• Obniżka
PC5058 Xmas Spirit Pavoni Italia - forma do tabliczek czekolady - bombki - dł. 154 x szer. 77 x wys. 15 mm / poj. 100 g
  • oryginalna forma do tworzenia dekoracyjnych tabliczek czekolady
  • PC5058 Xmas Spirit Pavoni Italia - forma do tabliczek czekolady - bombki - dł. 154 x szer. 77 x wys. 15 mm / poj. 100 g

PC5058 Xmas Spirit Pavoni Italia - forma do tabliczek czekolady - bombki - dł. 154 x szer. 77 x wys. 15 mm / poj. 100 g

PAVONI386

Forma do tworzenia dekoracyjnych tabliczek czekolady na Boże Narodzenie. Dopracowany i nowoczesny wzór stworzony we współpracy z Fabrizio Fiorani. Sygnowana forma do tabliczek czekolady wykonana z wytrzymałego tworzywa.

113,00 zł
101,70 zł Zniżka 10%
Brutto
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką : 113,00 zł

101,70 zł / 1 szt.

Stawka VAT: 23.00%

W magazynie: 15

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

favorite_border favorite
Opis

Forma do tabliczek czekolady na Boże Narodzenie:

Seria odważnych, oryginalnych i innowacyjnych interpretacji, które powstały na bazie podstawowego kształtu tabliczki czekolady. Wyjątkowo kreatywne wzory, które powstały w wyniku współpracy profesjonalistów i prawdziwych mistrzów cukiernictwa. Formy charakteryzuje wysoka jakość wykonania i odwzorowania kształtów. Wykonane zostały z nowoczesnego i odpornego tworzywa, które jest całkowicie bezpieczne w kontakcie z żywnością.

Formy do pracy z czekoladą wykonane z tritanu charakteryzują się wyjątkową trwałością i wytrzymałością. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie zarówno wysokich jak i niskich temperatur. Materiał, z którego wykonane są formy zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię wyrobów czekoladowych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia matowych plam. Zapewnia również równomierne rozprowadzanie ciepła, co ma ogromne znaczenie podczas pracy z czekoladą. Dodatkową zaletą form wykonanych z tritanu jest ich transparentna barwa, która pozwala na kontrolę podczas formowania kształtów. Ponadto materiał pod wpływem zmian temperatury kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania kształtów z formy. Przed wlaniem czekolady, formę należy lekko podgrzać, co zapobiega zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.

Specyfikacja techniczna i warunki użytkowania form do czekolady:

Formy wykazują odporność na działanie kwasów mineralnych, tłuszczu, olejów oraz alkoholu. Charakteryzują się stabilnością w utrzymaniu kształtów i wymiarów pod wpływem działania wysokich i niskich temperatur, są odpowiednio twarde i elastyczne. Wykazują odporność na działanie temperatur w zakresie od (-) 40°C do (+) 120°C.

Producent zaleca ręczne czyszczenie form lub mycie w zmywarce przy użyciu delikatnych środków czyszczących. Do czyszczenia form nie należy stosować silnych detergentów, wystarczy klasyczny płyn do mycia naczyń i ciepła woda. Po każdym myciu formy należy dokładnie wytrzeć do sucha ściereczką wykonaną z mikrofibry. Taki proces czyszczenia zapewnia najlepsze wykorzystanie właściwości materiału podczas tworzenia wyrobów czekoladowych. Do czyszczenia nie należy używać ostrych gąbek, które mogą zarysować powierzchnię formy.

Form nie należy używać w kuchence mikrofalowej oraz chronić przed bezpośrednim kontaktem ze źródłem ciepła i otwartym ogniem.

Podstawowy sposób wypełniania form do czekolady:

- całość formy wypełniamy odpowiednio zatemperowaną czekoladą, o właściwej temperaturze i płynności,

- czekoladę rozprowadzamy równomiernie po całej objętości wzoru, nadmiar czekolady zlewamy,

- pozostawiamy do momentu całkowitego zastygnięcia czekolady,

- formę wypełniamy nadzieniem i ponownie zalewamy zatemperowaną czekoladą,

- pozostawiamy do zastygnięcia i ostrożnie wyjmujemy gotowe wyroby.

Zalety form do czekolady wykonanych z tritanu:

- trwały i wytrzymały materiał gwarantuje niezawodność,

- odporność materiału na uszkodzenia mechaniczne oraz szeroki zakres temperatur,

- zapewnienie błyszczącej powierzchni wyrobów czekoladowych,

- równomierne rozprowadzanie ciepła wewnątrz formy,

- możliwość kontrolowania wypełnienia formy, dzięki transparentnej barwie,

- łatwość wyjmowania kształtów z formy,

- możliwość ręcznego i maszynowego formowania.

Szczegóły i wymiary formy do tabliczek czekolady:

Nazwa handlowa PC5058 Xmas Spirit
Numer katalogowy PC5058FR
Kształt tabliczki prostokąt
Wzór bombki
Tematyka święta bożego narodzenia
Projektant Fabrizio Fiorani
Materiał tritan
Wymiary formy dł. 275 x szer. 175 mm
Wymiary tabliczki dł. 154 x szer. 77 x wys. 15 mm
Objętość tabliczki 100 g
Ilość tabliczek na formę 3
Objętość formy 3 x 100 g = 300 g
Układ 1 x 3
Przeznaczenie profesjonalna forma do produkcji ręcznej i maszynowej
Zastosowanie klasyczne, dekorowane, nadziewane tabliczki czekolady
Rodzaj forma do odlewania wyrobów czekoladowych
Producent Pavoni Italia
Dystrybutor Sempre Group

Wybór odpowiedniej płynności czekolady:

Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.

Proces temperowania czekolady:

Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).

Produkcja wyrobów czekoladowych z nadzieniem:

Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.

Ostrzeżenia i informacje dodatkowe:

Producent: Pavoni Italia

Dystrybutor: Sempre Group

Kraj produkcji: Wyprodukowano we Włoszech

Produkt przeznaczony do kontaktu z żywnością.

Wykonany z materiałów bezpiecznych w kontakcie z żywnością.

Dokładnie umyć przed pierwszym użyciem.

Szczegóły produktu
PAVONI386
15 Przedmioty
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: CHOCOWORLD102

Marka: CHOCOLATE WORLD

Trapezowa szpachla cukiernicza z uchwytem z tworzywa - dł. 24 x szer. 18 cm - nr. kat. M1185 Chocolate World

favorite_border favorite

Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Trapezowy nóż do czekolady.

Cena 169,00 zł

169,00 zł / 1 szt.

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: CHOCOWORLD119

Marka: CHOCOLATE WORLD

CW12008 CHOINKA CHOCOLATE WORLD - forma z poliwęglanu do tabliczek czekolady w kształcie choinki - poj. 84.5 g

favorite_border favorite

Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych tabliczek czekolady. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie.

Cena 102,00 zł

102,00 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PAVONI354

Marka: PAVONI ITALIA

200 g GREEN APPLE LB01SB COCOLART PAVONI jasnozielony barwnik na bazie tłuszczu kakaowego

favorite_border favorite

Z "chocolart" poczujesz się jak prawdziwy artysta - twórz efektowne praliny, tabliczki, dekoracje czekoladowe, a nawet czekoladowe obrazy. Nowa odsłona barwników na bazie masła kakaowego bez dodatku dwutlenku tytanu - E171.

Cena 221,00 zł

110,50 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PAVONI197(1)

Marka: PAVONI ITALIA

200 g WHITE LB08SB COCOLART PAVONI biały barwnik na bazie tłuszczu kakaowego - bez E171

favorite_border favorite

Z "chocolart" poczujesz się jak prawdziwy artysta - twórz efektowne praliny, tabliczki, dekoracje czekoladowe, a nawet czekoladowe obrazy. Nowa odsłona barwników na bazie masła kakaowego bez dodatku dwutlenku tytanu - E171.

Cena 221,00 zł

110,50 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PAVONI355

Marka: PAVONI ITALIA

200 g GREEN LB02SB COCOLART PAVONI zielony barwnik na bazie tłuszczu kakaowego

favorite_border favorite

Z "chocolart" poczujesz się jak prawdziwy artysta - twórz efektowne praliny, tabliczki, dekoracje czekoladowe, a nawet czekoladowe obrazy. Nowa odsłona barwników na bazie masła kakaowego bez dodatku dwutlenku tytanu - E171.

Cena 221,00 zł

110,50 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: GIUSTO03

Marka: GIUSTO MANETTI BATTILORO

150 ml (200 mg) ZŁOTO JADALNE W SPRAYU GOLD CHEF GIUSTO MANETTI wykonane z 23-karatowego złota

favorite_border favorite

Złoto jadalne w postaci wygodnego w użyciu sprayu - wykonany z 23-karatowego złota. Idealne do dekorowania i do pokrywania powierzchni potraw, deserów i wypieków (dekorowanie na minimum 1 godzinę przed podaniem).

Cena 332,00 zł

221,33 zł / 100 ml

OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: GIUSTO04

Marka: GIUSTO MANETTI BATTILORO

75 ml (100 mg) ZŁOTO JADALNE W SPRAYU GOLD CHEF GIUSTO MANETTI wykonane z 23-karatowego złota

favorite_border favorite

Złoto jadalne w postaci wygodnego w użyciu sprayu - wykonany z 23-karatowego złota. Idealne do dekorowania i do pokrywania powierzchni potraw, deserów i wypieków (dekorowanie na minimum 1 godzinę przed podaniem).

Cena 195,00 zł

260,00 zł / 100 ml

OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: FRACTAL36

Marka: Fractal Colors

op. 3.5 g SPARKLING DARK SILVER FRACTAL COLORS błyszczący pyłek barwiący do dekoracji - ciemne srebro

favorite_border favorite

BARWNIK DO DEKORACJI MAJĄCYCH KONTAKT Z ŻYWNOŚCIĄ! PRODUKT NIE NADAJE SIĘ DO SPOŻYCIA! ZAWIERA DWUTLENEK TUTANU (E171)!  Seria błyszczących barwników w postaci pyłku - dostępne w szerokiej gamie kolorystycznej. Doskonałe do tworzenia eleganckich dekoracji na powierzchni wyrobów.

Cena 19,00 zł

542,86 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: FRACTAL35

Marka: Fractal Colors

op. 3.0 g LIGHT SILVER FRACTAL COLORS błyszczący pyłek barwiący do dekoracji - jasne srebro

favorite_border favorite

BARWNIK DO DEKORACJI MAJĄCYCH KONTAKT Z ŻYWNOŚCIĄ! PRODUKT NIE NADAJE SIĘ DO SPOŻYCIA! ZAWIERA DWUTLENEK TUTANU (E171)!  Seria błyszczących barwników w postaci pyłku - dostępne w szerokiej gamie kolorystycznej. Doskonałe do tworzenia eleganckich dekoracji na powierzchni wyrobów.

Cena 19,00 zł

633,33 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PAVONI387

Marka: PAVONI ITALIA

PC5059 Xmas Night Pavoni Italia - forma do tabliczek czekolady - choinka - dł. 154 x szer. 77 x wys. 15 mm / poj. 100 g

favorite_border favorite

Forma do tworzenia dekoracyjnych tabliczek czekolady na Boże Narodzenie. Dopracowany i nowoczesny wzór stworzony we współpracy z Fabrizio Fiorani. Sygnowana forma do tabliczek czekolady wykonana z wytrzymałego tworzywa.

Cena 101,70 zł Cena podstawowa 113,00 zł

101,70 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CHOCOWORLD173

Marka: CHOCOLATE WORLD

CW12045 TABLICZKA GWIAZDA CHOCOLATE WORLD - forma z poliwęglanu do tabliczek czekolady w kształcie gwiazdy - poj. 100 g

favorite_border favorite

Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych tabliczek czekolady. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie.

Cena 71,50 zł Cena podstawowa 110,00 zł

71,50 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: HANSBRUNNER121

Marka: HANS BRUNNER

HB-9192-PC RELIEF STERN HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do małych tabliczek czekolady - gwiazdka

favorite_border favorite

Seria oryginalnych form do tworzenia bożonarodzeniowych tabliczek czekolady. Proste kształty i wzory idealnie sprawdzą się do przygotowywania dekoracyjnych tabliczek z dodatkami. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:

Cena 131,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: HANSBRUNNER133

Marka: HANS BRUNNER

HB-9122-PC KONTURTAFEL STERN VON BETHLEHEM HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do tabliczek czekolady - gwiazda betlejemska

favorite_border favorite

Seria oryginalnych form do tworzenia bożonarodzeniowych tabliczek czekolady. Proste kształty i wzory idealnie sprawdzą się do przygotowywania dekoracyjnych tabliczek z dodatkami. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:

Cena 131,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: HANSBRUNNER117

Marka: HANS BRUNNER

HB-9180-PC TAFEL ENGELCHEN HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do tabliczek czekolady - aniołki

favorite_border favorite

Kolekcja form do tworzenia klasycznych, nowoczesnych, dekorowanych lub nadziewanych tabliczek czekolady. Dopracowane wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:

Indeks: HANSBRUNNER118

Marka: HANS BRUNNER

HB-9182-PC TAFEL MERRY CHRISTMAS HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do bożonarodzeniowych tabliczek czekolady

favorite_border favorite

Kolekcja form do tworzenia klasycznych, nowoczesnych, dekorowanych lub nadziewanych tabliczek czekolady. Dopracowane wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: BALDINI16

Marka: BALDINI

5 ml RÓŻA BUŁGARSKA AROMAT BIO BALDINI BY TAOASIS naturalny aromat z czystego olejku eterycznego

favorite_border favorite

Seria naturalnych aromatów spożywczych wytwarzanych z czystych olejków eterycznych (w procesie destylacji parą wodną). Przeznaczone do aromatyzowania i przyprawiania żywności oraz napojów. Certyfikowany produkt ekologiczny - BIO.

Cena 74,00 zł

1 480,00 zł / 100 ml

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PAVONI387

Marka: PAVONI ITALIA

PC5059 Xmas Night Pavoni Italia - forma do tabliczek czekolady - choinka - dł. 154 x szer. 77 x wys. 15 mm / poj. 100 g

favorite_border favorite

Forma do tworzenia dekoracyjnych tabliczek czekolady na Boże Narodzenie. Dopracowany i nowoczesny wzór stworzony we współpracy z Fabrizio Fiorani. Sygnowana forma do tabliczek czekolady wykonana z wytrzymałego tworzywa.

Cena 101,70 zł Cena podstawowa 113,00 zł

101,70 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: FOODCOLOURS305

Marka: FOOD COLOURS

18 ml ŻÓŁTY BARWNIK OLEJOWY DO BIAŁEJ CZEKOLADY OS-LC-004 FOOD COLOURS barwnik spożywczy w formie emulsji

favorite_border favorite

Seria barwników spożywczych na bazie oleju roślinnego do barwienia białej czekolady i mas cukierniczych o wysokiej zawartości tłuszczu. 

Cena 18,00 zł

100,00 zł / 100 ml

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE