmelizowanym cukrem i delikatnie wyczuwalną nutą soli

2.5 kg BIAŁA CZEKOLADA Z KARMELEM 32% WHITE CARAMEL CHIPS 832 104 LUBECA

LUBECA127

Biała czekolada o intensywnym - karmelowym smaku i delikatnej, bursztynowej barwie. Uniwersalna płynność czyni są wszechstronną w zastosowaniu. 

180,00 zł
Brutto
Ilość
W MAGAZYNIE

Opis

WHITE CARAMEL CHIPS - to idealne połączenie białej czekolady z karmelizowanym cukrem. Czekolada zawdzięcza swój profil smakowy wysokiej zawartości kakao oraz dodatkowi karmelizowanego cukru. Charakteryzuje się zrównoważonym smakiem z wyczuwalną nutą karmelu i wanilii oraz lekko wyczuwalną słoną nutą. Czekolada ma delikatną barwę o lekko bursztynowym odcieniu. Uniwersalna płynność, sprawia, że czekolada sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach - do oblewania, formowania, nadziewania, nadawania smaku oraz wielu innych. WHITE CARAMEL CHIPS (biała czekolada z karmelizowanym cukrem) o minimalnej zawartości masy kakaowej - 32%.

Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

Składniki: masło kakaowe, pełne mleko w proszku, cukier karmelizowany (24%), cukier, mleko odtłuszczone w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), sól, ekstrakt waniliowy; biała czekolada z karmelem - minimalna zawartość kakao - 32%; wyprodukowano w Niemczech; może zawierać orzechy laskowe oraz inne orzechy.

Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 15-18°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 60%.

APLIKACJE
CUKIERNICTWO

średnie oblewanie, formowanie średnich pustych figurek (15-30 cm), formowanie pralin, formowanie małych pustych figurek (5-15 cm), mieszanie, szprycowanie dekoracji, natryskiwanie (aerograf)

grona czekoladowe, pasta czekoladowa, ganache, talarki czekoladowe, trufle

CIASTKA, WYPIEKI I DESERY

glazury, musy, sosy, nadawanie smaku, oblewanie - krem bawarski, krem cremeux, krem angielski, krem twarogowy, ganache, glazury, musy, sosy

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2458/590 kJ/kcal
Tłuszcz 41.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 25.0 g
Węglowodany 47.0 g
w tym cukry 47.0 g
Białko  8.5 g
Sól 0.51 g

WARUNKI PRACY Z WHITE CARAMEL CHIPS (PROCESSING)
PODGRZEWANIE KRZYWA KRYSTALIZACJI CHŁODZENIE PRZECHOWYWANIE
45°C T1 45°C - T2 27°C - T3 28-32°C 10-15°C 15-18°C
TEMPEROWANIE CZEKOLADY rozpuścić około 70-80% czekolady i podgrzać do temperatury około 45°C; następnie dodać około 20-30% czekolady; po rozpuszczeniu dodanej czekolady i osiągnięciu temperatury procesu 30-33°C czekolada będzie idealnie zatemperowana i gotowa do użycia

Szczegóły produktu
LUBECA127
38 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
823 104
NAZWA HANDLOWA
WHITE CARAMEL CHIPS
MASA NETTO
2.5 kg
OPAKOWANIE
TORBA Z ZAMKNIĘCIEM (WIELOKROTNYM)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
10 kg (4 x 2.5 kg) KARTON
RODZAJ
CZEKOLADA W KALETKACH
KSZTAŁT
KALETKI | PASTYLKI
SMAK
BIAŁA CZEKOLADA | KARMEL | WANILIA | SÓL
BARWA
DELIKATNA | BURSZTYNOWA
PRZEZNACZENIE
DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA
ZASTOSOWANIE
CUKIERNICTWO | GASTRONOMIA | UNIWERSALNE
RODZAJ CZEKOLADY
BIAŁA CZEKOLADA Z KARMELEM
PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY
3/5
ZAWARTOŚĆ KAKAO
32.0 %
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
20 innych produktów w tej samej kategorii: