Indeks: CHOCOWORLD03
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin Fantazyjny Kwadrat 1141CW Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie kwadratu
Profesjonalna forma z poliwęglanu zaprojektowana i opracowana we współpracy z Martin Diez. Nieskomplikowany i bardzo nowoczesny kształt doskonale sprawdzi się do pralin dekorowanych i nadziewanych.
Formy do pracy z czekoladą wykonane z poliwęglanu charakteryzują się wyjątkową trwałością i wytrzymałością. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie zarówno wysokich jak i niskich temperatur. Materiał, z którego wykonane są formy zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię wyrobów czekoladowych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia matowych plam. Zapewnia również równomierne rozprowadzanie ciepła, co ma ogromne znaczenie podczas pracy z czekoladą. Dodatkową zaletą form wykonanych z poliwęglanu jest ich transparentna barwa, która pozwala na kontrolę podczas formowania kształtów. Ponadto materiał pod wpływem zmian temperatury kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania kształtów z formy. Przed wlaniem czekolady, formę należy lekko podgrzać, co zapobiega zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.
Zalety korzystania z form z poliwęglanu:
trwały i wytrzymały materiał gwarantuje niezawodność
odporność materiału na uszkodzenia mechaniczne oraz szeroki zakres temperatur
zapewnienie błyszczącej powierzchni wyrobów czekoladowych
równomierne rozprowadzanie ciepła wewnątrz formy
możliwość kontrolowania wypełnienia formy - dzięki transparentnej barwie
łatwość wyjmowania kształtów z formy
Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.
Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).
Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.
Indeks: CHOCOWORLD03
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie kwadratu
Indeks: CHOCOWORLD06
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin prostokąt
Indeks: CHOCOWORLD11
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie kwadratu
Indeks: CHOCOWORLD12
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie kwadratu
Indeks: CHOCOWORLD16
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie baniek
Indeks: CHOCOWORLD32
Marka: CHOCOLATE WORLD
Magnetyczna forma poliwęglanowa do pralin kwadrat
Indeks: FOODCOLOURS71
Marka: FOOD COLOURS
tartrazyna (E102)
Indeks: SILIKOMART530
Marka: SILIKOMART
Profesjonalna forma do pralin wykonana z Tritanu™.
Indeks: CALLEBAUT114
Marka: CALLEBAUT
Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: CALLEBAUT64
Marka: CALLEBAUT
Wyjątkowy produkt - masło kakaowe w postaci bardzo drobnego proszku o neutralnym smaku i aromacie. Pozwala na odpowiednie przeprowadzenie procesu temperowania czekolady. Stosowany do tworzenia marynat z dodatkiem przypraw i ziół oraz do przyrządzania potraw - smażenia, pieczenia czy grillowania.
Indeks: CHOCOWORLD182
Marka: CHOCOLATE WORLD
Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: HANSBRUNNER20
Marka: HANS BRUNNER
Forma do pralin i czekoladek
Indeks: CHOCOWORLD46
Marka: CHOCOLATE WORLD
Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: CHOCOWORLD193
Marka: CHOCOLATE WORLD
Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: SILIKOMART658
Marka: SILIKOMART
Idealna do tworzenia dekorowanych batonów czekoladowych na święto zakochanych >>>
Indeks: CHOCOWORLD147
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma silikonowa do tworzenia pralin w kształcie gwiazdek. Trójwymiarowy wzór doskonale sprawdzi się do bożonarodzeniowych czekoladek.
Indeks: SILIKOMART632
Marka: SILIKOMART
Seria form silikonowych dla prawdziwych miłośników czekolady. Twórz ulubione i spersonalizowane czekoladki dla siebie i dla najbliższych. Do dzieła!
Indeks: SILIKOMART265
Marka: SILIKOMART
Forma silikonowa do tworzenia dekoracji w kształcie elementów alfabetu. Przeznaczona do pracy z czekoladą, jednak doskonale sprawdzi się również do izomaltu oraz żelków.
Indeks: CHOCOWORLD33
Marka: CHOCOLATE WORLD
Magnetyczna forma poliwęglanowa do pralin kropla
Indeks: CHOCOWORLD165
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma do pralin z wytrzymałego poliwęglanu. Przeznaczona do tworzenia klasycznych i nadziewanych czekoladek w kształcie żabki.
Indeks: HANSBRUNNER36
Marka: HANS BRUNNER
Walentynki nie mogą obejść się bez wyjątkowych czekoladek. Forma do pralin w kształcie ust pozwala na przygotowanie wyjątkowo eleganckiego i słodkiego upominku.
Indeks: CHOCOWORLD132
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin w kształcie gniazda. Doskonale sprawdzi się do wielkanocnych czekoladek i słodkich upominków.
Indeks: CHOCOWORLD14
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie bąbelków
Indeks: CHOCOWORLD30
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin sygnowana Frank Haasnoot CW1848 Chocolate
Indeks: CHOCOWORLD167
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu do klasycznych pralin i czekoladek nadziewanych. Przestrzenny wzór doskonale sprawdzi się do pralin dekorowanych.
Indeks: CHOCOWORLD07
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie piramidy
Indeks: CHOCOWORLD52
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie połówki jajka
Indeks: CHOCOWORLD160
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu zaprojektowana i opracowana we współpracy z zespołem Dutch Patisserie Team. Oryginalny kształt doskonale sprawdzi się do tworzenia wyjątkowo dekoracyjnych czekoladek.
Indeks: CHOCOWORLD181
Marka: CHOCOLATE WORLD
Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: CHOCOWORLD04
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin