
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Profesjonalna forma z poliwęglanu do tworzenia zaokrąglonych patyczków z czekolady - zaprojektowana we współpracy z Martin Diez.
Formy do pracy z czekoladą wykonane z poliwęglanu charakteryzują się wyjątkową trwałością i wytrzymałością. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie zarówno wysokich jak i niskich temperatur. Materiał, z którego wykonane są formy zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię wyrobów czekoladowych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia matowych plam. Zapewnia również równomierne rozprowadzanie ciepła, co ma ogromne znaczenie podczas pracy z czekoladą. Dodatkową zaletą form wykonanych z poliwęglanu jest ich transparentna barwa, która pozwala na kontrolę podczas formowania kształtów. Ponadto materiał pod wpływem zmian temperatury kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania kształtów z formy. Przed wlaniem czekolady, formę należy lekko podgrzać, co zapobiega zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.
Zalety korzystania z form z poliwęglanu:
trwały i wytrzymały materiał gwarantuje niezawodność
odporność materiału na uszkodzenia mechaniczne oraz szeroki zakres temperatur
zapewnienie błyszczącej powierzchni wyrobów czekoladowych
równomierne rozprowadzanie ciepła wewnątrz formy
możliwość kontrolowania wypełnienia formy - dzięki transparentnej barwie
łatwość wyjmowania kształtów z formy
Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.
Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).
Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.
Indeks: SILIKOMART532
Marka: SILIKOMART
Profesjonalna forma do pralin wykonana z Tritanu™.
Indeks: CHOCOWORLD129
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma z poliwęglanu to tworzenia klasycznych batonów czekoladowych. Forma pozwala na jednorazowe przygotowanie dziesięciu batonów z sześcioma kwadratowymi kostkami. Profesjonalna forma, która doskonale sprawdzi się również w domowej pracowni czekoladowej.
Indeks: CHOCOWORLD151
Marka: CHOCOLATE WORLD
Klasyczny kształt + nowoczesne wnętrze = zaskakujące batony czekoladowe Profesjonalna forma z poliwęglanu do nadziewanych batonów czekoladowych o klasycznym kształcie.
Indeks: CHOCOWORLD155
Marka: CHOCOLATE WORLD
Klasyczny kształt + nowoczesne wnętrze = zaskakujące batony czekoladowe Profesjonalna forma z poliwęglanu do nadziewanych batonów czekoladowych o klasycznym kształcie.
Indeks: CHOCOWORLD15
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin prostokątne schodki
Indeks: CHOCOWORLD47
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie połówki jajka
Indeks: HANSBRUNNER36
Marka: HANS BRUNNER
Walentynki nie mogą obejść się bez wyjątkowych czekoladek. Forma do pralin w kształcie ust pozwala na przygotowanie wyjątkowo eleganckiego i słodkiego upominku.
Indeks: SILIKOMART266
Marka: SILIKOMART
Forma silikonowa do tworzenia elementów dekoracyjnych w kształcie cyfr. Przeznaczona do pracy z czekoladą, jednak doskonale sprawdzi się również do izomaltu oraz żelków.
Indeks: CHOCOWORLD14
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie bąbelków
Indeks: CHOCOWORLD26
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin Zaokrąglony Stożek 1433CW Chocolate World
Indeks: CACAOBARRY24
Marka: CACAO BARRY
Indeks: CHOCOWORLD24
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie Grand Marnier
Indeks: CHOCOWORLD23
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie korony
Indeks: SILIKOMART566
Marka: SILIKOMART
Forma do tworzenia klasycznych oraz nadziewanych pralin w kształcie zaoblonego kwadratu. Wykonana z innowacyjnego materiału, który zapewnia wyjątkową trwałość i niezawodność podczas użytkowania.
Indeks: CHOCOWORLD21
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin projektu Frank Haasnoot
Indeks: CHOCOWORLD91
Marka: CHOCOLATE WORLD
Indeks: CACAOBARRY19
Marka: CACAO BARRY
Indeks: CHOCOWORLD157
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu zaprojektowana i opracowana we współpracy z Martin Diez. Nieskomplikowany i bardzo nowoczesny kształt doskonale sprawdzi się do pralin dekorowanych i nadziewanych.
Indeks: HANSBRUNNER103
Marka: HANS BRUNNER
Seria form do tworzenia dekoracyjnych wyrobów czekoladowych z okazji pierwszej komunii. Wykonane z wysokiej jakości odpornego poliwęglanu. Idealne do przygotowania słodkich upominków dla gości.
Indeks: CHOCOWORLD55
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie połówki jajka
Indeks: CHOCOWORLD64
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu do tworzenia zaokrąglonych patyczków z czekolady - zaprojektowana we współpracy z Martin Diez.