- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
- CZEKOLADA
- KAWIARNIA I BAR
- DLA LODZIARNI
- PASTY DO LODÓW
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
- DO CUKIERNICTWA
- DO PIECZENIA
- DODATKI SPOŻYWCZE
- DEKORACJE CUKIERNICZE
- OPAKOWANIA JEDNORAZOWE
- SPRZĘT I AKCESORIA
- PRODUKTY OKAZJONALNE
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
CW2372 HEART ROUND CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do pralin w kształcie serca
Profesjonalna forma z poliwęglanu do tworzenia czekoladek i pralin nadziewanych w kształcie serca. Doskonale sprawdzi się do walentynkowych słodyczy.
Formy do pracy z czekoladą wykonane z poliwęglanu charakteryzują się wyjątkową trwałością i wytrzymałością. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie zarówno wysokich jak i niskich temperatur. Materiał, z którego wykonane są formy zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię wyrobów czekoladowych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia matowych plam. Zapewnia również równomierne rozprowadzanie ciepła, co ma ogromne znaczenie podczas pracy z czekoladą. Dodatkową zaletą form wykonanych z poliwęglanu jest ich transparentna barwa, która pozwala na kontrolę podczas formowania kształtów. Ponadto materiał pod wpływem zmian temperatury kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania kształtów z formy. Przed wlaniem czekolady, formę należy lekko podgrzać, co zapobiega zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.
Zalety korzystania z form z poliwęglanu:
-
trwały i wytrzymały materiał gwarantuje niezawodność
-
odporność materiału na uszkodzenia mechaniczne oraz szeroki zakres temperatur
-
zapewnienie błyszczącej powierzchni wyrobów czekoladowych
-
równomierne rozprowadzanie ciepła wewnątrz formy
-
możliwość kontrolowania wypełnienia formy - dzięki transparentnej barwie
-
łatwość wyjmowania kształtów z formy
SCHEMAT FORMY DO PRALIN:
- WYBÓR ODPOWIEDNIEJ PŁYNNOŚCI CZEKOLADY:
Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.
- PROCES TEMPEROWANIA CZEKOLADY:
Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).
- PRODUKCJA PRALIN Z NADZIENIEM:
Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.
Opis
- NUMER KATALOGOWY
- CW2372
- NAZWA HANDLOWA
- CHOCOLATE MOULD HEART ROUND CW2372
- OPAKOWANIE
- BRAK OPAKOWANIA OCHRONNEGO
- ILOŚĆ PORCJI
- 28
- OBJĘTOŚĆ PORCJI
- 14 g
- OBJĘTOŚĆ FORMY
- 392 g (28 x 14 g)
- WYMIARY FORMY
- 275 mm x 175 mm x h 24 mm
- WYMIARY PORCJI
- 30 mm x 36 mm x h 19 mm
- RODZAJ
- FORMA DO PRALIN I CZEKOLADEK
- KSZTAŁT
- FORMY - PROSTOKĄTNY
- BARWA
- TRANSPARENTNA
- WZÓR
- ZAOKRĄGLONE SERCE
- MATERIAŁ
- POLIWĘGLAN
- PRZEZNACZENIE
- DO KONTAKTU Z ŻYWNOŚCIĄ
- ZASTOSOWANIE
- DO CZEKOLADY
- APLIKACJE
- PRALINY | PRALINY NADZIEWANE | CZEKOLADKI
- TEMATYKA
- WALENTYNKI
- MOŻLIWOŚĆ CHŁODZENIA
- TAK
- MOŻLIWOŚĆ SZOKOWEGO ZAMRAŻANIA
- TAK
Indeks: SILIKOMART256
Marka: SILIKOMART
Forma silikonowa SERCA 12x8 ml SCG 48 MY LOVE 22.148.77.0065 Silikomart
Brązowa forma silikonowa w kształcie 12 małych serc po 8 ml.
Indeks: CHOCOWORLD86
Marka: CHOCOLATE WORLD
1892CW Forma do pralin SERCA Chesterfield Chocolate World
Forma do pralin i czekoladek
Indeks: PAVONI319
Marka: PAVONI ITALIA
EROS PC5028FR PAVONI forma z tritanu do tabliczek czekolady z serduszkami
Seria eleganckich, wyrafinowanych i innowacyjnych interpretacji, które powstały na bazie podstawowego kształtu tabliczki czekolady. Forma pozwala na jednorazowe przygotowanie trzech tabliczek czekolady o klasycznej gramaturze - 100 g.
Indeks: HANSBRUNNER100
Marka: HANS BRUNNER
HB-8121-PC BRYLANTOWE SERCE HANS BRUNNER forma z poliwęglanu do figurek w kształcie serca
Walentynki nie mogą obejść się bez wyjątkowych czekoladek. Forma do figurek w kształcie serca z brylantu pozwala na przygotowanie wyjątkowo eleganckiego i słodkiego upominku.
Indeks: CHOCOWORLD137
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW1623 LOLLIPOP SMILEY CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do okrągłych lizaków z uśmiechem
Profesjonalna forma z poliwęglanu do okrągłych lizaków czekoladowych - wzór - emotikon.
Indeks: CHOCOWORLD23
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin Łuk 1045CW Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie korony
Indeks: PODKŁADYCUK04
50 szt. PAPILOTKI Z RANTEM CZARNO-ZŁOTE papierowe papilotki do pieczenia z aluminiową powłoką w kolorze złotym
Papierowe papilotki z rantem i dekoracyjną powłoką w kolorze złotym. Pozwalają na przygotowywanie różnego rodzaju słodkich i wytrawnych wypieków i ich efektowną prezentację.
Indeks: CHOCOVIC03
Marka: CHOCOVIC
5 kg ZEYLON 36.5% CHM-Q89CEYL-D38 CHOCOVIC mleczna czekolada easymelt o zrównoważonym smaku
Klasyczna mleczna czekolada o wysokiej płynności i zrównoważonym smaku z nutą wanilii. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.
Indeks: CHOCOWORLD167
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW12040 TWISTED THING CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do dekoracyjnych pralin
Profesjonalna forma z poliwęglanu do klasycznych pralin i czekoladek nadziewanych. Przestrzenny wzór doskonale sprawdzi się do pralin dekorowanych.
Indeks: HANSBRUNNER120
Marka: HANS BRUNNER
HB-9188-S QUADRATPRALINE MANILA HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do pralin - dekoracyjny kwadrat
Kolekcja form do tworzenia klasycznych, nadziewanych lub dekorowanych pralin. Dopracowane wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: CHOCOWORLD140
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW1333 SNOW MAN CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do pralin w kształcie bałwanków
Profesjonalna forma z poliwęglanu do bożonarodzeniowych pralin i czekoladek nadziewanych w kształcie bałwanków.
Indeks: CHOCOWORLD134
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW1252 EGG SMOOTH CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do czekoladek w kształcie pisanek
Profesjonalna forma z poliwęglanu do wielkanocnych pralin w kształcie pisanek. Idealna do pralin nadziewanych i dekorowanych.
Indeks: CHOCOWORLD152
Marka: CHOCOLATE WORLD
CF0232 CUBE CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do pralin w kształcie kostek
Profesjonalna forma z poliwęglanu do klasycznych pralin i czekoladek nadziewanych o sześciennym kształcie. Przestrzenny wzór doskonale sprawdzi się do pralin dekorowanych.
Indeks: CHOCOWORLD30
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin sygnowana Frank Haasnoot CW1848 Chocolate World
Forma do pralin sygnowana Frank Haasnoot CW1848 Chocolate
Indeks: CHOCOWORLD41
Marka: CHOCOLATE WORLD
18 szt. Forma do pralin Jajko 42x29x17 mm 1768CW Daniel Staroń Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie połówki jajka
Indeks: CHOCOWORLD50
Marka: CHOCOLATE WORLD
12 szt. Forma do pralin Jajko 57x37x17mm 1438CW Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie połówki jajka
Indeks: CHOCOWORLD22
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin Diamenty śr. 31mm 1024CW Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie Diamentów
Indeks: CHOCOWORLD01
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin Korona 1028CW Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie korony
Indeks: CHOCOWORLD185
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW12105 HALFRONDE REEP MET IJSSCHERVEN CHOCOLATE WORLD - forma z poliwęglanu do pralin - zaokrąglony blok w geometryczny wzór
Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: CHOCOWORLD136
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW1441 CARAQUE RECTANGULAR STRIPED CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do prostokątnych czekoladek w paski
Profesjonalna forma z poliwęglanu do prostokątnych kawałków czekolady z wzorem. Klasyczny wzór doskonale sprawdzi się do tworzenia eleganckich czekoladek.
Indeks: CHOCOWORLD69
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma na 8 Półkul śr.59 mm 71g 2252CW Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie Kuli
Indeks: CHOCOWORLD145
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW1660 CZEKOLADKI ŚWIĄTECZNE CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do czekoladek bożonarodzeniowych
Forma do uroczych czekoladek bożonarodzeniowych. Pozwala na przygotowanie siedmiu wzorów kwadratowych kostek czekolady - po trzy kostki na wzór.
Indeks: CHOCOWORLD120
Marka: CHOCOLATE WORLD
1520CW FORMA DYNIA CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do pralin w kształcie dyni
Forma na 24 praliny w kształcie dyni.
Indeks: HANSBRUNNER29
Marka: HANS BRUNNER
HB-0953-S Forma do pralin TRUSKAWKA Hans Brunner
Forma do pralin i czekoladek
Indeks: CHOCOWORLD21
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW1673 QUENELLE - FRANK HAASNOOT - DOUBLE MODEL CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do klasycznych pralin
Profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin i czekoladek - quenelle - stworzona we współpracy z Frank Haasnoot >>> idealnie sprawdzi się do tworzenia nadziewanych i dekorowanych czekoladek.
Indeks: CHOCOWORLD123
Marka: CHOCOLATE WORLD
2435CW FORMA SQUARE CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do pralin w kształcie kwadratowej kuli